Új hozzászólás Aktív témák

  • yle_greg

    tag

    válasz deny330 #59106 üzenetére

    A 14-140 az egyik legjobban, legsokoldalubban hasznalhato objektiv, szoval ha azzal van a kit, az tok jo.
    Itt ajnaroztam anno: https://itcafe.hu/tema/micro_four_thirds/hsz_98519-98519.html

    A kis palacsinta 12-32 is szeretheto, mert azzal majdnem kiskompakt lesz a cucc, telen konkretan kabatzsebben hordhato (tapasztalat) illetve egy kis noi retikulben is elfer.

    100-300 sok van hasznaltan, (jelenleg 10 az mpb.com -on) es ha kesobb vesztek hozza egy portre obit, pl. 42.5/f1.7, ami kicsi es nem tul draga, akkor szerintem meg lesz vele a boldogsag.

    En hasznalok manualis obit is, neha egx heliost, neha pedig egy Mitakon 25/f0.95 -el jatszok, megvan annak a varazsa, amikor az ember tekergeti a technikat. Nem utolso sorban a kinai (Mitakon, TTartisan, Laowa, Meike, stb) gyartok teljesen jo manual obikat adnak ha nem is fillerekert, de nem dragan.

    Ami poen lehet, egy tukros teleobi, igaz az fix gyujtotavolsag, de lehet, hogy talalni kisebb/konnyebb obit nagyobb gyujtotavolsagra mint az ekv. 600, amit a 100--300 tud. De ez csak egy otlet, ennek azert meg utana kell nezni.

    Skacok, van itt valaki a forumon, aki hasznal tukros teleobjektivet?

    A nyelvtannaciknak uzenem, hogy en trafok, te trafsz, o pedig trafik. Erted? Igen? Akkor ez kiallta a gyakorlat probajat, karoghatsz amit csak akarsz. :-)

Új hozzászólás Aktív témák