Új hozzászólás Aktív témák

  • avl

    aktív tag

    [kapitulalhat-a-fed]

    "Véleményem szerint tehát nagyon nagy esélye van annak, hogy hamarabb következik be valami olyan repedés a globális vagy az amerikai pénzügyi rendszerben, ami miatt a Fed kénytelen lesz a hátraarcot csinálni, minthogy az infláció érdemi visszaszorítása megtörténne.
    ...
    Egy ilyen pillanatnak kétfajta komoly következménye lenne. Az első a kellemesebb: a jelenlegi medvepiac megtörése, egy érdemi kötvény- és részvénypiaci rali. A másodlagos következmény viszont ijesztő lehet. Ez lehet annak a belátása, hogy a 2010-es évek pénznyomtatásának a világa és az elszabaduló globális adósságállományok következtében már nem lehet „magas” kamatokkal operálni még egy inflációs környezetben sem. Ekkor huzamosabb időre megérkezhetünk az alulról ugatott infláció világába. Egy olyan helyzetbe, amikor a fejlett világban majd hosszú éveken át egy körülbelül 5 és 10 százalék közötti inflációt nagyjából 1 és 4 százalék közötti jegybanki alapkamatokkal próbálnak meg kezelni.
    ...
    Egy ilyen helyzet akár egy évtizedes időtávon is oda vezethet, hogy évről évre érdemi negatív reálkamatlábak alakulhatnak ki.
    ...
    AMI NEM LESZ EGY BEFEKTETŐI PARADICSOM"

Új hozzászólás Aktív témák