Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolti05
őstag
Sziasztok!
Pár hónapja tervezek monitort venni, és/de mivel a Gigabyte M32Q felel meg legjobban annak, amire szükségem van (méret, felbontás, magas képfrissítés, sík képernyő, hangszóró, kvm), így még jelenleg is vacilálok.
Olvasgattam (én is) róla mindenféle és mindenfélét fórumokban, oldalakon, vélemények között, itt is.
A mai napon bukkantam rá egy alternatívára: MSI Optix MAG321QR
Ugyan hangszóró nincsen benne, de a többi preferencia stimmel.
Van esetleg tapasztalatotok ez utóbbi monitorral kapcsolatban?
Érdemes lehet inkább efelé, mint a Gigabyte felé menni?
Sok mindent nem találok róla neten.A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
noorbertt
őstag
Sziasztok
Neztem az összefoglalót, de nem tudom mennyire friss mert a 3.kat első két ajánlott monitora nem kapható.
Kerlek tudnátok segíteni monitor ügyben ?
50.000ft ha nagyon muszáj akkor picit rá tudok tenni de inkább nem tenném..Chromebook-ra fogom második monitorként használni.
Irodai munkára használnám és talán egy kis filmre is.
Fullhd IPS minimum és igény esetén forgatható legyen.
Mindenképpen HDMI csatlakozássalKöszönöm
-
jbcs
tag
válasz noorbertt #123354 üzenetére
Szia!
Én ezt vettem nem rég, tudom, hogy gamer monitor, de én ezt használom munkára, film nézésre, eléggé bevált:
Acer AOpen 24MV1Y P 23,8"
Ha beballagsz Euronics-ba, 49 eFt.-ért odaadják. 8 óra munka után sem fárasztja a szemet, van hdmi és dp csatlakozása, plusz van hangszórója, ami meglepően jól használható, megfelelően hangos.
VA paneles, de ez munkánál, filmnézésnél nem hátrány, sőt. Filmek szépek rajta.[ Szerkesztve ]
-
fudi2002
veterán
válasz jolti05 #123351 üzenetére
Ha van lehetőséged, nézd meg üzletben. Mondom úgy, hogy 1,5 hónap alatt az 5. monitor előtt ülök. Meglepően sok ebben a méretben a hiba. A hiba alatt azt értem, hogy fényerő eloszlás néhol borzalmas, de még olyan is volt nálam más márkában, ahol a bal oldal sárgás a jobb oldal kékes volt. Cirka 200.000-es termék...
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
jolti05
őstag
válasz fudi2002 #123356 üzenetére
Köszi a választ!
Sajnos üzletben való megtekintést nehezen tudném kivitelezni a munkám miatt, de tény, hogy ez lenne az okos döntés.
Több, mint 6 hónapja szemezek a Gigabyte M32Q-val, de még mindig erősebben tartok tőle, hogy rendelem-visszaküldöm-rendelem-visszaküldöm-stb, mint amennyire valóban szükségem van rá. Feltételezem, hogy minden visszáru egyben a vásárlónak újabb költséget is jelent.
Használtban gondolkodtam még, most van is egy fent hardveraprón, azt legalább ~bármikor meg lehet tekinteni, és nincs lutri, hogy kibontom, és nesze, foltok, pixelhibákA lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
jolti05
őstag
válasz KAMELOT #123362 üzenetére
A fenti két monitor ára a nagyon plafon, tehát olyan 170e forint, és szükségem lenne KVM-switchre, valamint hangszóróra is, így a helytakarékosság/all-in-one szimpatikus, de nem ragaszkodnék hozzá minden áron.
Egy 12 éves, 27"-os fullHD monitorral élek most, ezekben is szeretnék egyet ugrani.A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
jolti05
őstag
Nem akarok társasházban házimozival tv-zni késő este. Külön tv-m nincs.
Elég a mostani, papíron 2x1W. Nem hangos, nem szép, de van.
Nem foglal külön helyet, szóval a magam részéről rendkívül praktikusnak tartom, és egészen biztos vagyok benne, hogy ezzel nem vagyok egyedül a világon
Ha elengedem a beépített hangszórót, és a KVM-switchet, akkor az LG VA monitorai maradnak.A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
Johnny Cage
addikt
válasz KAMELOT #123365 üzenetére
#123364 #123365
Már miért ne lehetne? Van, akinek jól jön (mert kompakt, rejtett, nem foglal plusz helyet, nem kell hozzá plusz kábel), sőt, amióta egy kábelen fut minden, tulajdonképpen adná magát a dolog.. sok ember youtube-ozással, podcast-ek hallgatásával, átlagos tartalomfogyasztással tölti az időt, amihez nem kell extra hangrendszer (én a fejhallgatót se veszem szívesen a fejemre 40 fokban).. akinek meg nem kell, azt mi tartja vissza, hogy ne használja? -
KAMELOT
titán
válasz Johnny Cage #123367 üzenetére
Nem is kell füles, mikor ott a hangrendszer!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Mattyokar
tag
Szervusztok! Milyen monitort ajánlanátok az alábbi szempontok szerint?
Felhasználás: Játék, filmnézés, irodai munka (táblázatok,stb) -- jó lenne a megbízhatóság és 3 év garancia.
Méret: 30" (32" vszeg nagy lenne 2k-hoz?)
Felbontás: 2560 x 1440 (WQHD)
Panel: IPS (többen fogjuk nézni)
Képfrissítés: 75Hz-t mondjuk tudnia kellene
Freesynccel nincs tapasztalatom, de biztos jó dolog, az se baj, ha ezt tudja, és még NVidia kártyával is működik rendesen.
Válaszidő: 5ms vagy jobb
Állvány: állítható magasság, vízszintes forgatás
Csatlakozók: DP, hdmi (munkás laptop miatt)
Kijelző: matt
Árkategória: mondjuk max 170-200ezer
Előre is köszönöm!Nincs okostelefonom, ezért nem tudok azonnal válaszolni --- The Dude abides (lelkes újonc 10+ éve)
-
belgast
csendes tag
Hali!
MSI Optix MAG301RF nál van jobb 21:9 monitor ebben az árban ? 29inc vagy nagyobb ,játákra
rtx 3060 van gsync nem fontos dob rajta egyáltalán valamit? íveltet nem szeretnék
-
sToOrm01umbb
csendes tag
Sziasztok!
Munka miatt szeretnénk nagyobb monitorra váltani (dual monitor helyett), most egy 27" -os Asus XG27VQ-m van, https://www.arukereso.hu/monitor-c3126/asus/rog-strix-xg27vq-p383434329/
Amit szeretnék: VA panel és a G-Sync (jó a freesync is ha rendesen működik gtx 1080-al), minimum 144Hz, és WQHD felbontású legyen.
Amit néztem az a Samsung Odyssey G7:
https://www.arukereso.hu/monitor-c3126/samsung/odyssey-g7-c32g75tqsr-p643913403/
Egyetlen 1 problémám van vele ,hogy a G-sync tartománya 80fps felett indul, ami azért elég magas érték új játékok esetében (csak ha nincs valami 3-4ezres vga mellette...).
Mennyit érhet a mostani monitorom?
Illetve ha valakinek van tanácsa esetleg alternatívája azt előre is köszönöm. -
AlexWolf
senior tag
Sziasztok megint
Pár napja már próbálkoztam, hogy tudnátok-e valamilyen monitort ajánlani, az újonnan összerakott gépemhez.
Jelenleg egy több mint 10 éves 23 colos fullHD Samsungom van, ezt szeretném lecserélni egy, a kor szellemének megfelelőre.A gépemben vagy 3070-es vagy 3080-as kártya lesz.
Eredetileg 34 colos 3440x1440, hajlított monitort szerettem volna, de közben rengeteg mindent olvastam és elbizonytalanodtam.Tudnátok ajánlani valamilyen monitort? Elsősorban játékra lesz használva, másodsorban filmnézésre.
Ugyan a Samsunggal meg voltam elégedve az elmúlt években, de most már nincs különleges márkaigényem.
Méretben is kérnék ajánlatot, hogy mi a legideálisabb játékra (nem vagyok már biztos benne, hogy a "minél nagyobb, annál jobb elv" érvényesül).Keret rá 200-250k.
Segítségeteket előre is köszi.
Üdv:
AW /// Az ÉLET egy olyan betegség, mely nemi úton terjed és 100%-ban halállal végződik!///War. War never changes!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz sToOrm01umbb #123379 üzenetére
[link] - alternatíva, jóval olcsóbban.
-
Bálint85
senior tag
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt állok.
Dell U2312HM monitort szeretnék lecserélni, mert már a képernyője csíkoz.
Samsung Odyssey Neo G9 S49AG950NU 5k monitort néztem ki. Tetszik, hogy széles, de nem tetszik benne, hogy nem olyan magas.
Van ennél a monitornál jobb képminőségű monitor ami 4k legalább tudja 34" minimum?
Amik fontosak nekem:
HDMI 2.1
DisplayPort 1.4
10 bit
HDR10 vagy HDR10+
Az lényegtelen, hogy mire használnám csak a kritériumoknak megfeleljen.
Köszönöm előre is a segítséget!http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...
-
cikasz
őstag
Sziasztok.
A jelenlegi monitoromat (LG 27MP59G-P) odaadom a fiamnak és helyette szeretnék egy másikat.
Gigabyte GTX1060 6GB vga van a gépemben és a lehető legnagyobbat szeretném amit még ez a vga elbír. Van nagyobb egyáltalán 27"-nál ami jó lehet?
Játszom, vegyesen mindenfélével (Metro, Farcry, Pathfinder, Divinity stb.)
Tudnátok segíteni, hogy melyik lenne a legmegfelelőbb?
köszönömhttps://www.facebook.com/groups/775784742804666
-
Komplikato
veterán
válasz belgast #123378 üzenetére
Nincs. Ilyen méretben régén 100hz-es PlS paneles monitorok voltak, jelenleg ez van, meg erre a panelre építve van egy drágább Asus Rog, ami van amiben kevesebbet tud. Talán fényerő, kontraszt?
Felette már a 34-35"-os 1440p monitorok vannak, nyilván még drágábban. Ezek közűl a legokcsóbbak a HP X34, ami nagyon fapados, meg az Acer Nitro vx340kcp. Mindkettőnek sokkal rosszabb a kép minősége."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
jolti05
őstag
Köszi a tippet, ezt a témát is körbejártam anno.
A gondom vele, hogy csak (bizonyos) Dell monitorokra csatlakoztatható alulról, illetve olyan megoldás is létezik, amikor a monitor talp függőleges tartójára rögzül a bar.
Ez utóbbi nekem nem lesz, mert monitortartó konzolt fogok használni.
Nagyon elment a téma, röviden megkísérelném visszahozni:
Ha nem feltétlenül lenne szükségem beépített hangszóróra, és a KVM switchet is külső eszközzel valósítanám meg, akkor maximum 140-150e forint értékben melyik monitor lehet jobb választás a Gigabyte-nál, ami 1440p, 32", ~16:9-es képaránnyal rendelkezik, és legalább 120hz-es képfrissítési rátával?
Teljesen átlag felhasználásra, olykor film, ritkán játék, munka és magánélet
A rövid válasz, hogy az összes?A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
jolti05
őstag
Az lemaradt, hogy nem hajlított
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
lasarus1988
tag
Sziasztok!
Körzeti rendelőbe keresek munka monitort az alábbi paraméterek szerint:
- 24"
- FullHD
- IPS
- 16:9
- 75Hz?
- PWM mentes háttérvilágítás
- DVI és/vagy HDMI port
- max bruttó 80 e FtElőre is köszönöm a segítséget!
-
UX
tag
válasz jolti05 #123387 üzenetére
Ilyen hangszórókra gondoltam én is, de csak erre volt ötletem, monitort még magamnak sem tudtam választani 3 hét alatt.
Én a grafikus monitorokba ástam bele magam, neked szerintem gamer, vagy szórakozásra szánt monitor lesz megfelelő.
A benq honlapján például érdemes megnézned mennyire jól szétválasztja felhasználási mód szerint a monitorokat.
Aztán pedig érdemes olyan monitort, márkát választani, amelyiknek a színvilága neked tetsző. Ehhez pedig a tesztek, és főleg a youtube-os összehasonlító tesztek lesznek a legnagyobb segítségedre. -
pappkarcsi
senior tag
Sziasztok!
Olvastam a korábban linkelt XV272UP tesztet miszerint kategóriája jelenleg legjobb monitorja lett.
A cikk végén írták, hogy "Ha valakinek a széles színtér sem kell akkor pedig az Acer VG270UP a remek választás". Barátnőmnek lenne, ahogy a cikkben is javasolták, webfejlesztésre. De ez a monitor már kifutott és nem elérhető. Van ennek útodja?Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz pappkarcsi #123392 üzenetére
Az XV-t nyugodtan megveheted - az egy szuper kis monitor, emészthető áron. Kb. 3 hete hajtom (CAD, képfeldolgozás, némi játék). Kalibráltattam rendeléskor.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Amilo02
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata/véleménye [erről] a monitorról?
-
Deer76
aktív tag
Szia!
Nekem az előbbi van meg az Acer. Én az Oázistól vettem pixelgaranciával és úgy is érkezett.
Viszont később egy fórumtárs írta, hogy ő már nem tudta azzal megvenni és ennek az az oka, hogy túl sok a pixelhibás monitor a panel sajátosságai miatt.Egyébként én elégedett vagyok vele. A talpa is masszív.
Érdekes, hogy az Acer kérhető normál és prémium kalibrálással, míg az AOC nem, lehet, hogy az rosszabb[ Szerkesztve ]
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz KAMELOT #123395 üzenetére
Tudom hogy OFF, de nálam biztosan sokkal jobban ismeritek a témát: 60 centi széles, sztereó (mélynyomó nélküli) soundbarban gondolkodom 27"-os monitor aljára. Van ilyen, használtok ilyesmit? Melyik a már elfogadható minőségű?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz KAMELOT #123398 üzenetére
Van rendes hangcuccom, de a dolgozós PC-vel egyelőre csak a monitor beépített hangszóróit szoktam használni. A helyem sajnos reménytelenül kevés az íróasztalnál, a monitor is fixen a falra van "szögezve" egy VESA100 platnival. Alatta éppen elférhetne (a falra szerelve szintén valami szebb hangú kacat). Komoly pénzt nem áldoznék rá, ilyesmire, és (ekkora költséghatárig) gondolkodtam: [link] Ez éppen 60 centis, monitor-szélességű lenne.
-
cikasz
őstag
válasz cikasz #123384 üzenetére
Ezzel a monitorral van valakinek tapasztalata? Jó választás lehet? SAMSUNG C27RG50FQRXEN
https://www.facebook.com/groups/775784742804666
Új hozzászólás Aktív témák
- ITEK Gamer Monitor 29" Vadiúj 6hó jótállás+ Áfás Számla!
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
- Lenovo ThinkVision T24i FHD IPS 60Hz monitor garanciával hibátlan működésse
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest