Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celithrandi
addikt
válasz Tequila86 #122100 üzenetére
Nézd meg tubuson hogy hogy menne kb ami érdekel, de itt egy összesítés igaz nem a legfrissebb: [link]
Én belevágnék, majd max fél év múlva veszel egy kártyát ha kevésnek érzed.
Viszont én akkor már a 21:9 es 34es monitorokat is megnézném, a helyedben. Igaz 16:9 27 lényegesen több van a piacon és ezért lényegesen olcsóbb is általában.[ Szerkesztve ]
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
vittorio7
őstag
válasz Celithrandi #122090 üzenetére
Köszönöm!
Ez a pwm villódzás már nincs benne a monitorokban?
-
-
vittorio7
őstag
válasz Celithrandi #122104 üzenetére
Hol kell rákeresni mert nézegettem egy-kettőt, és gyári a gyári oldalakon nem láttam?
-
Amerigo57
őstag
-
sztivo
Topikgazda
válasz vittorio7 #122105 üzenetére
Általában a "feature" résznél is emlegetik már, hogy eye-care, eye-comfort stb, PWM free, blue light filter és hasonlók. De a tech specsnél mindig ott van, esetleg láttam pl Fujitsulnál, hogy a kézikönyv is említi. Arukereso és egyéb oldalakkal nem érdemes szűkíteni a találatokat, mert azok se ismerik mindet. Amik garantáltan PWM mentesek, azt pedig DC-Dimming jelzővel illetik. Sajnos van, ami megkapja a TÜV tanúsítványt, de annak ellenére is PWM-es, bár nem kéne gondot okozzon, mert olyankor 22000Hz környékén működik, ami bajos az a 240Hz és alatta. De Asus vagy LG kivétel nélkül PWM mentes, új Samsungok is (ők később hagyták el) benq-k, aoc, iiyama stb, és kb minden a Dell-t és Lenovo-t kivéve, azokból még kapni olyanokat, amik PWM-esek, jellemzően pont irodai kategóriák.
-
-
nTom
aktív tag
Sziasztok
Ez a monitor vállalható, megbízható?Samsung LS43AM700UUXE
-
Celithrandi
addikt
válasz goli2hun #122099 üzenetére
ennyi pénzért 27-es 1440p monitorokat kapni 144hz-en. Ez a monitor csak annak jó akinek magasabb hz számra lenne szüksége de nincs sok pénze és hajlandó a magasabb hz miatt megvenni egy kicsi alacsony felbontású monitort.
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Celithrandi
addikt
válasz mad823 #122108 üzenetére
Mondjuk azt, hogy 1 hónapot leveleztem a dell supporttal, hogy egy általuk freesync premium pro ként értékesített monitor még a sima freesync-et sem tudja. Előttem ezt már egy tucat ember jelezte a hivatalos oldalukon és kb ott hagytam fel és vittem vissza a boltba a monitort amikor az alábbi kép angolra fordítását kérték harmadjára annak érdekében, hogy meg tudják oldani a hibát: [link] Hibás az egész széria, mindenhol leírták, megírták nekik, de szarnak rá. Én ezeknek nem hinném el azt se hogy pwm mentes egy monitoruk.
-
Komplikato
veterán
válasz Celithrandi #122112 üzenetére
Azért 24.5"-os, 240Hz-es monitorból van pár kevesebb pénzért is, nem? A múltkor valamilyen fapados Acer 84.000 volt eMAG-on, csak abban 280Hz-en ment ugyan az az AUO panel. Vagy kettő között 100e környékén Oázisban ott a Dell S2522HG. Meg néha akcióban 100e alatt van a BenQ Mobiuz is. Meg ugye sokan örülünk ha 1080p-t kiköhögi a gép, az meg már 27"-on necces, ebben a méretben meg még éppen elmegy.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Celithrandi
addikt
válasz Komplikato #122114 üzenetére
Én úgy gondolnám, hogy ha örülsz hogy kiköhögi az 1080at a gép akkor nem veszel 130ért 240hz monitort Mármint én biztos nem vennék 130ért 240hz monitort ha éppen annak örülnék hogy megvan az 1080 60fps De alapból csak arra gondoltam, hogy 130ért ennél sokkal jobb és nagyobb monitorokat lehet kapni.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Celithrandi #122115 üzenetére
Miért ne? Végig lehet tolni régi játékokat, amik támogatják a magas fps számot. Az asztal is jobban néz ki magas frissítéssel, bár oda talán a 120 Hz is elég.
Illetve kikapcsoltam a g-synket az obs-ben tapasztalt szörnyű rángatás miatt, és nem hiányzik kimondottan. Egy 144Hz-es monitornál ezt nem feltétlenül állítanám.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Biga123
addikt
válasz -=RelakS=- #122116 üzenetére
Arról nem is beszélve h azért nem venni 144/240 Hz monitort mert nincs meg a 144/240 FPS, nem egy okos döntés. Hiszen mindíg lesz olyan game ahol nem lesz meg , elég ultrára húzni mindent, kapcsolsz egy kis RT t és hopp be is esett 30 FPS re akkor 30Hz monitort kell venni ? Sp járékoknál simán el lehet lenni akát 45 FPS en is , és egy LFC monitornál ez már 90 Hz miközben a kép nem döcög a sync miatt. Szerintem.
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
tilbury
csendes tag
Sziasztok!
A mostani monitoromat Dell 22" szeretném lecserélni (kezdi magát megadni :( van, hogy 20 perc mire magához tér bekapcsolás után, addig csak remeg a fél képernyő.) Ennek amúgy nagyon szép, kontrasztos képe van. Vmi hasonló minőségűt szeretnék.
Kinéztem egy 24"-at Dell P2421D
, de nem tudom, hogy 2560×1440 felbontás nem túl sok ekkora mérethez? Félek, hogy kicsik lesznek az ikonok/gombok, mármint amiket használok progiknál (CAD-es, 3D-s progi).
Vagy 24-re elég a 1920×1200? 25"-at meg nem igazán szeretnék, mert eléggé közel van a monitor az asztalomon.
A VGA-m jelenleg egy régi: GIGABYTE GTX260 896MB
Azt írják max felbontása: 2560×1600, régi hdmi tud ennyit kezelni amúgy?
Előre is köszönöm. -
IreN!CuS
őstag
válasz Amerigo57 #122106 üzenetére
Nem lesz semmi hátránya a jövőben a DP1.2 vs DP1.4 miatt? Rákérestem és nem érzem nagy gondnak, de én kevésbé értek hozzá.
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
Biga123
addikt
válasz tilbury #122118 üzenetére
A régi monitorodnak 90 es PPI je van.
24" 1920×1200, 94 PPI szal kb ugyanott vagy vele,kicsit részletesebb lesz.
Erre a méretre szerintem felesleges az 1440p. (az inkább már 27" ra ideális)
De ha el tudod engedni a 16:10 et akkor kinyílik a világ (elég ritka).---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
nagyúr
válasz tilbury #122118 üzenetére
Én ennek az elődjét 2416D-t használok cégnél kb 40cm-ről nézem, ha kicsit hátradőlök, akkor van duplája is, én szeretem. Itt már megtanultam, mindenkinek más a szeme. Próbáld ki max visszaküldöd, de náluk szokott lenni kiállítva is egy rakás, megnézhető Bp-en. Persze ott nem tudsz otthoni helyzetet úgy kialakítani. Árukeresőre nem adnék, hogy mi a max resolution kiírás, de ez esetben lehet hinni neki.
[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz mad823 #122123 üzenetére
Persze ez igaz, 8K -t mindenkinek.
De a scaling et nem szeretem, tud homályos lenni , + még egy FHD film is 1440p -n ,de igen ez mindenkinek egyéni preferencia kérdése. Én a mostani monitorját vettem alapul. És azért 24" on az fhd nem csúnya/pixeles.[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Biga123 #122124 üzenetére
Egyet értek, 8K 48" 120Hz-et, kérekszépen köszönömszépen
A Win10-ben amúgy már nem annyira rossz az átméretezés, ha csak egy monitort használsz.
Kb 4 dolog történhet:
1: Az ablak vektorosan átméreteződik, örülsz
2: Az ablak "nearest pixel" módban átméreteződik, nem annyira örülsz, de nem homályos
3: Az ablak néha pixel elmosással méreteződik (bilinear, vagy más), emészthető
4: Az ablak nem méreteződik, és kifolyik a szemed (Kösz Adobe)Pár éve 15" 4K monitoros laptopon legalábbis ez volt a tapasztalatom.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Biga123
addikt
válasz -=RelakS=- #122125 üzenetére
Persze aki 15" 4K hoz szokott, annak a világ összes pixel-je is kevés
Scaling : 4 eshetőségből 1 nél "örülsz", nekem ez problémásnak tekintendő, de van aki észre se veszi, szal mindenki nézze meg döntse el .---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
tilbury
csendes tag
Köszönöm a hozzászólásokat/észrevételeket.
Közben jobban utánanéztem VGA-nak, hdmi-ben 1920×1200-at bír csak link , dvi meg nincs a monitoron (oazisnál rosszul van kiírva).
hdmi-dvi átalakító kábel az nagyon gáz erre? Vagy sima fhd nem kicsi már 24"-ra? -
Astery
senior tag
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni egy 27"-os monitor kiválasztásához. Nincsenek nagy elvárásaim vele kapcsolatban. Egy i3-8100 + Geoorce RTX 2060 Twin X2 konfigurációhoz lenne. Sarokban lesz elhelyezve ezért (is) hajlítottat szeretnék ... ill. be kell férjen egy 50 cm magasságú helyre. Első kőrben az Odyssey G5 C27G55TQWR-en akadt meg a szemem de gondoltam mielőtt jobban elmerülök a keresgélésben megkérdezem itt ... hátha van ennél jobb vétel nagyjából ebben az árkategóriában.
-
masterpetii
újonc
Sziasztok!
Monitor vásárlás terén fordulnék hozzátok egy kis segítségért!
- A keret 100-150k lenne
Paraméterek:
- 27"
- 2k-t tudja
- Főként játékokhoz lenne használva (rainbow: six siege, lol, apex, wow), meg persze sorozatok/filmek
- 144 - 165 Hz
- Képfrissítés gondolom 1 ms kellene
- RTX 3060 video kártyához lenne, szóval G-Syncet is tudja ha lehet
- Függőleges elfordítás nem lényeg, aminek még extraként örülnék, ha lehetne állítani a magasságát
- Márka "függőség" semmilyen sincs, minden segítséget, tippet meghallgatok és megköszönök!Üdv,
Peti
-
Mentát
csendes tag
Halihó!
Ezer éve (2006 óta?) használom nagy megelégedéssel DELL 2407WFP SPVA technológiás monitoromat.
Főleg munkára, böngészésre, ezen kívül zeneszerkesztésre, néha film illetve meccsnézésre.
Maximális fényerő: 450 cd/m2
Kontrasztarány: 1000:1
Látószög (H/V): 170°
Válaszidő (Gray to Gray): 5 ms
Színmélység: 16,7 millióMostanában azonban, elsősorban a munka és a zeneszerkesztés miatt felmerült bennem, hogy váltok egy nagyobb és szélesebb WQHD monitorra. Árkategória kb. 180-ig.
Ebben az árkategórában nagyjából az IPS és a VA monitorok közül válogathatok.
A VA-t sajnos nem ismerem. Bizonyos paramáterekben rosszabb, másokban jobb az IPS-nél.
Mik az előnyei illetve hátrányai egy VA és egy IPS monitornak a jelenlegi SPVA-hoz képest?
Az IPS elég ritka, és általában alacsonyabb a frekvenciája ebben az árkategóriában, pl:
LG 34WN700-B 34'' Ívelt UWQHD 75 Hz 21:9 FreeSync IPS LED MonitorMíg VA esetén van 144 Hz-es is, pl. a
XIAOMI MI CURVED 34'' Ívelt WQHD 144 Hz 16:9 FreeSyncTetszik a nagyobb freki, de nem tudom mire számíthatok egy VA monitor esetében, mert azt olvastam, képminőségben valahol a TN és az IPS között van.
Clint Eastwood bekaphatja...
-
TAKÍÍ
tag
Sziasztok!
Ismerősöm új monitor vásárlását tervezi:
27 col
FULL HD
IPS panel
Felhasználás: csak irodai, office, filmezés, netezés
Milyen monitort ajánlanátok? (csatlakozóktól függetlenül)Persze DELL-re gondoltam rögtön:
Dell P2722H Monitor [link]
Dell P2719H Monitor [link]
A baj csak az, hogy ezek drágák.
Mi van ez alatt az ár alatt, ami még megbízható a fentebbi paraméterekkel mondjuk a 60, 70 (esetleg 80 k-ig)? -
Cyberbeni
addikt
válasz TAKÍÍ #122135 üzenetére
A linkekből ítélve nem jó a legalapabb talpas monitor. Külön monitor kar nem nagyobb felár és akkor a következő cserénél sem kell arra figyelni, hogy jó e a talpa. Nekem pl egy ilyen van: [link]
De persze könyveket is lehet a talp alá rakni, vagy egy fából összetákolt talpat és az még olcsóbb, csak akkor nyilván kevésbé lehet a monitor alá pakolni egyéb dolgokat.
-
Safranek
aktív tag
„Attól tartok, Safranek, hogy maga gúnyolódik velem. Jöjjön közelebb!″
-
Teasüti
nagyúr
Hali!
Mi a tapasztalat az Amd Freesync Pro támogatású monitorokról Nvidia 10 series kártyával (talán itt több a tapasztalat, mint a vga topikban)? Másnak se működik rendesen a VRR? Ha be van kapcsolva a monitoron a Freesync Pro, akkor elsötétül a kép - mint mikor bemenetet/felbontást vált a monitor - minden alkalommal valahányszor az LHC fps küszöböt átlépi a render sebessége. Illetve ha ki van kapcsolva a Pro fícsör a monitoron, akkor meg nem működik a G-sync egyáltalán. Nemtom ez a beállítás a monitoron csak az LHC-re vonatkozik vagy a teljes Freesync-re úgy ahogy van.
Szóval tapasztalt más is ilyet? Újabb Nvidia kártyával már nincs ilyen probléma?AMD-vel természetesen hibátlan a monitor, csak épp Nvidia kártyát szeretnék.
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
válasz TAKÍÍ #122135 üzenetére
ekkora méretben csak 1440p ajánlható szerintem munkára. 1080p nél minden nagy lesz és semmi előnye a méretnek.
-
mbazsi
tag
Sziasztok
Tanácsot kérnék tőletek, hogy milyen monitort érdemes venni 32 inch méretben, 4K felbontásra? Speciális igény: Type-C csatlakozása legyen, és tudja tölteni azon keresztül a laptopot. Főleg irodai jellegű lenne a felhasználás (VS Code főleg, szóval szöveges megjelenítés). Legyen legalább még 2 standard USB a perifériáknak. Ergonomikus talp nem szempont, van VESA monitor karom amire menne amúgy is. Nem szempont hogy különösen erős fényereje legyen, nincs a szobában direkt fény.
Amikkel szemeztem: DELL U3223QE (esetleg P3222QE bár ezt nem igazán kapni), LG 32UN880-B.
Tudnátok ajánlani a fenti felhasználásra? (A keret az ideálisan max 6-700GBP, a teteje 1000GBP - forintban kb 300 - 400 000)
Köszönöm -
-=RelakS=-
veterán
válasz Celithrandi #122140 üzenetére
12%-al nagyobb minden, mint egy 24"-oson, nem akkora probléma.
Ugyanakkor ha az ismerős szeme nem annyira jó, az 1440p-t már lehet, hogy nehezen olvasná.Érdekesség: Mikor otthon kicsomagoltam a 27"-os 1080p monitort, a képernyője kb olyan magas volt, mint a 24"-os 1200p-s monitornak
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
BBpeter
tag
Sziasztok!
Config vásárlás előtt állok és ahhoz szeretnék egy monitort vásárolni.
Amire használnám:
Főként multiplayer játékok(CSGO, LoL, Valorant), alkalmanként single player, illetve programozás.Amit kinéztem:
[link]A config röviden:
-Asrock B560M
-Sapphire RX 6660 XT 8gb
-I5-11400F
-G.Skill Ripjaws 3600Mhz 32GbMárkához, paneltípushoz abszolút nem ragaszkodom, a legjobbat szeretném megvenni. Egyetlen kikötés talán, hogy min. 144 Hz.
Keretösszeg: 80 000 Ft
Köszönöm szépen a segítséget előre is.
"It always seems impossible until it's done."
-
Biga123
addikt
válasz Teasüti #122144 üzenetére
mi az az LHC ????
(LHC: Large Hadron Collider)"What is Low Framerate Compensation?
Low framerate compensation (LFC), allows FreeSync technology to work when the framerate falls below the minimum refresh rate of the display. When the framerate drops below the minimum refresh rate of the display, frames are duplicated and displayed multiple times so that they can sync to a refresh rate that is within the displays refresh rate range. For example, a display with a 60 – 144Hz refresh rate, would be able to sync the frames of a game running at 40 FPS, by doubling them so that the display could sync and run at 80 Hz. A display with LFC effectively results in the removal of the minimum refresh rate boundary. All displays in the FreeSync Premium and FreeSync Premium Pro tier are certified to meet mandatory LFC requirements."
[link][ Szerkesztve ]
-
Scarletiel
senior tag
válasz Biga123 #122146 üzenetére
Mivel nekem is ez a monitorom van, kell valamit állítanom vagy csak bekapcsolom nvidia control panelben a g-sync-et a monitoron a freesync-et és 20fps-ig jó is vagyok?
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
Biga123
addikt
válasz Scarletiel #122147 üzenetére
Igen.
NV control panelben bekapcs.
És ha a monitor menüjében a Gaming résznél a freesync - ON akkor jó vagy .
Ott ki is tudod iratni h hány Hz en frissít, és láthatod h működik a sync vagy nem. (Refresh rate num)
Már ha valamivel kiiratod az FPS t is . Afterburner pl.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
mad823
őstag
válasz mbazsi #122141 üzenetére
Vehetnél egy ilyet, és beszámolhatnál róla.
-
Scarletiel
senior tag
válasz Biga123 #122148 üzenetére
Mondjuk ha 40fps-em van és 80hz akkor jó vagyok? Valami ilyesmi jelenség rémlik.
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen SSD-t vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xbox tulajok OFF topicja
- Automata kávégépek
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest