Új hozzászólás Aktív témák

  • dannyl

    addikt

    válasz DR|FTK|NG #97892 üzenetére

    XFX XTR 25 fok alatt és/vagy 20% terhelés alatt passziv, de tápos topicban a nagy guruk leszóltak, hogy úgy használom, mert, hogy fölöslegesen hagyom "melegedni", meg kiszáradnak a kondik. Na most ha nincs is igazuk, akkor is mindegy, mert hangtalan a venti.


    masteryoda
    (kvázi-tag)

    CPU: Prociból az S verzió ganyé, butitott. Ne legyen utána betű (se "k", se "S") Ráadásul a rosszabb drágább 2k-val.
    RAM: OK
    SSD: OK vagy samusng 850 EVO, ha nem vészesen drágább. DE itt tudsz spórolni, ha egy 120-ast veszel, kb. 15-val beljebb vagy.
    HDD: Ha nem feltétlen kell rögtön 2TB, akkor WD BLUE EZEX 1TB (később bővítheted, és ha elszállna az egyik, még mindig ott a másik) itt is van kb. 10-15k "haszon".
    TÁP: Ezt ne erőltesd. Super Flower 450 vagy 550, vagy FSP Raider S 550 (ez drágább kb. 4k-val). Mindkettő 5 év gari!!!
    CPU-hűtés: OK
    DVD-RW: Ha kell, akkor OK

    LAP: ASRock H97M pro4, vagy Gigabyte H97M D3H 24-25k (Ez az alja kb., ami miőségben is jó, meg nincs is elszállva árban)
    VGA: Tudni kéne, hogy mennyire kell erős kártya, illetve, hogy kell-e egyáltalán?!? Itt nem merek ajánlani addig. Lehet elég az IGP is, lehet egy GTX 750 kell, de lehet egy GTX 960/R9 380. Játék lesz? Ha igen milyen? Mihez kell VGA?
    HÁZ: Zalman Z3, Zalman R1, Cooler Master N200/N300 10-12k

    - milyen középkategóriás alaplap passzol az összeállításhoz? Megválaszolva.
    - milyen középkategóriás VGA passzol ehhez? Kérdés fent.
    - házból végképp nincs elképzelésem, hogy milyet érdemes egyáltalán. van értelme beépített tápos házat venni? ezen a ponton is beérem valami olcsóbbal, hogy faragjunk... Nincs értelme, gagyik. 10k-nál kezdődik egy rendes táp is, meg egy rendes ház is. Tehát ezt a kettőst 20k alatt nem lehet megúszni. Elviekben egy 350-400-as táp is elég lenne neked, de 1: Nem sokkal olcsóbb, mint a javasolt Super Flower, 2: Nem tudom milyen VGA fog bele kerülni. Addig jegeljük a táp témát.

    De amúgy nem is értem. 200-230 áll a rendelkezésre, de 200 már el van költve, és még VGA + ház, meg lap nincs is. Az alap belépő szintű VGA, amit bele lehet tenni egy i7 mellé, az egy GTX 750 30k körül (ha kell). Alatta kb. az IGP elveri őket, fölötte meg drága. Vagy próbálj nagyobb keretet kisajtolni, vagy javasoltam a HDD illetve SSD méretének csökkentését. Ott az elején spóroltunk 30k-t, ami majdnem elég az alaplap + ház kombóra. Marad a VGA kérdés, meg arra a keret.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák