Új hozzászólás Aktív témák

  • Boond

    addikt

    Igen... máris indul fogyasztóvédelmi eljárás.... úgy olvastam...

    Meg elvileg a fintechek sem feltétlenül tudják áthárítani.

    "egy teljesen nullás banki díjat nem lehet felemelni, sőt, a díjszámító képletet sem lehet módosítani. Utóbbi szabály azt jelenti, hogy ha eddig fix díjat alkalmazott a pénzügyi szolgáltató egy átutalásra, mondjuk 100 forintot, akkor az illetékre hivatkozva nem lehet százalékos díjat bevezetni (például 100 forint plusz 0,3 százalék), egy meglévő százalékos díj viszont emelhető.

    2022. szeptember 1-re tehát kiderül, hogy mely fintechek, illetve bankok jelentkeznek be az illeték hatálya alá. Ugyanakkor látni kell, hogy ma is léteznek Magyarországon olyan bankszámla ajánlatok, melyeknél az illetéknél kevesebbet kell fizetni egy átutalásért, sőt, még olyan is akad, amelyiknél semmit. "

    Ezt azóta másik cikkben is olvastam, részletesebben... érdekes...

    "Gyakorlatilag a fapados nyaralás, mint fogalom megszűnt létezni."
    Itthon is vannak szép helyek :P

    Szerintem, nem a repülőjegy ára lesz a legnagyobb gondja vkinek a jövőben, hanem a szállás, ellátás, és egyéb dolgok elszálló inflációja miatti emelés. Előbb utóbb beépül, nagyobb mértékben.

    De pont tavaly olvastam egy cikket Horvátországról ahol a covid alatti kiesést, egyes "élelmes" szállás adok hogyan kasszíroztak be többszörös áron... Aztán lehetett kardoskodni a bookinggal meg egyebekkel...

    "nem tudom kifejezni, mennyire undorodom attol, ahogy ebben az orszagban tortennek a dolgok"
    Miért nem kötözöl el? Biztos akad olyan hely a földtekén, ahol jobban éreznéd magad. Nem értem miért szívatod magad...

    Mondjuk engem ilyen szempontból ez az adó nagyon nem zavar BP-ről repülni, elmenni sokkal drágább összességében... ált nem is onnan mentünk... (mind időben, mind egyéb)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák