Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
XharX
aktív tag
Sziasztok!
Amennyiben nagyon topikot tévesztettem, majd jelezzétek kérlek.
Vettem egy hete egy Acer XV272UP monitort. A gyártó oldala szerint gyárilag kalbirált, a tesztekben mindenhol ódát zengtek az sRGB profil színhelyességéről már kalibrálás előtt is.
Viszont az én monitorom színei erősen melegek, konkrétan mintha minden sárgás fátylat kapott volna.
Minden más eszközöm, előző monitor, laptopok, tv, telefon stb nagyjából egyezően néz ki.
A kérdésem az lenne, hogy ez természetes, és minden más eszközöm kalibrálásának hiányából fakad ez, vagy sajnos pont az én monitorom nem épp egy jól előkalibrált darab? -
Viperator
őstag
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
őstag
válasz XharX #123852 üzenetére
Ahogy Bogyó bá' is írta, érdemes ránézni a színhőmérsékeltre. Ha tv-t átkapcsolod mozi módra, valószínűleg az is sárgásnak fog tűnni, pedig általában azt szokták közelinek mondani a kalibrált állapothoz. Az rtings oldalán 6500K-t írnak célként, neten rá tudsz keresni a telefonodra, tv-dre, hogy alap beállítások mellett milyen nagyságrendű a színhőmérséklete, ahhoz már tudsz viszonyítani.
Ettől persze még lehet a monitor is pontatlan."Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
MM
őstag
Szia, én is vettem nemrég egy XV272UP-ot az LG GL83A mellé, ami kalibrálva van.
Direkt összenéztem a 2 monitort, és sajnos nem estem hanyatt az Acer gyári kalibrációjától.
Megspórolhattam volna egy utat, de ezt is muszáj lesz utólag, mert már megszoktam a jót...
Előtte volt 24" 144Hz VA ívelt Samsungom, és annak a gyári kalibrációja szemre teljesen OK volt, ezért itt is erre számítottam.
Ugyanakkor a mostani 100K körüli árban még a kalibrálás költségével is magasan a bestbuy ebben a kategóriában, nert maga a monitor k.jó!
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Van esetleg doboza valakinek Dell AW2521HFA monitorhoz amitől megválna? Nagy segítség lenne.
-
zsoltlen
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Gamer monitort szeretnék venni, a jelenlegi full hd 60hz helyett.
R5 2600, 1660, 2*8 gb Ram.
A keret 150 000Ft. Wot, ETS és néhány autós szimulátor a játékok. Fontos hogy high beállítások legyenek. 32-34 közötti monitort szeretnék.
Mit ajánlanátok? -
Tika6
tag
Sziasztok,
monitorvásárlás kapcsán kérek segítséget:
típus: IPS (de ha ez hülye ötlet, mert másik technológia sokkal jobbat tud, úgy hogy ember nem veszi észre az IPS előnyét, stb., akkor please ne engedjetek falnak mennem)
kompatibilitás: Freesync és G-Sync is. Jelenleg AMD kártya van, 5 éves RX-480, szóval cseréje érik; nem akarom a monitorral korlátozni, hogy milyen lesz a következő (erre még inkább igaz, hogy ha az egyik technológiát már vezetik kifelé, stb., akkor légysz jelezzétek, hogy eleve rossz irányba indulnék)
felbontás: Full HD. Esetleg QHD jöhet szóba
méret: 27 legalább
felhasználás: szokásos
keret: 200e. Esetleg 250-ig el tudok menni
Ez még aktuális? Most LG 24MP59G-P van (tervek szerint megmarad), LG-t szeretem.
köszönöm szépen -
Biga123
addikt
válasz Tika6 #123862 üzenetére
"Ez még aktuális?" 11 éves durva általánosítás, nem nem aktuális, ebben a formában biztos nem.( bár szvsz ez TN panelesekre vonatkozik, az meg messze kerülendő, csak az IPS !)
Ami most ajánlott lehet ACER , LG , MSI, Dell
Ár érték arányban jelenleg szvsz az acer mindent visz.[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Itachi82
aktív tag
Csá all!
Tervezem lecserélni az öreget (LG IPS236V-PN).
Leginkább játékra és filmere kellene.
27" / 144Hz / 1440P
Max.: 150kJelenleg ZOTAC GTX 1060 3GB-al nyomom, de még várok egy kis ár esést.
Egy SAPPHIRE RX 6700 XT szeretnék később.Amiket kinéztem:
1.: LG 27GN850-B/27GN880-B (Valahogy jobban húz az LG, de meggyőzhető vok.)
2.: Acer XV272UPbmiiprzx (Látom nagyon megy a topikba, ahogy olvasom nem véletlen.)Lenne két kérdésem:
1.: Az Acer saját panelt használ vagy pl.. az LG szállítja vagy valaki más?
2.: Ha az LG és az Acer teljesen egy árba lennének melyiket vennétek?(Remélem többen is válaszoltok.)
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz Itachi82 #123864 üzenetére
Acer Innolux panelt használ.
Én az acert vettem a jobb kontraszt miatt.[link] ne tévesszen meg , hogy az acernél nem teljesen passzol a tipuskód, ua panel van benne.(egyedül a háttérvilágításban tér el)
[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Selynelar
aktív tag
válasz zsoltlen #123861 üzenetére
A keret alapján és mivel gondolom már a full hd-ről is lemondanál, ezt tudom ajánlani.
[link]
Hogy azzal a kártyával milyen lesz high beállítások mellett, az jó kérdés. Szerintem lesz Fps drop-od. Bár miután nem competitive-zel nagyon, az gondolom nem zavaró.
Ehhez a kártyához, mondjuk én ezt venném:
[link]Tika6
Lg -nek ezt tudnám ajánlani: [link]
De mivel én az Acer-ekben eddig nem csalódtam, max kellemesen. Ezzel boldog lennél:
[link]Itachi82
Ajánlott Acer remek monitor,de az LG 27gn850-b is sokáig ajánlott volt itt a fórumon.
LG mellett szól a 3 év garancia. -
TJ2
csendes tag
Hali, ugyanígy jártam. A gyári kalibrálás csak az RGB módban érvényes szerintem, de ott meg egy csomó állítási lehetőség le volt tiltva. A többi üzemmódban meg élvezheted a fura vöröseket.
Visszavittem, és vettem egy 100% SRGB-s VA panelt, ami mindenhol jól néz ki, és a feketéje is elfogadható.. -
Tonyo
őstag
Hosszas tipródás után végül egy Samsung M8 VA paneles monitort választottam. Nem 2x 27" hanem 1x 32".
Szép a feketéje, flicker free, nincs black smearing, tök jók a smart funkciók, és designos. De!
Az első óra használat után lekezdett kiégni és fájni a szemem majd a fejem. Korábban csak IPS-em volt és max 27 -es monitorom.Kérdés, a nagyobb méret miatt lehet? VA panel miatt? Színhőmérséklet? (mintha lenne olyan beállítás, amin kevésbé, bár ott hányadék a színe).
[ Szerkesztve ]
-
timelord1987
őstag
Sziasztok!
Az alábbi monitorok közül melyiket javasoljátok?
LG 27MP60G-B 27'' Sík FullHD 75 Hz 16:9 FreeSync IPS LED Monitor
SAMSUNG F27T350FHR 27'' Sík FullHD 75Hz 16:9 IPS LED Monitor
SAMSUNG S27R350FHU 27" FullHD LED Monitor
LG 27MP500-B 27'' Sík FullHD 75 Hz 16:9 FreeSync IPS LED Monitor
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz timelord1987 #123870 üzenetére
27"-on nagyon x@r a FullHd felbontás.....
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz timelord1987 #123872 üzenetére
Nem ismerem ezeket a típusokat - de paramétereik alapján bármelyik jó lehet....
Mire fogod elsősorban használni? Játékra, filmezésre vagy munkára?
[ Szerkesztve ]
-
Viperator
őstag
válasz timelord1987 #123874 üzenetére
Milyen munka? Ha kép vagy videószerkesztés, akkor Dell Ultrasharp vagy Benq SW, PD széria.
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz timelord1987 #123874 üzenetére
Akkor - ha anyagilag megteheted - 27"-os WQHD lenne a célszerű. Ég és föld... Ilyen célra a VGA teljesítménye se fog korlátozni, játékra azért már kellene hozzá power....
Például a sokat ajánlgatott Acer: itt még olcsó
[ Szerkesztve ]
-
villamos
őstag
Csapókettő...
Monitort keresek leendő gépemhez. A gépben RX6600 -as lesz.
Kívánalmak: 24", IPS, 1080p, 144Hz vagy több, minimum 300-350 nit. 100k alatt...
A következő típusok akadtak fenn a rostámon:LG Ultragear 24GN650-B =>66k
LENOVO Legion Y25-25 =>80k (ez még tetszik is)
AOC 24G2ZE =>81,5k
Dell G2422HS =>90,5kMelyik legyen?
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Most válok meg a 4K UHD monitoromból (LG 27UL850), mert sajnos a 4K meggondolatlanság volt a részemről. Sokba kerül kihajtani rendesen.
Sok filmezésre, játékra (alkalmi) és egyéb tartalomfogyasztásra keresnék monitort,
- 100.000 Ft környékén.
- 24"-27". Full HD 24"-ig, felette WQHD
- VESA rögzíthetőséggel.Fontos lenne az elérhető jó fekete és élénk színek.
Gondolkozom a 144Hz-ben, de megmondom őszintén nem tudom mit várjak tőle. Mi a hátránya, ha esetleg pont nincs meg a 144 FPS egy játékban? Bármi hátránya van esetleg a sima 60-75 Hz-hez képest más felhasználásban?
VGA-m egy Geforce RTX 3060.
Íveltet semmi körülmények között!A következőkön gondolkozom:
MSI OPTIX G242
ACER NITRO XV272UPBMIIPRZX (bár ennél a 24 hó garancia kicsit meh)Előre is köszi az útmutatásokat!
[ Szerkesztve ]
-
Selynelar
aktív tag
válasz villamos #123882 üzenetére
Magasabb fényerő 400cd/m2, ami neked ha jól láttam szempont. Nem sokkal,de valamivel nagyobb a Benq. Esport-ban szeretik ezt a márkát, ha ez számít valamit- Gyors válaszidő.
Beépített hangszóró, bár hogy azt bárki is használná, azt kétlem.Azt nem mondtam, hogy jobb csak nem rossz alternatíva
Pano
Acer-rel nem nyúlsz mellé. Megbízható monitor/márka. Igen az a 2év eléggé eltántorító dolog. Bár plusz 9k-ért 3 évre kiterjeszted a garanciát és probléma megoldva.Gondolkozom a 144Hz-ben, de megmondom őszintén nem tudom mit várjak tőle. Mi a hátránya, ha esetleg pont nincs meg a 144 FPS egy játékban? Bármi hátránya van esetleg a sima 60-75 Hz-hez képest más felhasználásban?
Hátránya nem hiszem, hogy lenne. Sőt hidd el, ha egyszer 144hz-re váltasz, nem szeretnél többé visszatérni 60hz-re. Játékokban fogod látni nagyon is különbséget, még akkor is ha nem lesz meg a 144fps. Főleg, ha competitive-zel. Simább mozgásmegjelenítés. -
Pano
addikt
válasz Selynelar #123883 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod!
Rendben, akkor döntés játékban marad az Acer is. Pár HSZ-el feljebb linkelték ezt a Benq-t. Egész csinos és kívánatos. Esetleg? -
XharX
aktív tag
Köszi mindenkinek a választ erre a kérdésre.
Megnéztem a telefonom kijelzőjéről a teszteket, 7000K körül van. A tv szintén.
Ahogy Seraph 16 írta, átraktam mozira a tv-t, a szabványos/játék üzzemód most meg szinte kéknek néz ki.
Szóval akkor ebből is lett tanulságom, de azért majd ha lesz időm elviszem kalibráltatni, biztos ami tuti.
Köszi mégegyszer a válaszokat, így már megnyugtatóbb addig is használni.
Plusz ennyi idő elég is volt megszokni, már sokkal kevésbé van természetellenes hatása. -
Protezis
őstag
Samsung C32JG50QQU-ról tervezek váltani, a következő szempontok fontosak:
0. Felhasználás: játék, kb. havi egyszeri videóvágás (saját részre gyerekről, nem ebből élek).
1. 27", 2k kijelző - a 32" túl nagy
2. Minimum 120 Hz
3. Gsync vagy FreeSync. Nvidia 3070-nel használnám, menjen rendesen a változó frissítés
4. IPS (vagy OLED )
5. Korrekt színhűség. Nem kell profi szint. Van egy Dell P2417H monitorom, amit az tud, az megfelelő.
6. HDR. Belépő szint, ami kicsit többet ad, mint az SDR, elég.
7. A hajlított kijelző ok, de a hagyományos egyenes kialakítást preferálnám
8. Normális állvány: magasságállítás és döntés nagy előny. Forgatás és pivot nem létszükség. Van monitor karom, de jobb lenne a gyári állvány.
9. Fejhallgató kimenet előny, csak úgy, mint a beépített USB hub.
10. Normális menü. A Samsung a sírba visz, fél perc, mire gép kikapcsoláskor átállok másik bemenetre. Aki nem látott még ilyet, el se tudja képzelni.
11. Legalább 2 bemenet, egyik legyen DisplayPort.Nem tudom, mennyiért mennek az ilyenek, 150k körül gondoltam. 200k fölé nem szívesen mennék.
Ha nem is minden szempontot figyelembe véve, tudtok ajánlani néhány potenciális jelöltet? -
TigerDzsó
tag
Sziasztok!
24" Full HD, 144 Hz, G-Sync kompatibilis, IPS monitort keresek, nagyrészt játék és kreatív munkára, így fontos lenne a korrekt színhűség is.
Ami elsőre a legszimpatikusabb:
AOC 24G2UHolnaptól azonban akciós lesz az MSI Optix MAG245RDE Gaming, így picivel olcsóbbra fog kijönni, mint az AOC.
Szerintetek melyik lenne a jobb választás? Esetleg más alternatívák?
-
deva
tag
Sziasztok,
Nemrég írtam ide egy nagyjábóli elképzeléssel, most már konkrétan látom, hogy mi lesz az irány: a jelenlegi Aorus FI27Q-EK monitorom lesz a második monitor, és mellé veszek egy új elsődleges monitort. Aminek meg kell, hogy feleljen:
- 27" QHD
- 120+ Hz
- IPS
- HDR
- játék és irodai felhasználásKét típust néztem ki:
- LG 27GP850-B
- MSI Optix MAG274QRF-QDA kérdés az, hogy igazából melyiket érné meg jobban megvenni? Ahogy néztem, az LG talán egy picit jobb játékra, viszont az MSI színei jobbak (bár csak kalibrálás után). Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezek elvileg már marginális különbségek, és egyik monitorral se tudok félremenni, de mégis van 20k különbség a kettő között, amit simán lenyelek, ha az MSI jobban megéri. Hajlok az LG-re, mivel inkább játékra lenne, de meggyőzhető vagyok.
Előre is köszi a tippeket!
It's like being a plumber. When you do your job right, noone should notice, but when you fuck up, everything gets full of shit.
-
nggabi
félisten
Rendeltem egy XV27UP-ot az oázistól. Van 14 nap elállási jog, kíváncsi leszek Majd beszámolok, köszi mindenkinek.
"szenyor dzsíííí"
-
CrabJamBB
lelkes újonc
válasz Selynelar #123796 üzenetére
Szia! Esetleg B-opciód volna a 27" fullHD monitorra? Az acershop.hu-nál felültettek a lóf*szra elég rendesen az általad ajánlott monitort illetően, és máshol már csak 160-170k környékén látom ezt a típust - annyit meg nem szeretnék rá költeni, inkább megmaradnék a 110-120k árkategóriában.
(32" is lehet, ha van olyan nem ívelt megoldás, ami jól ki fog jönni az ASUS GeForce RTX 3060 12GB TUF Gaming OC Edition LHR videokártyámmal )
Őt néztem ki: https://bit.ly/3B7OyLV . A másik lehetőség pedig ő: https://bit.ly/3PHNanu. Mi a véleményed róluk?
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
CrabJamBB
lelkes újonc
válasz Selynelar #123893 üzenetére
Nem az volt a fő baj, hogy nem forgalmazzák, hanem hogy simán felvették a rendelésemet múlt hétfőn, majd másnapi érdeklődésemre közölték, hogy már megérkezett az egyik pesti üzletükbe, kalibrálásra vár... Ehhez képest ha ma nem érdeklődöm náluk mail-ben, talán sosem tudom meg, hogy már nem elérhető...
Na mindegy. A gyors segítségedet nagyon szépen köszönöm, meg is rendelem izibe'! Szép napot! -
cépé
csendes újonc
Sziasztok!
A "milyen gépet vegyek..." és "milyen videokártyát vegyek..." után eljutottam ide is Szeretném kikérni a véleményeteket.
A már sokszor említett "Acer XV272UPbmiiprzx" monitort néztem ki magamnak. Ennek a mérete megfelelő és ár/érték aránya tetszik.1. A fenti Acer ugye QHD, ezesetben 4k-ra teljesen használhatatlan ha a GPU bírná? Lehet, hogy hülye kérdés, de 100% éve nem játszottam és el vagyok maradva 10 évvel minimum...
Szóval ha 4k-ra lehetne is állítani és működne, a kérdés, hogy élvezhető képet-adna-e? Vagy maradjak annál, hogy olyan képernyőt kell venni amilyen felbontásban játszani akarok és akkor lesz fasza?2. (sajnos túl hosszas) mérlegelés és utána olvasás után arra jutottam, hogy Ryzen 5600X és RX6900XT vagy 6700XT vásárlás előtt állok. Ahogy néztem a 4k "natív" monitorok már jóval a 110-120k fölött vannak, monitorra már nem férne bele a teljes gépen felül további 180-200k.
Viszont ha 4k-zni úgysem tudnék (nyilván alacsonyabb fps számmal) akkor lehet, hogy megelégednék a 6700XT-vel is, ahogy nézegettem a youtube-os videókat QHD-ben szép fps számokat hoz. Így akkor QHD monitort QHD-ben használnám és nem lenne plusz kihasználatlan erőforrás. (nagyobb táp + GPU-k közti különbözet)Köszönöm előre is
-
Pano
addikt
Hali!
Nem egészen értem a kérdésed. A fenti monitor a 1440p, nem 4K, de te mégis 4K-t kérdezed.
De a lényeg: én pont most váltottam egy 4K monitorról, mert túl sokba kerülne kihajtani (ha sikerül akkor se kapsz olyan teljesítményt, mint mondjuk fullhd-n). Ha normálisan játszani akarsz, 4K nem megoldás sajnos.
Mivel natívba olvashatatlan az egész annyira apró, a skálázás miatt meg akadhatnak sajnos hátulütők. Munkára (ha a skálázás nem kavar be), 2160p filmekhez frankó, de ennyi.[ Szerkesztve ]
-
cépé
csendes újonc
Hello Pano!
Először is köszi a választ. Lehet kicsit kuszára sikeredett a kérdés...
Igen, az Acer monitor amit néztem az 1440P, nem 4K.
A kérdésemmel azt akartam megtudni, hogy ezen az 1440P-s monitoron lehet-e opcionálisan az 1440P mellett akár 4k-n is játszani (egyszer így, máskor úgy) Azt néztem, hogy a 4k monitorok kb. dupla áron vannak, az most nem fér bele. Most nincs PC-m, videokártyát is most kell vennem, így elgondolkodtam azon, hogy ha nincs 4k akkor kell-e 6900XT vagy elég egy fapados 6700XT is.
Te 4k-ról váltottál (gondolom) 1440p-be?
A túl sokba kerülne kihajtani alatt azt érted, hogy komoly GPU kell alá? Esetleg ezt kifejtenéd részletesebben.
Játék mellett munkára is használnám, filmekre egyáltalán nem arra van jobb eszközöm, így azért az olvashatóság elég fontos lenne -
Biga123
addikt
1440p az 1440p, fizikailag annyi sort tud megjeleníteni.
Az hogy esetleg 4k jelet tud fogadni és megjeleníti 1440p ben az már más tészta.
De az általában videó jelre vonatkozik, pl konzolról. PC nél ez kb irreleváns, ott natív felbontáson érdemes hajtani a monitort
6900XT úgy fogja pörgetni a villanyórát pláne 4K ban hogy öröm lesz nézni, és igen egy 6900XT drágább mint egy 6700XT.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Egon
nagyúr
Üdv!
27 colos, 144-166 Hz-es 1440p-s monitort vennék, jórészt játékra, meg egy kicsi filmezésre, nVidia vga-hoz.
Leginkább az MSI Optix MAG274QRF-QD monitort néztem, van ebben az árkategóriában jobb, avagy ugyanezt nyújtó olcsóbban?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Politika
- Xbox tulajok OFF topicja
- Automata kávégépek
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Call of Duty: Black Ops 6
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Külpolitika
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest