Új hozzászólás Aktív témák

  • A Zéé

    addikt

    válasz tybsen #14521 üzenetére

    a 18-55 rövid lesz kosárlabdát fotózni. Meg lassú is. Ahhoz mindenképp kell egy legalább 200-as végű tele. 55-200 VR alá nem szabad menni. Makróhoz megint csak külön obi kell. Van előtétlencse, vagy közgyűrű, de ezeket is inkább valami jobb fixel lehet igazán jól használni, de még mindig a külön obi a legjobb.

    Ha csak auto módban használnád, kicsit feleslegesnek érezném a tükröst. Nem tudnád így kihasználni az igazi lehetőségeit.

    Vess egy pillantást az Oly E-PM-1, vagy E-PL3 vázakra, azokat itt Magyarországon nem sokkal drágábban adják duplakitben (14-42 + 40-150) vagy a 14-150-es túraobival mint a belépő tükrösöket a 18-55-tel. A szenzorméretük kisebb, de cserélhető az objektívjük, a 150-es vég már elég kosármeccset is fotózni, meg azzal már a "zoom" is nagyobb. A követő fókuszuk is jobb, mint a belépő tükrösöknek. A vázból kieső jpg képeket is szokták dicsérni. Ha auto módban fotóznál, gondolom a nyers képek feldolgozására se szánnál sok időt, így az is fontos.
    Viszont a vázak mérete kisebb, sokkal inkább kompaktosabb a fogásuk, kinézetük. Érdemes egy boltban megtapogatni őket, kipróbálni, hogy állnak kézre.

    Just a simple Lineman...

Új hozzászólás Aktív témák