Hirdetés
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
b.kov
senior tag
Sziasztok!
Ismerősömnek nézünk laptopot, a segítségeteket szeretném kérni.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
A hónapon belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Maximum 250ezer Ft.
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Iskola, játék, programozás.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
HearthStone, CS:GO, Heroes of the Storm, Witcher 3. A felbontás és részletesség azon múlik, hogy mi fér a keretbe.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Jó lenne a matt kijelző 15" körül.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Nem lesz használva utazás közben.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win8 vagy semmi.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD nem kell, a HDD 500GB, de 1TB sem lenne hátrány. A RAM pedig 4-8GB. Optikai meghajtó is jó lenne.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI, Webcam jól jönne.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Újat szeretne.[ Szerkesztve ]
-
féldekás
senior tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
egyenlőre nem csak nézegettem
(2) A gépre szánt összeg forintban? 230000Ft picit túlléphető
(3) Felhasználás?böngészés és néha játék
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Közepes elég, de FullHD-n
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? IPS Matt
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?Heti 2-3 alkalommal és néha utazás közben is használnám, de ez nem első szempont
(7) Operációs rendszer? Mindegy, de legyen Windows 7 és windows 10 támogatása
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Ram-ot én tennék bele a kereten felül 2x8gb-ot és a tárhely mérete és típusa mindegy mert ssd-t is tennék bele 240gb-osat mert gyárilag ilyen árban nem kapok és ezek a keretben nincs benne.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? legyen rajta webcamera és lehetőleg könnyű legyen és alumínium, de ha erős műanyag az se nagy baj és ne melegedjen
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? csak új gép és csak gyári garanciával
Annyi lenne még a kérdésem hogy gtx 860M kártya vagy annál erősebb legyen benne és négymagos intel core i7 cpu, de lehet hoghy ennyi pénzbe ez nem fér bele. -
félisten
-
Bubicica
csendes tag
Sziasztok!
Húgom szeretne venni egy új laptopot, mert a régi Acer Aspire 5736Z-je [link] gajra ment, párat linkelt összevissza, azokat átnézegettem, de nem vagyok megelégedve az eredménnyel. Szóval itt van, hogy mit is keresnék:
(1) Idő: Cirka 1 hónapon belül esedékes a vásárlás
(2) Pénz: 100.000 - 140.000 ft (nagyon maximum 150) a rá szánt összeg
(3) Használat: Iskola, szakdolgozatírás, netezgetés, film/videónézés
(4) Játék: Esetleg valami egyszerű flash-es játékok, de nem jellemző
(5) Kijelző: Nagyjából 13 - 15 coll, matt (mert asszem az a jobb szabadban)
(6) Hordozás: Sokat lesz hordozva, vonaton, autóban, ilyen helyeken is lenne használva
(7) Op rendszer: nem kell (win 7 lesz rárakva valószínűleg)
(8) Egyéb: Optikai meghajtó jó lenne, tárhelyre elég 500 GB
(9) Kívánságok: Legyen minél könnyebb (ideálisan 1.5 kg, max 2 kg), legyen hosszú élettartama, akkumulátor ne merüljön hamar! és lehetőleg legyen szép és fehér
(10) Csak új gép jöhet szóba
Azokból amiket linkelt én ezt a kettőt tartom jónak:
Drágább: Asus X554LJ-XO96D [link] (130k)
Olcsóbb: Asus X453MA-WX401B [link] (113k)De mivel csak az iponnál nézte, és csak Asus-t meg egy Acer-t, ezért minden javaslatot, tanácsot, ajánlást szívesen látok!
Köszi a segítséget előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz Bubicica #96404 üzenetére
150-ből hosszú élettartam? Persze van, akinek a 2 év hosszú, akkor nem szóltam Mindenesetre azok az X-es Asusok biztos nem az élettartamuk miatt kerülnek majd be a történelemkönyvekbe. Használt üzletit kell ennyiből venni, ha fontos a strapabírás meg az élettartam. Autóban használva meg semmiképp ne menj 13,3-as méret fölé, inkább 12,5.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Kicsi pénz, kicsi foci. Billzet világítás még nem standard. FHD is legyen, újan nem sok alternatíva van, talán a kifutott asus gép, de az meg nem kifejezetten munka gép.
szerk: Bubicica Ha sokat lesz hordozva max 13". Jelenleg 150-ért értelmes nincs. Probook 430 g2 van de az drágább kicsit...és nem fehér Ha a szín a lényeg amelyik tetszik, aztán majd lesz valami a hosszú élettartamból, vagy nem.
szerk2: Én elgondolkoznék egy használton. Ez a 2560p elég korrekt. Veszel hozzá +1év gart még akkor is 100k alatt van. Magyar új billzt 12k náluk, vagy profi gyárival megegyező billzet matrica 2-3k. Belefér még egy ütős 9 cellás új akku is az árba. Sok gépük olyan mint az új.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Sawyer_
tag
-
Ispy
veterán
Tud valaki arról valamit, hogy a Dell 6540-es latiknak lesz-e mostanában utódja? Vagy majd valamikor év vége felé?
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
-
-
bepken
veterán
sziasztok!
a keret 200e forintra bővült. 3db versenyző maradt:
szerintetek melyik legyen?
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
kerekfej
addikt
válasz bepken #96419 üzenetére
Annyiból már van HP Probook 450 és 455 is (igaz szerényebb belsővel). Egy lassabb modell esetén még egy 120GB körüli SSD is belefér.
Radeon R5 M255 vagy Radeon 8750M, Nvidia 830M vagy Nvidia 920M legalább legyen benne.
HP ProBook 450 G2 laptop
• HP • Intel® Core™ i3 • 4030U • 4GB • 500GB • 15.6 • 1366 x 768 • HD LED / matt • Radeon R5 M255 • DOS • 3 év • Ezüst - fekete 175k
Samsung 850 EVO 120GB SSD 20k
Samsung 850 EVO 120GB M.2 Sata SSD 25k
Samsung 850 EVO 250GB M.2 Sata SSD 39k
Kingston SM2280S3 120GB M.2 Sata SSD 21k[ Szerkesztve ]
-
GibsonSG
tag
Sziasztok!
Laptopot keresek már kb. egy hete.
A két legfontosabb paraméter: a méret 13,3-as és a videó pedig integrált legyen. A többi már nem kizáró ok, de ez körvonalozódott bennem: Broadwell i5 igp, 8 Giga RAM, 120-as, de inkább 250-es SSD, fHD és esetleg IPS. Az ár még viszonylag képlékeny.
Itthoni webshopokban az Acer Aspire V3-asból találtam Iris-es verziót, ennek a hátránya csak, hogy a kijelző nem IPS-es. A szériából a régebbi változat gyengébb hardveres verzióiról olvastam pár rossz véleményt itt a fórumban, de az Iris-es verzióról nem találtam semmit.
http://www.laptop-notebook-netbook.hu/acer-laptop-termekek/acer-laptop/acer-aspire-v3-371-51x8-fekete-matt-kijelzo-mar-2-ev-garanciaval/4429/Külföldi oldalakról a Dell XPS 13 2015 tetszett meg nagyon. Hátránya, hogy nem tudom megéri-e a felárat, illetve nehezebb beszerezni.
http://www.dell.com/us/business/p/xps-13-9343-laptop/pd?ref=PD_OCMilyen szériák jöhetnek szóba?
-
madahun
csendes tag
Sziasztok
A mikrobot nevu bolttal van valakinek tapasztalata? Nem talaltam rola itt semmit,es kicsit felek -
Chaser
legenda
válasz Sawyer_ #96408 üzenetére
Paramétereknek megfelel, megint más kérdés maga a gép milyen. Acer tud nem gyenge hulladékokat produkálni, ettől éppen ez még lehet jó is. Ilyenkor azért felmerül a kérdés másnál mért nincs ilyen ennyiért.
szerk: madahun Nem ismerem, ha megtudsz róla valamit légyszi oszd meg. Árak feltűnően jók.
[ Szerkesztve ]
-
bepken
veterán
-
Chaser
legenda
válasz bepken #96424 üzenetére
Összefoglalóból:
Pár gondolat, mielőtt választasz:
Első és legfontosabb: a notebook nem asztali gép. Itt a hardver nem csak a processzor és a vga, hanem az egész gép együtt. Itt nem lehet kicserélni a hűtést nagyobb teljesítményűre, a kijelzőt szebbre, a billentyűzetet jobbra, a házat strapabíróbbra. Ezért fontos, hogy a választásnál minden tényezőt figyelembe kell venni, nem csak a cpu és a vga teljesítményét.
Második fontos dolog: a támogatás és a garancia. Notebooknál nagyon fontos, hogy megfelelő driverek álljanak rendelkezésre, hiszen az egyes alkatrészek nem cserélhetők. A garancia megbízhatósága és gyorsasága is fontos kérdés, mert a legtöbb hardveres hiba csak szervizben javítható és ilyenkor az egész gépet nélkülöznöd kell. Nem úgy van, mint asztali gépnél, hogy amíg a vga szervizben van, addig teszünk bele a fiókból egy másikat.
Dellnél és hp-nál gari rendben van, de az első passzust érdemes kicsit körüljárni. Ezek belépő modellek amiket kinéztél.
-
félisten
-
premete
veterán
válasz szabonagyur #96429 üzenetére
Nemcsak az elmúlt napokban.
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
bepken
veterán
válasz szabonagyur #96429 üzenetére
értem.
korábban Te ajánlottad a Dell 3543 lapost, ezért Tőled kérdezném: most felmerült két alternatíva. mit gondolsz róluk? [link]
prociban nincs nagy különbség, viszont HP esetén kapnék egy normálisabb kijelzőt. leginkább a két HP közötti különbség érdekelne.
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
félisten
-
bepken
veterán
válasz szabonagyur #96432 üzenetére
ha minden igaz, megoldható volna a régebbi is. és hát van egy kis különbség árban a két HP között. belső pedig kb ugyanaz. szóval ez a dilemmám
-
félisten
-
b.kov
senior tag
Erre valaki tudna légyszi valamit? Köszönöm.
-
félisten
-
QwErTy42
addikt
válasz GibsonSG #96436 üzenetére
S904 esetében ennyi pluszt kapsz:
- magnézium ötvözet kijelző burkolat és alumínium ház (lényegesen masszívabb, robosztusabb, nem kopik)
- cserélhető 77Wh-s akksi, amit bővíteni lehet, ha az optikai meghajtót kiveszed, ekkor kb. 100 Wh lesz a gépben és még mindig megáll cirka 1,7 kilónál (alapból 1,5)
- IGZO IPS kijelző
- billentyűzetvilágításA hátrány, hogy ennyi pénzért csak SSHD-t kapsz és nem SSD-t. A legkomolyabb előny talán az, hogy hatványozottan nagyobb eséllyel bírja majd a mindennapok viszontagságait akár hosszú éveken át anélkül, hogy törne, mint a ropi.
[ Szerkesztve ]
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Sanki
addikt
Sziasztok.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1-2 héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? max 60.000Ft
(3) Felhasználás? Ebben az évben 3D tervezés (Solid Edge ST6, illetve 2D-ben AutoCad Mechanical)(fő tervezés az gépen, de kell egy laptop, hogy a munkahelyen is be tudjam mutatni a tervezést) mellette alap használat: excel, word, alap netezés, filmezés néha.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? -
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 14" körül, 12" szerintem már kicsi lenne (a 3D tervezés miatt)
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Ebben az évben heti 2-3x, utána, amikor az egyetemre kell vmi beadandó.
(7) Operációs rendszer? Mindegy.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? hdd min. 160GB, memória min. 4GB, optikai meghajtó jó, ha van.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? Akksi jó lenne, ha olyan 3 órát bírna.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Használt.Nemrég adtam el HP 8440p-t, sajnos az Intel HD Graphics nem bírta el a Solid Edge ST6-ot, egyszerű test forgatása közben lefagyott a program és kilépett a rendszer belőle..
Tudom, hogy a nvidia quadro sorozat az a 3D tervezésre készített gpu, viszont nem tudom, hogy miután már nem használnám 3D tervezésre a laptopot akkor mit bírna pl. a 3100M (pl. egy Crysis2-3 futna e rajta).
Illetve arra se nagyon találtam választ, hogy mennyi különbség lehet a quadro 3100M és az intel HD3000/MHD4500 között. Hosszabb távban gondolkodok használat téren.Csináltam egy táblázatot, hogy eddig milyen laptopokat néztem ki.
Itt megtalálható. Más tippeket is szívesen fogadok!Előre is köszönöm!!
-
Khelben
nagyúr
Az NVS 3100 és a HD3000 teljesítménye között kevés különbség van (ha a 3D nyers teljesítményt nézzük, modellező programmal persze lehet más eredmény), így én a helyedben valamelyik HD3000-es gépet venném, mert azok újabbak. A listádból a 8460p pl. megfelelne. Bár integrált vga-t nem szoktak 3D tervezésre használni, de ennyi pénzből nem nagyon lesz jobb. Ami még megfontolandó lenne, az ez a Dell M4400, ami architektúrában visszalépés, viszont a vga benne jobb, mint a 3100 és a HD3000. Illetve ugyanez HP-ból, nagyobb felbontással.
[ Szerkesztve ]
-
Sawyer_
tag
válasz Chaser #96423 üzenetére
Igazából nekem nem nagyon van tapasztalatom laptopokkal, most próbálom felderíteni, hogy mit érdemes venni 200 alatt, újonnan.
Többen ajánlották, hogy IPS kijelzőset érdemes venni, ezért akadtam rá a hivatkozott Acer laptopra.
Neked milyen tapasztalataid vannak Acer V5 sorozat ügyében? Mennyire jól összerakott? Nekem még sosem volt laptopom, nem is foglalkoztam vele...
Ajánlották a Lenovot (ez esetben a z50 sorozat jöhet szóba), Dell-t (itt esetleg inspiron 5558).Nem tudom, hogy ezekhez képest az Acer milyen minőségben....
-
bepken
veterán
válasz szabonagyur #96434 üzenetére
20ropival karcsúbb volna. viszont az jár a fejemben, hogy az újabb proci meg valószínűleg meg fogja hálálni a bizalmat
-
-
Khelben
nagyúr
Acerből volt nálam a Nitro V7, ami állítólag a csúcsgépük. Igénytelen műanyaghalmaz az egész. Egyedül a hűtése volt jó.
De nincs ilyen, hogy jó márka vagy rossz márka. Nálam a HP a favorit, azokat ismerem legjobban, de ott is tudok mondani több gépet is, amit nem szabad megvenni.[ Szerkesztve ]
-
premete
veterán
Nagyjából az 5 évnél frissebbeket.
Garanciája tényleg jó, a szomszéd fiáét is mindig megjavították, igaz karácsonyra kapta, karácsony másnapján elromlott, január 2.-án elvitte a futár, és február 28.-n visszakapta. Utána a másik 5 javítás már megvolt mindig 2 hét alatt, és szeptemberre egész jó is lett, csak még hangja nem volt.
Erős handverrel szerelteket a gyenge hűtéssel én mindenképpen kerülném.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
Sanki
addikt
válasz Khelben #96441 üzenetére
Ezért se nagyon tudtam dönteni, hogy most vegyek inkább egy quadro-sat csak a 3D miatt vagy vegyek sima intel hd3000-t pl., mivel általában az asztalin szoktam rajzolni így én is az intel hd-k felé hajlottam, nekem annyi a fontos, hogy, ha megnyitom laptopon is az összeszereléseket, akkor ne fagyjon már le, ha forgatni akarom a testet vagy esetleg szerkeszteni.
Ha tényleg nem nagy a teljesítménybeli különbség, akkor inkább tényleg intel hd 3000 lesz és a későbbiekben se lesz gond, ha lazulásképp vmi játékot letöltök.A két laptop, amit linkeltél azok is bejövősek (mondjuk a dell kinézetre nem annyira, csak abba kicsit jobb a hw), fel is raktam őket a listára.
Esetleg, ha kitolom 70k-ig a határt bővülne a kínálat?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Assetto Corsa Competizione
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Politika
- Óra topik
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Lenovo gamer laptop /i5-8300H 4mag-8szál, 8GB DDR4, GTX 1050 2GB, 128GB SSD, 1TB HDD, 15.6" FHD/
- Macbook Air 2015 13.3!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest