Új hozzászólás Aktív témák

  • Munkas

    aktív tag

    válasz ggbuffon1897 #83386 üzenetére

    Kösz az infókat! Még mindig kicsit bizonytalan vagyok. Nyilván sokkal alaposabban ismeritek a témát, így lehet, hogy nagyon laikusak az észrevételeim, de csak próbálom a legjobb ár/érték arányt közelíteni, ha már évekig fogom használni. És persze lehet, hogy a többi kérdezőben felmerültek hasonlók. Természetesen a fenti hozzászólásoknál már előjöttek ezek, ennek ellenére, pár száz hsz-t elolvasva, bennem mégsem alakult ki egységes kép, ezért is kérdeznék vissza (hangsúlyozva, hogy nem kötekedésként, hanem jó tanácsra számítva):

    Monitort valószínűleg meg kell néznem élőben. Sokak szerint kevés hozzá a felbontás, és lehet benne valami, hogy kisebb asztalon kapkodni kel a fejem a fejem játék közben :)

    Többen javasolták már a Samsung SSD-ket. Nem nézem utána, de biztos megéri költeni rá, ha sebességben jobbak, ebben biztos meg tudtok erősíteni. Élettartamra nem bízok egyikben sem, (a sajátomon most cseréltem) azt vettem észre, hogy 5 év után úgyis beadják a kulcsot. Megér ez +4 eFt-ot, ha további +4 eFt-ért már 240 GB-os SSD-t lehet venni? Ott legalább fele annyi írás/olvasási ciklus lesz, ami hosszabb élettartamot jelent és nagyobb cache mellett valószínűleg gyorsabb elérést is?

    Alaplap. Ilyen árfekvésű gépnél valóban nem jelentős 4 eFt a különbség (b85 vs. h97), de egy bios frissítés nem oldja meg a problémát? (utána kérdezés nem hiszem, hogy életszerű, ha net-en rendelem, ezért úgyis olyat kapok ami raktáron van, főleg karácsony után). Ha már költök a h97-re, akkor nem érdemesebb 4590-et venni bele (5,5 eFt a különbség)?

    Videókártyából van a legkevesebb ismeretem (5-10 éves játékokkal játszva), még a gyártót sem tudom eldönteni. Abból indultam ki, hogy árban maradjon a proci alatt és GPU pontszám/ár viszonylatban ne szálljon el, ami nyilván nagyon laikus megközelítés és, de ha ajánlott a jobb, akkor melyik lenne az optimálisabb megoldás (azt is szem előtt tartva, hogy egy újabb játékot se kelljen 1024x768-as felbontásban játszani)?

Új hozzászólás Aktív témák