Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rypejakten
addikt
válasz Rypejakten #40548 üzenetére
na, itt is kicsit sok lett a boven szo..
-
Dinter
addikt
Üdv. Gépet felújítanám, VGA és CPU lenne esedékes, viszont:
Gigabyte GA-MA770T-UD3 lapom van. Ebbe a lapba vannak olyan processzorok, amit érdemes (FX-ek azt hiszem nem mennek), vagy ezt is cserélni kéne. VGA-ra 25-30, CPU 20-25-öt szánnék, meg a lap ha kell. Régi cuccokat eladnám, úgyhogy ez változhat. Az alaplapot cseréljem vagy nem muszáj?
-
mateFLASH
csendes tag
1db Intel Core i5-3470 3.20GHz BOX *(LGA 1155) proci
1db ASRock B75 Pro3 (Intel s1155) alaplap
1db CORSAIR Vengeance DDR-3 8GB/1600 KIT LP Blue *(CML8GX3M2A1600C9B) ram
1db ASUS ATi Radeon HD7950 3Gb*(HD7950/DC2T/3GD5-V2) vidikari
1db HITACHI 500GB 7K1000.C 7200 RPM 16MB SATA2 winyó
1db XFX 550W Pro Series *(P1-550S-XXB9) táp
1db Sharkoon Vaya házminden be fog férni a vayába?
azt mondják érdemes venni még egy hátsó hűtőt 1-2 ezer forintért ehhez a házhoz. olyat tudnátok ajánlani? -
WP14
őstag
válasz mateFLASH #40555 üzenetére
ShellKretor mérései szerint halknak mondható.
Méretek:120x120x25 mm
Feszültség:12 VDC
Induló feszültség:6 VDC
Wattfogyasztás:< 1,2 W
Névleges áramerősség:< 0,10 A
Fordulatszám:1.400 RPM š10%
Csapágyazás:folyadék
Max. Levegőszállítás:68 CFM
Légnyomás: 2,3 mmAq
Zajszint:21,2 dB
Tömeg:140 g
Csatlakozók:nagy 4 tűs (HDD), 3 tűs MolexInkább állva meghalok, mint térdelve éljek!
-
gyenge47
aktív tag
válasz Zsivaagoo #40264 üzenetére
Hali
Kicsit elvoltam a Balatonon, ezért nem írtam.
Egy csodálatos Deer tápom van, de ezzel még nem akartam hergelni a topicot, majd a konkrét konfig után kérdeztem volna rá, hogy milyen tápot ajánlotok.
Tehát összefoglalva a lényeget: igen van ddr2 és ddr3ból is 4-4 gigám, nyilván a ddr2 menne az eladásba ddr3 pedig az új gépbe.
Vga-t nem tervezem lecserélni ugyanis elegendőnek tartom a teljesítményét, csupán a proci az ami kellemetlenül visszafogja. BF multi ugyebár erősen proci igényes móka. Körülnéztem fórumokban mindenhol elegendő a monitoromhoz (1680-as) az ereje 50 fps körüli játékhoz. Azon felül pedig mivel ref hűtős, még meg is tudom húzni, ha szükséges (mármint az órajelet ).
Lényegében be kéne cserélni egy lga 775 alaplapot egy E6750-t és 2*2GB memót egy új alaplapra és procira, ami kiszolgálja a bf3at. +1 új táp és kész. Igazából eladásból 20-23 közötti összegre számítok, tehát azért lehet itt alkotni.
Köszönöm a válaszokat.
-
tranceplanet
addikt
válasz Dinter #40552 üzenetére
Ha nem cserélsz lapot:
AMD Phenom II X4 965 3.40GHz AM3 BOX Black Edition ~23KA lapcsere megérné, ha FX-6300 beleférne a keretbe:
FX-6300 ~28K
GIGABYTE GA-970A-UD3 ~22KVGA-ból ezek a legjobb vételek:
MSI R7790-1GD5/OC HD7790 1GB GDDR5 PCIE ~34K
ASUS HD7770-1GD5 HD7770 1GB GDDR5 PCIE + AMD Never Settle Reloaded Akció ~28K" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Dinter
addikt
válasz tranceplanet #40559 üzenetére
Olcsóbb lap nincs?
Lényeg:
-min. 3db DDR3 RAM foglalat
-jó lenne, ha lenne rajta SATA3 SSD-hezOlyan 15-18 körül ilyen lap? +FX4130 24-ért (4100BE tuningolását nem használnám ki)+7770 26-ért
Ez így milyen lenne?
pl. ez
[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
válasz Dinter #40560 üzenetére
Legalsó hangon ez még elmegy, de tuningot nem bírja:
ASROCK 970 Extreme3 R2.0 ~21K
(lapos topikban kérdezd meg, hogy bírja-e az FX-et throttling nélkül az az ASUS lap)Én új FX-et 6300 alatt nem vennék!
A kétmodulos FX-4XXX procikat felejtsd el nagy ívben, gyengébbek, mint a Phenom X4!
Ha nem futja 6300-ra akkor maradj inkább a phenomnál.[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Dinter
addikt
válasz tranceplanet #40561 üzenetére
Jó, majd augusztusban lesz esedékes a váltás, majd meglátjuk. Ahogy így számoltam ez 79 lenne.
-
-
andree04
aktív tag
I5 3470 Asrock B75 pro3. Haswell ben melyik összeállitás éri el az Ivy szintjét? Gondolok a cpu lap párosra.megéri inkább 1150ben elkölteni a pénzt? Fejleszthetőség miatt! Köszönöm! Lassan de biztosan megy le az ára a Haswellnek is!
-
-
1stVikman
senior tag
Tegnap a civakodás közepette megbújt a hsz-m: [link]
Ház még képlékeny, ram sem biztos, a többire eléggé rábeszéltetek.A Haswell kontra Ivy kérdés engem is foglalkoztat.
Bár olvastam itt olyat is, hogy mire elavul az 1155-ös, addigra az 1150 sem lesz már friss, tehát nem annyira nem fontos most arra építkezni. Ez így megállja a helyét? -
Emu
őstag
Hello!
Egy jövőben még bővíthető gépet szeretnék építeni egy ismerősömnek 100-120e Ft-ból egy HD7770 vagy 7790 köré. Ők csak neteznének rajta, a gyerekek játszanak: SIMS3, Zoo Tycoon, illetve egyéb kisebb autós, illetve mászkálós logikai játékokkal; úgyhogy videokártya fronton tuti nem kell jobb egy darabig.
Olyan alapot szeretnék (lap+proci) amit nem cserélnek le a gyártók 1 éven belül, és várható még rá új procicsalád. Nem ragaszkodom se AMD-hez se intel-hez. Miben gondolkodjak? s1155? FM2? AM3+? -
1stVikman
senior tag
válasz Buci21 #40567 üzenetére
Nem kapkodom el a vásárlást, bőven több, mint 2 havi bérem lenne a konfig, azért ezt alaposan átgondolja az ember.
Meg még nem tudom, hogy pcx-ből rendeljem házhoz-szállítással, vagy vegyem helyben az Aqua-ban (Fehérvár). Nekem megnyugtatóbb, hogy beballagok érte, és ha ne adj Isten valami gond lenne, akkor szintén van hova vigyem, cserébe ugyanez a konfig majdnem 10 Mátyással drágábbra jön ki náluk...
Ér annyit a személyes kapcsolattartás, és a kézzel fogható bolt megléte?[ Szerkesztve ]
-
Buci21
addikt
válasz 1stVikman #40569 üzenetére
ha 2-3 hónap múlva lentebb lesz a Haswell ára, és le mered kapni a sapkát és pasztát cserélni a procin, aakkor 100% h jó neked az. (mielőtt jön vki, h Ivy-n is lehet/kell, de ott kevesebbet hoz, itt katasztrofálisabb a helyzet). Szóval 3 hónap múlva az árak döntsék el B85-ös lap és I5 4470 akkor. Várd ki
-
membrandj
nagyúr
válasz 1stVikman #40566 üzenetére
Ha nem most veszed, akkor lehet,hogy még jobban csökkeni fognak a lapok árai és akkor már egyértelmű,hogy azt vegye az embere. Amúgy jó kis gépet állítottál össze. Bár a vga-nál én a tf verzióért nem fizetnék + 5-6k-t. Egy jól szellőző házba az is bőven ellesz. Ezt az pénzt én inkább a hashwellba költeném.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
membrandj
nagyúr
Ezekhez a játékokhoz egy 7770 is elég szerintem. Intelnél az új lapcsalád az most az 1150, de még drágább.
Amd-nél az am3+.Én ezt tenném össze.
AKyga AK806BG táp nélküli fekete számítógép ház 12 hó gar.
Asrock B75M-GL R2.0 alaplap 24 hó gar.
Asus 7770 1GB DDR5 GHz Edition HD7770-1GD5 videokártya 36 hó gar.
Corsair 450W VS450 CP-9020049-EU tápegység 36 hó gar.
Intel Pentium G2020 processzor 36 hó gar.
Kingmax 2x4GB DDR3 1600MHz memória 60 hó gar.
Kingston 60GB SV300S37A/60G SSD meghajtó 36 hó gar.
Toshiba 500GB 32MB SATA3 DT01ACA050 merevlemez 24 hó gar.
~117k.SSD-vel, proci helyére később mehet i5/i7 is, ramot nem kell bővíteni. Ha nagyobb lesz a gyerek és komolyabb játékokkal akar játszani, akkor egy erősebb vga is mehet majd,vagy marad ez, csak akkor nincs high részletesség.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
1stVikman
senior tag
válasz membrandj #40571 üzenetére
Még vacillálok.
Twin Frozert azért venném, hogy kevesebb zajjal tudja hűvösen tartani a kártyát. Most 30 fok van nálam, és a régi konfigom eléggé hangos (Athlon X2 6000+, gyári hőcsöves hűtővel, 5-6000 körüli fordulaton). Az új összeállítás szeretném, ha jóval halkabb lenne, emiatt inkább áldoznék kicsivel több pénzt a jól szellőző házra, és a jobb hűtéssel rendelkező VGA-ra.
De persze nem vagyok a magam ellensége, nem ragaszkodom az adott hűtési megoldáshoz és a gyártóhoz sem. -
Rypejakten
addikt
-
Buci21
addikt
Ehhez mit szólnátok? AM3+ alapokon:
Gigabyte GA970A UD3 - 22K
FX 6300 - 29K
Corsair CX 430 - 14k
Random ház, pl amit a kolléga is írt Akyga ~6-8K
8GB legolcsóbb memória - 16K (8-9K ha első körben csak 4GB)
Sapphire 7770 - 28K
Toshiba 500GB disc (vagy bármelyik 500-as) - 13K
össz: ~122K 8GB memóval, 113-114K 4GB-alerősebb, mint a pentium, szerintem megéri.
-
WP14
őstag
válasz Buci21 #40570 üzenetére
Lehet inkább az előrejelzés szerinti jövőre megjelenő Broadwell-t kellene akkor már megvárni, talán az nem lesz annyira melegedős a 14nm-ével
Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!
-
Rypejakten
addikt
válasz Buci21 #40575 üzenetére
de mihez kell ekkora hardverteljesitmeny? kerlek, nezzetek meg az alabbi ajtekok gepigenyet; egy szamologepen is mar akadasmentesen lehet jatszani veluk.
en egy A8-as APU-t ajanlanek SSD-vel, es letudva a dolog. es ha keves a grafikus teljesitmeny, honapok/evek mulva mehet melle egy diszkret kartya.
-
WP14
őstag
válasz Rypejakten #40578 üzenetére
Azt tudom, olvastam és megnéztem a topicjában a videot a kupaktalanításáról
Új pasztával jobban teljesít, na de a garancia....Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!
-
Buci21
addikt
válasz Rypejakten #40578 üzenetére
AMD-nél még FX vonalon forrasztott a kupak? nekem a Phenomom, még tudom, h az
-
1stVikman
senior tag
válasz Rypejakten #40574 üzenetére
A GTX 660 az szerintem eléggé biztosnak néz ki az elképzeléseimben, de Asus-ból van 3 fajta is, DC2, DC2O, és DC2T véggel, persze egyre drágábban. Gigabyte meg olcsóbban, ránézésre ugyanúgy kinéző hűtéssel. MSI-nél legalább látszik a különbség a sima és a TF verzió között. Mindegyik 3 év garanciával.
Túl nagy a választék. -
Rypejakten
addikt
válasz 1stVikman #40581 üzenetére
a sima DC2 kell neked, a T es az O gyarilag novelt orajelu (ezt Te is megtudod tenni sajat kezuleg, 1 kattintas, MSI Afterburnerrel) - simat pedig mar kapsz a TwinFrozR araban.
Buci21: ha jol emlekszem, az FX-eknel is forrasztva van.
WP14: egy proci nem szokott elromlani. ha ezt tuleli, jo esellyel csereig megy - es amilyen szar pasztas az Ivy, a kupakmoddoltakat meg konnyeben el is lehet adni.
[ Szerkesztve ]
-
Buci21
addikt
válasz 1stVikman #40581 üzenetére
pont ez volt ma délelőtt is, e 3 kártya. vedd a legolcsóbbat, a gyári tuningnál jóval többet tudsz rátolni otthon (1080-1100mhz-ig mennek, ami több mint akár a TOP verzió órajele)
(#40582) Rypejakten:
köszi tudtam, h ott ilyen gond nincs, ott maga a TDP sok inkább, de nem tudtam h jó paszta vagy forrasztott-e a kupak[ Szerkesztve ]
-
1stVikman
senior tag
válasz Rypejakten #40582 üzenetére
@Buci21
A DC2O a legolcsóbb pcx-nél
Húzni nem szoktam, de hoz annyi többletet az Afterburneres módosítás, hogy megérje alkalmazni? És ekkor is elég a hűtés?[ Szerkesztve ]
-
1stVikman
senior tag
válasz Rypejakten #40585 üzenetére
Ok, köszi.
Más:
Olvastam erről az Ivy melegedés betegségről, hogy rossz minőségű pasztát használnak az Intelnél.
Ezt javították már, vagy tervezik cserélni a bizonyítottan rossz megoldást?
Az i5-3470-t mennyire érinti? Érdemesebb rá jobb hűtőt tenni?[ Szerkesztve ]
-
Buci21
addikt
válasz 1stVikman #40584 üzenetére
vedd, ha a tuningos az olcsóbb egyértelmű
(#40586) 1stVikman:
1.) nem, nem javítják, nem is hiba igazából, spórolás... h az i5-k tuningjával ne lehessen az i7eket veszélyeztetni..
2.)érinti, de nem vészesen a Haswellhez képest, de egy pasztacsere átlag ~8-10-12 fokot hozhat.[ Szerkesztve ]
-
1stVikman
senior tag
Az szép.
Valószínű, hogy Ivy lesz belőle, ha mondjuk 1-2 héten belül vásárolok. Ha jóval később, akkor az újabb platform miatt lehet a Haswell.
Még régebben néztem videót 3770k kupaktalanításáról, és újrapasztázásáról, ott valami 15-20 fokos különbséget mértek.[ Szerkesztve ]
-
1stVikman
senior tag
válasz Buci21 #40594 üzenetére
Max kíváncsiságból tenném, egyébként annyira nem vonz a tuning. Többlet hőtermelés + fogyasztás is.
Ha alapból erős a processzor és a hűtés, akkor feleslegesnek tartom.
Az autókat sem hajtjuk mindig 5-6 ezres fordulaton, és 180-nal sem, de egyszer kíváncsiságból meg kell lépni, hogy mit bír.[ Szerkesztve ]
-
andree04
aktív tag
Azért én mégis csak a Haswell t venném ha majd lejjebb esik az ára,lehet hogy elavult lesz majd az 1150 is mire az 1155 de pár évig tovább fejleszthető marad az 1150 hisz oda jön meg biztosan egy 14mm es!
-
1stVikman
senior tag
válasz Buci21 #40598 üzenetére
Ilyen értékben azért jobban preferálnám a személyes átvételt boltban, ahol tüzetesen átvizsgálnám átvétel előtt, hogy bontatlanok és sérülésmentesek-e a dobozok, tényleg azt a pontos típust hozták, amit kértem stb.
Meg persze egy esetleges garanciáztatásnál (soha ne kelljen, de ha mégis) szerintem könnyebb besétálni helyben az üzletbe, és átadni az alkatrészt. Valahogy ezek nekem egyfajta megnyugvást jelentenek.
Szerencsére ilyen garanciális ügyintézéssel nincs sok tapasztalatom, de ne is legyen.Persze ha tényleg annyira korrekt, és megbízható a pcx, akkor az ár beszél.
@(#40599) andree04
Szerintem mire odáig jutunk lehet megint cserés lesz az egész konfig. Ha úgy nézzük, a jelenlegi AM2-es foglalatos alaplap, processzor párossal is kihúztam idáig, és a komolyabb játékokat leszámítva egész jól teljesít még ma is.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Láncfűrész topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Ukrajnai háború
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Microsoft Excel topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest