Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neck
veterán
válasz PRDZsolesz #58099 üzenetére
Tudom, hogy nem könnyű rádobni, de 30-al többért látok a6000-et egy 19mm-es Sigmával + rengeteg kieggel. Az EVF miatt az lehet jobb lenne.
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Muerte68
addikt
válasz PRDZsolesz #58102 üzenetére
Az egy jó obi, éles viszonylag fényerős cserébe fix
Sok mindent meg lehet csinálni vele, de valószínűleg később kell egy zoom is.
Sokan nem javasolják indulásnak a fixet de meg lehet tanulni vele fotózni viszont valakit elijeszthet tőle.
Nekem volt hogy csak fixem volt együtt lehet élni vele főleg hogy a 19 viszonylag nagylátóLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Rapid136
őstag
válasz PRDZsolesz #58102 üzenetére
Jazzpapó régi index fórumos, 2000 expo alatti váz elég jó.
Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
törölt tag
Sziasztok!
Lehet, h. furcsa az indittatás amiért ide jövök kérdezni de ha el tudnátok engedni hálás lennék.
Megfigyelőkamerára lenne szükségem. Tudom, h. van ilyen topik. Meg azt is, h. a mai biztonsági és IP kamerák képminősége kritikán aluli. (Ha azonos árú MILC vagy bármilyen kommersz termékkel vetjük össze) Olyan embert keresek aki sok éve (legalább 10) kíséri figyelemmel ezt a területet. Ugyanis nincs szándékomban sok 100 vagy sok ezer € elkölteni kamerára. Vagyis használtban gondolkodom. Azért gondoltam MILC-re, mert nagyobb szabadságot ad a cserélhető objektív. ... és akkor a lényeg. 3D nyomtatókat kellene megfigyelni. A zoom kihagyhatatlan. Úgy kell látnom a készülő modellt mintha a kezemben lenne. Vagy még jobban. Látnom kell az esetleges hibát, h. adott esetben le tudjam állítani a több órás vagy akár több napos nyomtatást, mivel hibás végtermék nem kell ugyebár. A gépek egy helyiségben vannak, a kamera forgatást még külön meg kell oldani de egyenlőre ez tűnik kisebb kihívásnak. Fontos a wi-fi, nem tudom és nem is akarom bekábelezni a fél világot. Örülök, h. már nincs ilyen kényszer. Vagyis olyan rendszerkamera kell ami stabilan van a hálón és lehet távirányítani, legalább a zoom-ot. Ha van htttp protokol külön öröm, esetleg valahogy be tudom rakni OBS-bevagy bármibe, h. interneten is elérjem az bőven elég, ritkán, vagy talán sosem fogok rögzíteni is, elsősorban a live a fontos. FullHD elégséges de legalább 30, inkább 60FPS kellene, h. a nyomtató fej mozgása is jól kivehető legyen, illetve ha esetleg elmozdult a modell azt is lássam. Meg is kell világítani majd mert éjszakai is látni kell lehetőleg nem a látható tartományban. (nem fontos, h. színes legyen) Sokat agyaltam pl. a Samsung NX3000-n. Vagy ugyan így a Panasonic DMC-TZ 71-től 101-ig, (mondjuk ez pont nem MILC) Canon, Nikon ezek közül bármi jöhetne. Még egy törött Sony Alpha a5100-re is licitáltam, ugyanis nekem az sem fontos, h. gyönyörű állapotban legyen. Eddig a digitalkamera.de volt a segítségemre, de kizárt, h. belátható időn belül végignyálazzam az elmúlt 5-10 év rendszerkameráit ami a fenti kritériumoknak megfelelne. Szóval ha valaki tudna segíteni a tapasztalatával azt megköszönném. -
Rapid136
őstag
válasz PRDZsolesz #58106 üzenetére
Foxpost házhoz...
Meg hátha jár beljebb az országban, de ezek szerint nem pesti vagySony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
-
tvamos
nagyúr
Az asztrofotosok szamitogeprol szoktak kepezni Canonokkal. De nem figyeltem oda, hogy mivel.
Nekem Canon M50 van, azt lehet gPhotoval szamitogeprol piszkalni, azt mar probaltam, nagyon vicces.
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Varoz
addikt
válasz Muerte68 #58103 üzenetére
Én egy TTArtisan 35/F1.4 obival kezdtem, mint abszolút kezdő, aki csak mobillal fotózott előtte (ha nem számolom, hogy volt időnként pár kép erejéig kezemben más is).
Én imádtam, nemhogy elijesszen.hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
Muerte68
addikt
Egy fényerős obi mindig új lehetőség
Én volt hogy inkább csak a manuális obikat használtam mert volt fényerő meg bokeh
A sigmát is szerettem gyors volt és éles
Most hogy van a 18-55/2'8-4-használom a zoomot mert kényelmes lettem meg időhiányos a manuálishoz
De pont most nézegetek egy TTartasiant mert fényerős és olcsóLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Varoz
addikt
válasz Muerte68 #58112 üzenetére
Az biztos, meg szerintem van egy sajátos rajzolata, amit szintén szeretek. Fujival kiváló páros.
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
törölt tag
válasz philoxenia #58114 üzenetére
Én is köszi
-
Neck
veterán
válasz #19103744 #58105 üzenetére
Több MILC is tud ilyet, szerintem a probléma inkább az lesz, hogy mennyire megbízható a kapcsolat. Nem 0-24 megfigyelésre (surveillance) vannak ezek kitalálva. Gondolom nem akarsz feszt odarohangálni a nyomtatókhoz / kamerához, de mi van akkor, ha pár óra után dobja a wifit...
Na meg ugye ott szenzor 0-24 használata, a porosodás, stb.
Én magam a Wifi kapcsolatot használtam már, de nem hosszú távon, így kiváncsian várom, hátha valakinek van tapasztalata ilyen téren.
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
0519
senior tag
válasz #19103744 #58115 üzenetére
Wifi nélkül, kábellel is lehet csatlakoztatni. Viszont ezek a megoldások eddig mind helyben lévő számítógéphez kapcsolják a fényképezőgépet.
Így, a fényképező mellé még egy számítógépet is tenned kellene és azt elérni távolról.''Vígan ülünk tort azok fölött akik ellenünk törtek'' -Addams family
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz #19103744 #58105 üzenetére
inkább drágább secu/ip kamera, még mindig olcsóbb mint egy milc + körülbástyázása. azok is tudnak zoomolni, és jó képminőséggel rendelkeznek - ne a 40-80€-s HD-ban otthon macskanézős kategóriából indulj ki.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
-
törölt tag
Jól gondolod, másik helyiségben van ill, jó lenne netről is elérni. (VPN-en keresztül is.) Nem kellene 0-24-ben mennie, nem filmet akarok nézni csak figyelni, ezért vettem olyan kamerát is amit elvileg fel lehet éleszteni. Még nem jöttek meg bővebben csak később tudok nyilatkozni.
0519
Ha figyeltél volna az első h.sz.-ben jeleztem, h. NEM akarok kábeleket! Főleg számítógépet nem. És nem is lesznek, max. tápkábel. Örülök, h. megértem azt, h. nem kell kábelrengeteg a kapcsolathoz. Ha most minden ami wi-fi-n van utp-vel kellene összekötni, + audio video stb. akkor kb. mehetnék a híd alá lakni, de minimum esnék kelnék a kábelrengetegtől. Vannak olyan részei az okosotthonomnak amit nem is lehet másképp elérni, csak wifin keresztül.
Mr.Csizmás
Mint ezt is jeleztem, ezen a körön is túl vagyok, tengernyi videót, tesztet átnyálaztam. 500$-ig nincs semmi normális kamera. Én ezt a problémát 200€-ból meg fogom oldani. Egyébként sem jók ezek a típusok mert nem erre vannak kitalálva. Jellemzően nagy távolságokat/területet akarnak felügyelni vele. Ezeket a videókat egy S20+ -al készítettem. Kapásból. (nem ügyelve semmire) Ezt a mozgást nem tudja egyik sem követni. Két kamera már utazik az eredeti gazdájához. És nincs nagy bizodalmam az utolsóval sem ami még szintén úton van. Elfolynak, törik akad a kép stb. Nekem szinte makróra van szükségem és 30 vagy inkább 60 FPS-re. Ezt egy biztonsági kamera sem tudja 500$ ért sem ez most már kb. borítékolható. -
tvamos
nagyúr
válasz #19103744 #58121 üzenetére
"NEM akarok kábeleket! Főleg számítógépet nem."
En ezrintem ez nem fog menni egy MILC geppel sem. Marmint a mostaniakkal. Sokat keresgeltem hasonlot, de nem sikerult megoldast talalni ertelmes aron.
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz #19103744 #58123 üzenetére
Nekem ugy megy, hogy a PC-hez 2 USB-n kapcsolodik a PC, az egyik USB direktbe megy a gepbe, a masik USB meg HDMI-USB atalakitoval megy az M50 HDMI portjaba. Igy viszonylag stabil a kapcsolat, de meg 2 oranal tovabb nem nyektettem a gepet. Lehet, hogy ettol lefekudne egy Raspberry Pi.
Erdekes projektnek tunik. Mittudomen... open CV-vel egy Python scriptben arcfelismeressel nagyfelbontasu fotokat kesziteni a betororol. Mondjuk ahoz nem lenne rossz egy motoros zoom objektiv, olyan szerintem nincs M50-re.
-
törölt tag
válasz tvamos #58124 üzenetére
Egyenlőre az összes MILC-ről lemaradtam. (elengedtem. piaci ár fölött keltek el) Addig is lesz 3 compact és hídkamera kísérletezésnek, (bár még ezek is úton vannak) Nikon 300 valami 8x zoom-al, egy pana FZ82 ha jól emlékszem meg egy kijelző hibás Nikon B500. Ezekkel elmolyolok addig amíg nem találok értelmes MILC-et. Samu NX300 18-55 obival ér 100€-t vagy többet? Csak azért kérdezem mert elpofáztam, nem figyeltem egy licitre és egy ilyen 83-ért elment sajnos...
A Raspberry-nek utánaolvasok még. Gondolkodtam minden géphez külön kamerába de nem fog menni, mert pl. ha 300mm-nél magasabb a tárgy akkor már mozgatni kell. Akkor meg olyan mindegy, el is forgathatom egy másik gépre akár.
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
Hi
Telefonos kattintgatastol szeretnek valami komolyabbat, de nem gatyamat otthagyos gepet.
Regebben volt mar egy s6500as bridgem meg egy pentax K200asom, most is valami hasonlo ar-ertek aranyu cuccot szeretnek, mindketto adott nemi extrat tudasban jelentosebb felar nelkul a maga idejeben.Elsodlegesen nyaralasok, muemlekek, tajkep, varosi kepekhez kellene + sokat kirandulok kutyaval, azt is szeretem megorokiteni. Videozasban nem kell extra kiugroan jonak lennie, atlagos teljesitmeny mar OK. Altalaban arra inkabb kisebb actioncamet hasznalok.
Meretben nekem a MILC-ek nem jottek be annyira, inkabb valami kevesbe ormotlan dslr. Nem ragaszkodom ujhoz, es obibol sem kellene 80 db, hanem 1-2 indulasnak, akar hasznaltan.
Jo lenne ha 200 alatt megallnaTippek?
-
Neck
veterán
Az mit jelent, hogy méretben a MILC-ek nem jöttek be annyira? Melyiket próbálgattad már? Az ugye megvan, hogy MILC-ből is létezik DSLR-like, kevésbé ormótlan?
-
DanielLong
senior tag
Sziasztok!
Céges rendezvények, események megörökítéséhez kéne fényképezőgépet választani 500 ezer forint körüli árkategóriában. Tudnának adni pár ajánlást? Egy nagyobb átfogású obiban lenne érdemes gondolkozni (pl 18-135) vagy érdemes mellé mondjuk egy fényerősebb fix fókuszú darabot is beszerezni a beltéri eseményekhez? Ismerős ajánlotta a Canon 850D vázat EF-S 18-135 obival, ez a szett még a keretbe beférne, megfelelő lehet? -
vihartigris
őstag
válasz DanielLong #58132 üzenetére
Ilyen célra már egyik rendszerrel sem lehet mellé nyúlni.
Egy rendszervaku beszerzése is javasolt a gép, objektív, memóriakártya mellé. esetleg egy pót akkumulátor is a géphez.
Objektívből inkább fényerősebbet mint nagyobb átfogásút vegyetek.bármi reciproka a semmi
-
Neck
veterán
válasz DanielLong #58132 üzenetére
Sony a6400 + 18-135 kitben is 500 ezer körül van. Amit nyersz, az a brutál jó követő, és szem autofókusz. A szenzor már nem mai csirke, de APSC vázaknál még így sem sokan lépték át, szóval beltérben is tudsz vele működni tűrhetően.
[ Szerkesztve ]
-
DanielLong
senior tag
Azért vetettem el a Sony-t, mert videózás nem igazán lesz és a kics és összezsúfolt kezelőszervei sem tetszenek. Marad szerintem a Canon 850D, a Canon R10 kisebb lenne, de a méret nem probléma. A Canon RP túl drága, a Fuji X-S10-hez nincs olcsón objektív, Olympust elvetettem, mást nagyon nem láttam. Ha még lenne, esetleg egy Sony A7II érdekelne, de az se mai csirke már.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz DanielLong #58135 üzenetére
fujihoz nincs olcsón objektív? szotyira vegyél G obit, na az az olcsó
[ Szerkesztve ]
-
Neck
veterán
válasz DanielLong #58135 üzenetére
Ez igaz, ez már a szubjektív része a dolgoknak. Véleményem szerint rendezvényezni nagyon jó vele Aperture prio módban, auto ISO min. SS megfelelő beállításával, wide focus area, és gyakorlatilag állítod a rekeszt, figyeled az expot, és lősz. Rendezvényre nagyon jól lehet így tolni vele.
[ Szerkesztve ]
-
DanielLong
senior tag
Köszi a részletesebb véleményt, megfontolom még egyszer.
Mr. Csizmás: Tudnál linkelni olcsóbb nagy átfogású darabot? Nekem a Fuji tetszene, csak pont ilyesmi üveg nem volt hozzá. Az volt az érzésem a teszteket nézve, hogy fényképezésre ebben az árban talán az X-S10 lenne a legtutibb.
-
DanielLong
senior tag
válasz DanielLong #58138 üzenetére
Kifutottam a szerkesztési időből:
Szóval a Fujihoz tudtommal Fuji X bajonettes obi kell, abból a legolcsóbb típus ez lenne: LINK 18-135mm 360ezer. -
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz DanielLong #58139 üzenetére
csak éppen időjárásálló profi obi, mint a sony-s ikertesója, míg a fentebbi canonos pár osztállyal alacsonyabb, elég megnézni az új áfás árait ezeknek.
-----------------
de fuji és sonyra is van a 17-70/2.8 Tamron, ami bőven jó lenne szerintem a kitűzött célokra, legalábbis a kertben elcsatangolt kollégákon kívül nem tudnék hirtelen mondani olyan témát, amihez kéne a 70 mm feletti[ Szerkesztve ]
-
Neck
veterán
válasz Mr.Csizmás #58140 üzenetére
Attól függ, mekkora a tárgyaló / aula (bál?), amin a rendezvény megy. Full frame 70-200-at se véletlenül szoktak vinni, a 135-ös vég azt fedi le itt is.
@DanielLong: Még egy szempont eszembe jutott, és ez pedig az elektronikus zár. Nálunk szokott olyan workshop / rendezvény lenni, ahol előnyös, ha nem csattogtatom a gépet, és nem zavarom vele a rendezvényt. Esetleg ez szempont lehet, ebből a szempontból pl megint csak ilyenre képes MILC vázat néznék.
[ Szerkesztve ]
-
utgyuru
aktív tag
Sziasztok,
Tudnátok segíteni, az alábbi "paraméterekkel", mit lenne érdemes vennem?
MILCben gondolkozok, először megpróbálom kifejteni a gyorssegítségben lévő kérdéseket, aztán utána leírom az egyéni dolgaimat.-Ár: lentebb kifejtem
-Felhasználás: alapvetően kettő részre bontanám, lenne egyszer az, hogy tök automata módban, a klasszik családi összejövetel/nyaralás vonalon, minél egyszerűbb kezelés mellett (hülyebiztos... ) jó képeket csináljon, ezt értem arra, ha esetleg nem is én fotóznék csak valaki felkapja fotózni egyet. A másik lenne, az ami eddig idő hiányában mindig elmaradt, de érdekelne, hogy minél inkább beletanulni a fotózásba, manuálisan beállítva mindent, persze csak a magam szórakoztatására, szóval teljesen hobby szint.
-Méret: vétel előtt valószínűleg úgyis megfogdosnám élőben, annyi hogy ne legyen túl nagy/nehéz, de nem elsődleges szempont. Strapabíróság szempontjából nem lenne nyúzva, kb tényleg a max az lenne, hogy egy egész napos városnézés közben vinném magammal.
-Videó: szintén nem szempont, semmi videóblogolás vagy ilyenek, de jó lenne azért a 4K
-Lehet akár használt is, bár mivel nem nagyon értek hozzá, nem tudom állapot szempontjából mit kell nézni/mi romolhat el
-Egyéb:
Van egy elég régi Pentax DSLRem, és egy szintén régi Samsung MILCem. Szerintem ezek után bármelyik belépő szintű mai MILC minőségbeli előrelépés lenne, mind olyan szempontból, hogy "csak úgy" automatán fényképezgetni vele, mind úgy, hogy mire minden tudását kihasználnám, ha elkezdem beleásni magamat. Úgy néztem, kb a 200-300 ezres sávban már kb minden márka előfordul, ezért a kérdés inkább az lenne, ezek közül mit lenne érdemes vennem? Van számottevő különbség egyáltalán? Nem muszáj árban ide beférnie, ha mondjuk feljebb menve nagyobb a tudásbeli ugrás, de szerintem alapvetően nekem ez is elég. Olyanokra gondolok elsősorban, hogy, ha később vennék hozzá objektívet vagy tartozékot, melyik márkához nagyobb a választék. A Samsunghoz pl semmi nincs, a Pentaxhoz is lényegesebb kevesebb mint a nagyobb márkákhoz ahogy eddig láttam.
Esetleg, hogy ebben a sávban, melyik mennyire problémás/kompromisszumos/melyikhez jobb a támogatottság.Köszi!
-
Rapid136
őstag
válasz utgyuru #58143 üzenetére
A Samsung kiszállt a buliból...
Olympusnál szokott lenni, vidd el egy hétvégére akció. Sony APS-C MILC is van sokféle.
Keresős gép legyen lehetőleg, ne csak a hátsó LCD-s.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Bondix
tag
Találtam a szekrény mélyén egy Olympus Pen Pl-1 fényképezőgépet
Jó 10ev vásároltam..., azt hittem nincs is már meg, de most költözés alkalmával rátaláltam szépen elcsomagolva.
A kérdésem, hogy érdemes lenne beuzemelni vagy a mai jobb telefonok azért már ezt a szintet tudják már hozni? ( Pl.: iPhone 11 pro max van nekem) -
Muerte68
addikt
válasz Bondix #58145 üzenetére
Jó kis gép a maga módján, nekem is volt.
Nagyobb méretben biztos jobb minőségű képeket csinál, de nem csinál meg mindent helyetted mint a szifon
Akár autó módban is ell lehet vele lenni meg ott a zoom lehetősége
Szerintem jobb mint a telefon, de aki a telefonos kényelmet várja nem biztos hogy meglesz
Előnye a jóval nagyobb szenzor, a több utólagos szerkesztési lehetőség, jobb képminőség de ezt nem lehet rögtön dobni a FacebookraLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Bondix
tag
válasz Muerte68 #58146 üzenetére
Utómunka nem játszik.
Tehén próbálgattam meg volt egy komolyabb Canon gépem is. De feladatam ezt a hobbit
Most viszont azért kérdezem igen, hogy JPG vs JPG melyikkel tudom jobbat össze tenni?
Az h nem mehet rögtön instara ez inkább emlékkepeknek lenne.
Jó tudom arra is ott a telefon mindig zsebbe de kirándulás stb alkalmával ha ezzel jobbat lehet automata lőni akkor elférne a nyakamba lehet.
De ugye ez vagy 12 éves gép tehát nem tudom 😳 -
Muerte68
addikt
válasz Bondix #58147 üzenetére
Nem kell utómunkázni jó az olympus jpg
Lehetőség van de nem muszáj
Rá kell rakni autó módra és hajrá
Belenagyítva látszik a külömbség szerintem emlékképeknél megéri egy rendes fényképezőgép
Az még mindig jó képeket csinál szerintem megéri használniLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Golota
aktív tag
válasz utgyuru #58143 üzenetére
Én egy használt Olympus vagy Fuji gépet nézegetnék. Ezeknek a kit lencséi is nagyon jók és már a vázból kiesve is remek jpg-t adnak. Nekem Oly volt, a 45mm 1.8 lencse gyönyörű portrékat tud és a mai árakat elnézve nevetségesen olcsó a tudásához képest. A géptestet az E-M5/M10 vagy akár az M1 vonalon az MK1 sorozatból már 100 alatt is megkapod és ezek stabilizált vázak. A maradékből meg vehetsz egy Zuiko 45 lencsét és valamelyik kit zoomot (Zuiko 14-45 vagy a Pana 12-40) A 4K videoról itt le kell mondanod persze.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs