Hirdetés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Diablo IV
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Emu
őstag
Hello!
Egy jövőben még bővíthető gépet szeretnék építeni egy ismerősömnek 100-120e Ft-ból egy HD7770 vagy 7790 köré. Ők csak neteznének rajta, a gyerekek játszanak: SIMS3, Zoo Tycoon, illetve egyéb kisebb autós, illetve mászkálós logikai játékokkal; úgyhogy videokártya fronton tuti nem kell jobb egy darabig.
Olyan alapot szeretnék (lap+proci) amit nem cserélnek le a gyártók 1 éven belül, és várható még rá új procicsalád. Nem ragaszkodom se AMD-hez se intel-hez. Miben gondolkodjak? s1155? FM2? AM3+? -
Emu
őstag
Sziasztok!
Egy ismerősömnek segítek összeállítani egy gépet, a keret maximumát végül 250.000 Ft-nál húztuk meg, ennyi pénzért nem a leggyorsabb gépet keressük, hanem a legjobb ár-érték arányút:
1. Mire fogod használni a gépet?
Játék 60% Böngészés egyéb kis erőforrás igényű cuccok: 20% Torrentezés: 20%
Játék: főként World of Tanks és BF3, illetve egyéb "jó" grafikával rendelkező strat. játékok.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Semmi, teljesen 0-ról indulunk. A régi gép megy tesónak.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Komplett gép kellene: ház, táp, egér, billentyű, mikrofonos fejhallgató4. Mennyi a kereted rá?
Lásd fent.5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
23-as Samu monitor fullHD felbontással, jellemzően a játék is ezen menne.A torrentezés miatt a másodlagos vinyónak valami strapabíró (WD raid?) 2-3TB környékinek kellene lennie. Felhasználás miatt a perifériákból sem teszkós kellene
Előre is köszi!
-
Emu
őstag
Sziasztok!
Adott egy H67 alaplap+I5-2400 (Sandy)+8Gb DDRIII 1333Igazából semmi gondom sincs a teljesítményével, de szeretném fiatalítani (már több mint 5 éve nem nyúltam hozzá). Az új videokártya valószínű egy RX470 lesz, ez kellene építeni ez új rendszert. Mit ajánlotok? Szeretnék továbbra is intel vonalon maradni.
-
Emu
őstag
Sziasztok!
Kicsit off-topik, de ti biztos otthon vagytok az árakban. Egyelőre pontos konfiguráció nem érdekelne, csak két kb.ár 50-75hz freesync képes budget félkonfigra: (Alaplap+proci+ram+vga)
1080p: ?
1440p:?Köszönöm!
-
Emu
őstag
válasz palfitom #139123 üzenetére
70-80%-ban WOT megy, azon kívül már érzem, hogy egyre kevesebb az i5-2400 - HD7950 kombó. Úgy vagyok vele, hogyha nekiállok cserélgetni, akkor teljes platform csere...s1155-be nem invesztálnék egy petákot sem, inkább egy olyan gépet raknék össze, ami elmegy 3-4 évig hozzányúlás nélkül.
-
Emu
őstag
Hali!
Korábban már leveleztünk géppel kapcsolatban, sajnos közben elhasalt a videokártyám (HD7950) így lépéskényszerbe kerültem. Nem szeretnék sokat költeni, egy alap gamer konfigra, az alábbiakban gondolkodom:
Lap: valami B450M lap (igazából csak normális hangchip, meg sok usb a lényeg) ~20-25k
Proci: Ryzen 5 1600 ~35k
Ram: 2x4Gb DDR4 3000mhz ~18k(ennyiből kapok újat is)
VGA: RX 580 4Gb??Saját konfigom (P8H67M - i5-2400 - 8Gb DDR3) valahol 25-30k között érhet, így pont kijönnék 100k alá. Innen hardverapróról raknám össze a gépet, mindenből garanciálisat keresek. Mit szóltok hozzá?
-
Emu
őstag
válasz SyMbioTe #140776 üzenetére
Köszönöm a megerősítést!
Azzal a rammal szemeztem, illetve a Corsair Vengance LPX-el, van valami különbség közöttük?
RX580 4Gb lenne a cél, de majd kiderül végül mit kapok@(#140777) Paxker315 Köszönöm a linket! Ahogy látom mindegyik M-ATX lap ugyanazt a Realtek hangchipet kapta...ehh...normális hangért X470-t kellene venni...na azt nem fogok, annyit nekem nem ér meg.
9 éve ugyanazt az ASUS lapot használom nagy megelégedéssel. Jelenleg van valami gyártó akinek a termékeit kerülni kell, vagy mindenki megbízható alaplap terén?
@(#140779) rasotamas nem RX 580 4Gb-t szerettél volna írni? Hardveraprót böngészve RX570 4Gb olyan ~40k -> RX580 4Gb ~45-50k -> RX580 8Gb ~60k.
A két 580-as kártya között tényleg nem sok különbség van teljesítményben, főleg úgy, hogy nekem 1080p-re kellene. Viszont 570 <-> 580 között lévő 5k megéri, mert +10-15%-t kapok érte. -
Emu
őstag
Sziasztok!
1080p 60fps játékra gondolkodom egy kis fejlesztésen. Jelenleg i5-2400+8gb+1060 6gb a konfig szíve, melyből a videokártyát tervezem megtartani. Igazából nagy gondom nincs, csak nagyobb eseményeknél esik be az fps 60 alá. Kézenfekvő lenne BIOS frissítéssel beszerezni egy 3770-t, de idén lesz 10 éves a gép alapja így úgy gondoltam új platformra váltok. Milyen BUDGET konfigot ajánlanátok mATX méretben?
Köszi!
-
Emu
őstag
válasz palfitom #151704 üzenetére
Mert a WOT nem erőforrás igényes?
Viccet félretéve: régebbi Battlefieldek, gyerekek játszanak valamelyik Forza Horizon? autós játékkal, meg néhány stratégia. A leglátványosabb stratégiáknál megjelenő roham esetében, sok egység mozgása. Akkor kegyetlenül el szokott fogyni minden erőforrás. -
Emu
őstag
rasotamas és csababarca köszönöm!
-
Emu
őstag
Sziasztok!
Eddigi gépvásárlási terveimet mindig keresztülhúzta valami, viszont már nagyon le akarom cserélni a jelenlegi alapokat (lap+proci+ram) mert már tényleg nagyon kevés. Az egészre egy 85k-s keretem lenne, apróról szedném össze a cuccokat. Amiben gondolkodtam:
-valami használt MSI B450M lap ~max. 25k
- Ryzen 1600AF/2600/2600X ~40k
- 2x8GB ram, ezt ahogy néztem újonnan is van ~20k körül
Ár-érték arányban 1080p játékra tudok jobbat/tartósabbat kihozni ennyi pénzből?Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- További aktív témák...
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest