Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DR|FTK|NG
veterán
Alaplap: MSI H97i AC, Gigabyte H97N-Wifi ~ 33k
CPU: i7 4790 ~ 90k+hűtő: Raijintek Aidos ~ 5k
RAM: 2×8GB 1600MHz, pl HyperX Fury, HyperX Savage, Crucial Ballastix ~ 38-42k
VGA: GTX 970(pl Asus Black, Gigabte Gaming G1) ~ 110-115k
HDD: WD Blue 1TB(EZEX) ~ 15k
SSD: HyperX 3K 120GB, Intel 530 120GB ~ 23k
Táp: FSP Raider 550(80+ Bronz), FSP Raider S 550(80+ Silver), XFX TS 550 Bronz, Seasonic M12II 520 EVO, XFX XTR 550/650 ~ 19-34k
Ház: Fractal Design Node 304 ~ 20k
Összesen: 353-377k -
garfield-r
tag
Sziasztok!
Ránéznétek erre a konfigra, jól okoskodtam e?
Core i3-4160
ASUS H81M-K
ASUS GTX 750 Ti 2GB DDR5
HyperX 8GB FURY DDR3 1600MHz CL10 KIT
WD Blue 1TB 7200rpm
BITFENIX Prodigy M MATX Arctic White
FSP Hexa+ 400WAlapvetően játékra, néha videó vágásra lenne.
Köszönöm -
DR|FTK|NG
veterán
válasz garfield-r #90405 üzenetére
CPU: i3 4130, vagy i5 4440 legyen.
Lap: Ok, ha nem kell előlapi USB 3.0. Drágább: Gigabyte B85M-D3H(lehetőleg rev 1.0/1.1/1.2-es legyen) ~ 19k
Ház: CM N300 ~ 11k
Táp: Írok egy alternatívát: Thermaltake Hamburg 530 ~ 13k -
membrandj
nagyúr
Nem éri meg. Lap is lényegesen drágább, normál tx ház sincs 20-30k alatt. Hacsak nem egy pár négyzetméteres szobába lesz, akkor nem erőltetném.
kisbancsa
Ha egy sima i7-4790 kevés lesz, akkor a tuning már nem fog segíteni.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
ITrex
tag
Sziasztok!
Erre tudtok valami jó kis tippet?
1. Mire fogod használni a gépet?
Játékra, videóvágásra, netezésre, filmezésre, autocad.
Játékokkal kapcsolatban nyilván i5-ös proci, mert jelenleg tudom hogy nem tudok bele túl erős vidikarit rakni mert ennyiből nem jön ki, de később elképzelhető bele egy 760 v. 960.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Egérrel rendelkezem, laptopról váltok emiatt gyakorlatilag nulláról kell "építkezzek".3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Maga a konfig, billentyűzet, monitor.4. Mennyi a kereted rá?
180k-m van, a maximum 200k lenne, de ez a legteteje.5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
Semennyi mert laptopom és TV-m van -
őstag
válasz JegesEmber20 #90348 üzenetére
Mivel a cm n300-at és deepcool gammax 300-at mindketten ajánlottátok, így ez biztos pont, a 280x-et azért választottam mert olcsóbban kijövök, a maradékból meg tudunk venni 1-2 játékot is. Amúgy a h97 performance nem lenne sok a konfighoz?
We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
DR|FTK|NG
veterán
i5 4440 ~ 52k
Asus H81M-K, Asus H81M-A, Gigabyte H81M-D2V, Gigabyte B85M-D3H(lehetőleg rev 1.0/1.1/1.2-es legyen), esetleg ASRock H81M-HDS ~ 13-19k
1×4GB/2×4GB RAM, pl HyperX Fury, HyperX Savage, Crucial Ballastix ~ 10-23k
GTX 750 Ti(pl Gigabyte-féle 2 ventis), GTX 960, R9 280 ~ 42-60k
WD Blue 500GB(AAKX), 1TB(EZEX) ~ 13-15k
Thermaltake Munich 430, FSP Hexa+ 400, Thermaltake Hamburg 530 ~ 11-13k
CM N300 ~ 11k
LG 22MP55HQ-P(+HDMI kábel, ha kell ~ 1-2k) ~ 33k
Billentyűzet ~ 5k
Összesen: 190-233k -
DR|FTK|NG
veterán
válasz garfield-r #90407 üzenetére
Az én véleményem szerint az N300 jobb ár-érték arányban, és a Prodigy M eléggé zsúfolt lenne belülről.
[ Szerkesztve ]
-
saturn27
tag
Szia!
Ha később úgy is veszel bele egy jobb vga-t (a gtx 960 mellé teszem a voksom), akkor most nem érdemes túl drágát belerakni, főleg más kárára.
alaplap: asrock b85m pro4 ~19k
proci: intel i5 4440 ~51k
ram: 2x4gb kingston hyperx 1600mhz ~18k
vga: asus gtx 750 1gb ~35k
hdd: 1tb wd blue ezex ~15,5k
táp: thermaltake hamburg 530w (templomos matrica, sirtec belső!) ~14k
ház: cm n300 ~11k
monitor: LG 22MP55HQ-P ~35k (+1-2k ha kell HDMI kábel)
billentyűzet: logitech k120 usb ~3kEz így kb 200k. Később ugye jön egy jobb vga, meg amit még vehetsz:
ssd: 120gb kingston hyperx fury, vagy samsung 850 evo ~18-20k
hűtés: deepcool gammax ~6kEsetleg még lenne egy olyan lehetőség, hogy:
alaplap: asrock h97m pro4 ~24k
proci: intel i5 4590 ~58k
ram: 4gb kingston hyperx 1600mhz ~9k
vga: msi r7 250x 1gb ~28kBár a lap és a proci jobb, mint az előzőben, de a ram az nem igazán lesz elég - főleg videovágáshoz -, így rövid időn belül kellene mellé még egy ugyan olyan 4gb-os modul. A videokártya pedig még a gtx 750-nél is gyengébb, pedig már azon sem lehet 4k ultrán futtatni a krájziszt, ha érted hogy értem.
-
kervantas
aktív tag
Megrendeltem a gépemet! Köszönöm Driftkingnek és mindenki másnak a tanácsokat.
Ez lett:
GIGABYTE GA-B85M-D3H
INTEL Core i5-4590 3.30GHz
HyperX 4GB Savage DDR3 1600MHz CL9
PALIT GTX960 2GB GDDR5
WD Blue 1TB 7200rpm 64MB
BITFENIX Comrade
CHIEFTEC iARENA 600W -
kervantas
aktív tag
válasz fenergie84 #90416 üzenetére
Már mindegy. Még ramot meg SSD majd utólagosan rakok bele, amint lesz rá keret.
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
-
membrandj
nagyúr
válasz kervantas #90420 üzenetére
Fsp hexa+ 500W már elég lenne, max fsp raider 550-re cseréld. Ennél több, jobb nem kell ide.
Tudod módosítani a rendelésed, szóval nem kell félni. Főleg, ha mostanában adtad fel. Írj levelet még most, rendelési számmal stb és holnap csörög rájuk.Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
zsloti
senior tag
Sziasztok
Szeretnék a mostani normál méretű gépem helyett egy kisebb helyigényű gépet
A teljesítménye ne legyen rosszabb mint a mostaninak
Jelenleg egy asrock h61m/u3s3 alaplap , egy Pentium g840 és proci, és egy gt430 as 1 gigás videokártya teljesít szolgálatot 4 giga ram társaságában
Egy kicsi házra, alaplapra, procira, ramra lenne szükségem
A gépet internetezésre, filmnézésre, és kisebb játékokra (wot, Dayz, online stratégiai jatekok) használnám, a kevésbé melegedés miatt szerintem Intel alapokon kellene maradni
Optikai meghajtóra nincs szükségem viszont a házba be kellene férni egy ssdnek és egy normál méretű hddnek
Ami nehézzé teszi (legalább is nekem) a választást az hogy 50 max 60 ezer körüli a keret rá
Előre is köszi a segítséget
ZsXiaomi max SPEmall kuponok https://goo.gl/P3v6B0 Hardverapro csoport: https://goo.gl/EPnfc1
-
AS
félisten
válasz IMIIKE1998 #90423 üzenetére
Boltosoknak soha, általában lövésük sincs , Szeretik mindenkire sózni jó kis HKC tápot , amit kinyírta a ismerősöm gépét áramszünetkor ... d
Nubia Red Magic 8 Pro Realme GT 2 Pro , Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Watch Active 2
-
őstag
válasz membrandj #90419 üzenetére
Igen, a 970-től. Tudom hogy nem egy ligában játszanak, de azért még a 280x se olyan rossz szvsz, aztán lehet hogy a végén a 970 lesz, jövő hónapban vesszük, majd akkor kiderül
We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
membrandj
nagyúr
válasz IMIIKE1998 #90423 üzenetére
Mindenki annak hisz, akinek akar.
De te most komolyan augusztusig tervezni fogod minden nap a géped?
Addig annyi dolog lehet még.zsloti
Tápod pontos típusa? Milyen házad van? ATx? Matx?
50-60k-ból amúgy esélytelen az itx.
Csak a lap 20k-tól indúl+ ház ~ 15-20k.Piloss
280x-et nem vennék. Akkor már olcsóbban a sima 280, ami nincs annyira kihegyezve és nem sokkal gyengébb.[ Szerkesztve ]
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
saturn27
tag
válasz zsloti #90424 üzenetére
Szia!
ITX-esedni nem olcsó mulatság (az amúgy is feláras alaplapok ára mostanában eléggé felszökött), de ha csak házra, alaplapra, procira és ramra van szükséged, akkor talán még megoldható.
alaplap: asrock h81m-itx ~20k (vagy ha belefér, akkor inkább asrock b85m-itx ~22k)
proci: intel pentium g3220 ~18k
ram: 4gb kingston hyperx 1600mhz ~9k
ház: cm elite 110 ~12k (vagy kicsit nagyobban elite 130)ATX-es táp belefér ezekbe a házakba, valamint 3,5-ös hdd és ssd is beléjük fér.
Az elite 110-be legfeljebb 210mm hosszú videokártya mehet, és figyelni kell a low profile proci hűtőkre is, amik szintén felárasak szoktak lenni a normál hűtőkhöz képest.
Ha később cserélsz videokártyát, akkor az asus-nak meg a gigabyte-nak vannak rövidebb gtx 750ti -jei olyan 40k körül. Az elite 130-nál nem kell ennyire figyelni a kártya hosszt.Amúgy táp milyen van?
-
kisbancsa
senior tag
válasz membrandj #90428 üzenetére
Tehat akkor nem eri meg a tuningos verziot megvenni? Oszinte leszek soha nem volt intelem. Fx 8320 at cserelek le. Azért akartam a k-s jelzesut mert gondoltam van ertelme huzni. Nincs viszonyitasi alapom hogy mennyire combos and proci
Térdig érő szélben kekszet kaszálni hülyeség, mert néma gyereknek még a vak anyja se látja a fától az erdőt
-
HRicky
tag
Sziasztok!
Az alábbi kártyát szoktátok ajánlani:
GIGABYTE GV-N960WF2OCA kérdésem az lenne hogy ez a kártya van e olyan jó mint az általatok ajánlt?
EVGA 02G-P4-2966-KR(Nekem megérné azt a plusz 2000forintot a Witcher 3 kupon)
-
Ribi
nagyúr
válasz membrandj #90431 üzenetére
A turbó azért csak 1 magon megy 4G-ig, jó lesz az 3.8G-nek is ha több mag le van terhelve.
Akkor azért már jön 15+% gyorsulás.
Ha meg nem lesz tuning minek Z lap?
Egy 300k-s gépbe pont a +10k tuningos proci a drága?
És nem arról volt szó, hogy tervben van tuning?[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
Ribi
nagyúr
válasz membrandj #90436 üzenetére
Ja én úgy voltam vele, hogy a lap már adott.
Na igen akkor még az is játszik. Bár szerintem ha eleve valaki egy ilyen lapon gondolkozik, akkor bőven megvan rá a keret. Kihajtás szempontjából megint kérdés, hogy mennyire van szükség tuningra. Ha valaki szeret tuningolni és szokott, akkor ha más nem (és megteheti), a tuning miatt érdemes megvenni. Szerintem. -
dodopek
addikt
Megkaptam az asrock H97m pro 4 alaplapom. 90%ra DOA. Attól tartok, hogy nekem ennyi volt ez a márka. Pedig komolyan akartam neki adni egy esélyt...
Szóval kezdjük megint.
I5 4590 CPU, R9 270, 4 ram slot, OPTIKAI KIMENET, aminek mindenképp lennie kell.Maximum 30e, de nem baj, ha megáll 25ből...
Köszönöm!
És mert úgyis rá fogtok kérdezni, leírom előre.
Új Hamburg táppal, 4 rammal totál megbízhatatlan. Mindenféle rendszer nélkül egyszer elindul 1 rammal(bármelyikkel, bármelyik slotban), egyszer nem. Egyszer 1 rövid síp, egyszer 4 rövid síp, egyszer be sem kapcsol. Ha rendben elindul, integ VGA,val egyszer csíkoz, egyszer nem. R9-el nem csíkoz.
A 4 ram együtt működött évekig.
A cpu másik gépben tesztelve.
A lap ma még kap egy esélyt másik táppal, és egy g3220 procival... -
BlueSteel
tag
Sziasztok. Új gépet szándékozom vásárolni. Már hetek óta kutakodom, itt a fórumban is elég sok véleményt elolvastam, és kialakult a dolog.
Alaplap: ASrock h97m Pro4
Processzor: i5 4590
P. hűtő: Deepcool Gammaxx 300
Memória: Crucial Ballistix 2x4gb 1600Mhz CL9
Hdd: WD 1TB 7200rpm 64mb BLUE
SSD: Kingston Hyperx Fury 120GB
Videokártya: Asus Strix GTX 970
Táp: FSP Raider S 550w
Ház: Zalman Z5Kérdés: szükséges-e ezek mellé esetleg valami plusz kábelt berendelni? A gép házilag lesz összerakva, de nem szeretném, ha meglepetés érne, hogy valami hiányzik a szereléshez.
Kérdés 2: a processzorhoz/hűtőhöz kell-e pasztát rendelni?
-
BlueSteel
tag
válasz dodopek #90442 üzenetére
A Raider 550W eléggé ajánlott ebben a fórumban, illetve a tápegység topicban is, úgy tudom. Az "S" a Silver minősítésre utal.
Láttam, gondod van az ASRock h97m Pro4 lappal. Nem lehet, hogy a tiéd hibás? Ezt is eléggé ajánlják itt a topicban. Én is ilyet szándékozom venni, de nem szeretnék belefutni ezekbe a hibákba.
-
dodopek
addikt
válasz BlueSteel #90444 üzenetére
Az ok, hogy ajánlott, de a kábelek elég hosszúak lesznek? Mondom, egyszerűen nem tudom, nem kötekedésből írom.
Én is tegnap vettem. Még nem 100%, hogy a lap a hibás, de nekem erős a gyanúm.
Ribi!
4 ramot váltogattam, külön, kettesével, másik slotban... Sosem volt olyan, hogy egy ram folyamatosan rendben lett volna.[ Szerkesztve ]
-
Tibo5000
újonc
Sziasztok!
Új asztali számítógépet szeretnék venni, játékokra használnám. 400 000Ft a keretem rá.
Nincs szükségem nagy tárhelyre 120GB SSD, 500GB HDD-be gondolkodtam. A többit Rátok bízom.
Előre is köszönöm a válaszotokat! -
Zsivaagoo
őstag
válasz dodopek #90439 üzenetére
Giga/Asus/MSI lapokra kérdezz rá a "Milyen alaplapot..." tocsikban.
Itt azért ajánlják az
SeggsziklátAsrockot, mert úgymond olcsó.Ami olcsó és jó, az általában úgy kezdődik, hogy Giga és Byte-tal folytatódik.
Ha a régi ramjaiddal köhög a lap, akkor a 2x2GB Kingston + 2x1GB Kingmax-szal lehet háklija. Nem tud dual channelt összehozni belőlük, pedig szeretne, csak beletörik a bicskája.
Csak a 2x2GB-tal próbáld le.----------- szerk. ---------------
Nomegmég: Proci hűtő rögzítésre is fordíts nagy figyelmet, a legnagyobb jószándékkal is lehet féloldalasra húzni, ilyenkor pedig rosszul érintkeznek az LGA foglalatban a lábak és mindenféle hibajelenségeket produkál a ketyere. (Topiktársak tapasztalatai alapján másik tocsikokból.)
[ Szerkesztve ]
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700KF - Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC // i7 8700 // RTX 3070 // 16gb 3200MHz RGB ram // vízhűtés // SSD+HDD + Ajándék billentyű
- AsRock B550M, Ryzen5 5600X, RX 5700 XT 8GB, 32GB DDR4 3200MHz, 500GB Gen4x4 M.2, 500Gb HDD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest