Új hozzászólás Aktív témák

  • Kobe

    veterán

    válasz Brandynew #61045 üzenetére

    A manyup azert nagyon mas fekvesu leanyzo volt, de megis egy sokkal gusztustalanabb procedura.
    Ott vegleg eldolt, hogy a hosszutavu problemamegoldas, teherenyhites es rendszerreform helyett inkabb 19re lapot huz az orszag es visszalep 20 evet az idoben, fingers crossed remelve hogy idokozben mindenki milliardossa valik valahogy es elfelejt nyugdijat kerni 20-30 ev mulva.
    Az allamnak egy folyo hianyt kellett volna megfinansziroznia azert hogy X ev mulva kevesebb kiadasa legyen. (ismeros? Kontrollaltabban koltok / felrerakok a jelenben, hogy a jovoben tobb penzem legyen, mintha a megtakaritas egyszeregye lenne.... :). )
    A manyupos penzzel egyebkent te rendelkeztel, meg ha csak korlatozott formaban is, az egy dolog hogy a merteke allamilag szabalyozott volt, de befektetesi portfoliot valaszthattal illetve halaleset oroklesi rend lepett ervenybe. Hat inkabb feleseged / gyereked / csaladod anyagi biztonsagarol gondoskodas stb helyett lett belole ismeretlen szomszedneninek 13. havi meg zsakkrumpli :)

    DopeBob: volt egy celkituzes az allampapir allomany feltornazasara (5 eves terv? :).) amit nem ertek el, COVID kozbeszolt. Plusz ellentetes folyamatkent a HUFos MAP+, PMAP terhere gondolom elkezdodott a PEMAPba es tozsdete kiaramlas, ez ellen is lepni kellhetett, igy valoszinu kettos celja volt: kiaramlas megallitasa + meg elerheto szabad forras bevonzasa.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák