Új hozzászólás Aktív témák

  • viharhozo

    addikt

    válasz hati #8848 üzenetére

    Ugy, h a hitelszerzodeshez kapcsolodik egy (ill. sok) hataridos devizaugylet. A trukk az a dologban, h a banknak a hitel folyositasakor nem allt rendelkezesere a hitelosszeg chf-ben es ez durva devizaelszallasok idejen problema.

    A kiafelelosakasszukfel kerdesre meg egyertelmuen a kormany a valasz. A bank addig a pontig genyo, amig a szabalyzo hatosag engedi. Arra pedig nincs magyarazat, h betolom a lakossagot 20+ evre egy olyan lakashitelbe, aminek egyik elemere (eurchf) semmifele befolyasom nincs.

    ASZ-jelentes

    A jelentés felhívja a figyelmet arra: 2000 és 2003 között a lakástámogatási kiadások egyre növekvő terhet jelentettek a költségvetés számára, ezért 2003-ban szigorításokat vezettek be (szűkítették az igénybevevői kört és csökkentették a kamattámogatás mértékét), ami a lakásépítések és vásárlások számának mérséklődéséhez vezetett. A lakáshitelezésben 2004-től a devizahitelek előretörése volt jellemző, amiben szerepet játszott, hogy 2003-ban megváltozott a lakáshitelekhez nyújtott kamattámogatás alapja és mértéke, aminek következtében megnőtt a támogatott hiteleknél az ügyfél által fizetendő kamat.

    A devizahitel-állományra növekvő hatást gyakorolt az is, hogy 2005-től az állam készfizető kezességet vállalt a 35 év alatti házastársak, élettársak és gyermeket nevelő egyedülálló személyek devizában felvett lakáskölcsöne esetében a hitel fedezetéül szolgáló lakásingatlan hitelbiztosítéki értékének 60 százalékát meghaladó részére. Az alacsonyabb költségű, de nagyobb kockázatú devizahitelekkel szemben a 2004-től változatlan kondíciójú kamattámogatási rendszer nem volt versenyképes és nem nyújtott érdemben támogatási lehetőséget a lakást szerzők többségének részére.

    Persze cinizmusert ok se mennek a szomszedba:

    A lakástámogatási rendszer keretében biztosított kamattámogatás a forintban
    nyújtott hitelekre terjed ki, ezért a jelen ellenőrzés nem értékelhette a deviza
    alapú lakáshitel konstrukciókat, mivel azok a hitelintézetek és a lakosság kétoldalú megállapodásán alapulnak.

    Alacsony vernyomas ellen: Járjon jobban devizahitellel!

    Hogy ontopik legyek: eletemben eloszor eltalaltam vminek a napi aljat, vettem Telekomot 465-on.

    [ Szerkesztve ]

    Durvasága miatt töröltem - moderátor.

Új hozzászólás Aktív témák