Új hozzászólás Aktív témák

  • Vismajor01

    addikt

    Sziasztok!
    Nem teljes gépet szeretnék venni, csak egy kis update lenne a mostanihoz
    Amiket nem szeretnék cserélni:
    A tápom: Chieftec CTG 500 80p
    Videókari: Ati radeon 6950 2GB
    SSD: Samu 840 120GB TLC
    HDD: Samu 750giga

    Amiket cserélni szeretnék:
    Ház
    Processzor(Mostani: amd phenom X4 9650 2.3 ghz)
    Alaplap
    Memória

    Konkrét kérdések
    Proci: Mit kell tudni a híres nvidia+intel, ati+amd párosokról? Minden videóban, konfigösszerakásban igy látom a vga+procit. Azért kérdezem, mert ugye nekem ati VGA-m van, de gondolkodtam intel procin az újításnál, milyen problémákat okozhat ez? Azonkívül, hogy világéletemben AMD procim volt, és "megcsalom" a céget. :)
    Ram: Mennyi ramban érdekes gondolkodni, mennyire fontos az órajel? Természetesen DDR3as alaplap lesz. Most 4GB van, ugye egyszerű lenne eldönteni, hogy kell e plusz, csak fel kéne tennem a kérdést önmagamnak: Elég a 4gb? A baj az, hogy fogalmam sincs, a gépem mikor mire használja a ramokat, szóval nem tudom eldönteni, hogy ha lassú a gépem, akkor az a ram miatt van, a proci miatt, a hdd miatt, vagy mert már tele van szemetelve a windows. Értem én, hogy minél több annál jobb, de nemtudom mi használná ki ha mondjuk belepakolnék 16GB-t... Szóval itt is az ár/érték arány lenne érdekes, gondolom olyan 8GB körül kéne vásárolni.
    Ház: Tudom, hogy a konfigom életben maradáshoz egy jó ház is kell, de ide nem szánnék többet 15 ezer forintnál. Megoldható ennyiből, ha mondjuk később(magamra szedve némi ph!-s tudást) proci tuningolásra is vetemedek?
    Alaplap: Mire érdemes figyelni? A mostani ATX-es, ez a tápomra is rá van írva(még a régi van bent, nem a chieftec)ez mit jelent? Ha most újonnan veszek Sata3as lesz? usb 3.0?
    Ár: Mennyiből lehetne kihozni egy olyan konfigot, ami kihajtja a VGA-t(tudom, hogy nem csúcsmodell, de talán még jó lesz 1-2 évig)? Körülbelüli árra gondolok. Gondolom a ram olyan 10es, a ház 15, ezt tudom, a kérdés az alaplap+proci. Procinál nagyjából tudom, hogy nagy órajel+sokmag=sokpénz, alaplapnál viszont kb fogalmam sincs, mitől kerül az egyik 16 ezerbe, a másik meg 30ba...
    Tegyük fel, hogy van rá ~~60-70 ezer forintom, mit pakolnátok bele?
    Előre is köszönöm a válaszokat! Ha vmivel konkrét fórumba irányítanátok, azt is szívesen veszem, és az ottaniakat is zaklatom egy kicsit!
    Elnézést, hogyha hosszú lett...
    Kellemes ünnepeket!

    ui: Ja igen, hogy mire használnám a gépet! Elsősorban játék+internet. Remélem mást nem felejtettem el az első hsz alapján... Ha igen pls szóljatok, és pótolom a hiányosságot!

    Ja, és egy bónusz kérdés: A felbontás mennyit számít a játékélménynek: Most egy TV-t használok monitorként, honnan tudhatnám meg, hogy milyen felbontásra képes? Rámatricázva nincs, a windowsnál 1360x768nál nem engedi feljebb állítani, ez mennyire VGA függő? Mert most nem 6950 van bent(táp nincsmég meg) hanem egy régi ati hd 4600. Mivel reményeim szerint az új, kiegészített konfig szépen vinni fogja az új játékokat is, az a kérdésem, a felbontás mennyit számít akkor a játékélménnyek? EHhez képest érezhető különbség lenne egy fullhd m,onitorral 1920x1048(vagy vmi csúcsfelbontásban)?

    [ Szerkesztve ]

    Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H

Új hozzászólás Aktív témák