Új hozzászólás Aktív témák

  • #98593280

    törölt tag

    válasz akela91 #6023 üzenetére

    A "jelenleg" és a "jövőben" az egyenlő a jóslási tudománnyal. Anno a fizikai 4 magról is azt mondták, hogy MAJD mennyire jó lesz és MAJD mi minden ki fogja használni. Nos az elmúlt években szinte semmi sem derült ki ebből. Sőt, fiz. 2 magos i3-2100 alázza a fiz. 4 magos Phenom 955-öt és társait. A 6 magos Thuban is anno elvérzett ugyanúgy, mint a sokak által várva várt 8 magos Bulldozer. Toldozgatják a win7-et miatta, meg ígérgetnek fűt fát. A tény: a Sandy Bridge jelenleg jobb és csak ez számít. A mendemondáknak és a varázslatnak én már régóta nem hiszek. Mindamellett azt veszel amit akarsz, a Te döntésed, még ha rossz is...

    A "legtöbb helyen"-hez szólva: NEM, a legtöbb helyen nem hozza a 8 magos Bull a 2500K teljesítményét. Nézd meg pl. az Anadtech-en: link. (A lower is better-nél fordítva kell nézni:)

    Azt is tegyük hozzá, a 2500K-t is lehet már alapfeszen is jól húzni. A Bulldozer nem rúg mellette labdába. Sőt, azt se felejtsük el, 1-2 hónap és megvehető az IVY Bridge is, ami még kevesebbet fogyaszt, még erősebb lesz és beletehető 1155-ös alaplapba is. Félek az AMD-nek ugyanúgy rossz alternatívái lesznek a jövőben is, mint ahogy eddig volt...

    A VGA kérdéshez hozzászólva: mivel CAD-et és modellező programokat is fogsz használni, sőt PhotoShop-ot és videószerkesztést sem zárnék ki, akkor egy nVidia kártya jobb lenne, ami egyértelműbben támogatja és gyorsítja ezeket a szoftvereket. A GTX560 Ti mondjuk 52eFt-ért van, akár egy 3 év garos Gigabyte is, ami ugyanazt a power-t tudja mint a 7850 és a 6950.

    Egér: tudomásom szerint, az erőteljes gamer használat tönkre vágja idő előtt az A4tech egerek görgőjét. Én sem ajánlanám játszani.

Új hozzászólás Aktív témák