Új hozzászólás Aktív témák

  • stangli

    senior tag

    válasz tkazmer #5318 üzenetére

    Most akadtam erre a cikkre, gondolom választ kapsz a feltételezésedre... :)

    Gondolom egy páran arra spekulálnak, hogy ajánlatot kapnak a részvényeikért, ami jóval magasabb lesz mint ahogy a papírok mozognak... (vagy Nobilis vásárolja a kisbefektetőktől ennyiért? :F ) ... a fene sem tudja...

    "A Nobilis Kristóf nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozó Közép-európai Média és Kiadói Szolgáltató Zrt. (KMKSZ) 95 százalékra növelte részesedését a 2008. június végén 1,45 milliárd forint saját tőkéjű Bookline.hu Nyrt. internetes áruházban, miután megvásárolta a Bookline-alapító Márffy György 7,85 százalékos részesedését.

    A KMKSZ múlt csütörtökön 140,05 forintos átlagáron szerezte meg az aznap a tőzsdén 202 forinton zárt részvényeket. Nobilis cége október 9-én vásárolta ki a Bookline.hu két másik korábbi nagytulajdonosát, az egyaránt 6,11-6,11 százalékot birtokolt Korányi G. Tamást és Földvári Gábort (akik csak egy-egy darab részvényt tartottak meg).

    Mivel Nobilis cége nem nyilvános vételi ajánlattal került 90 százalék fölé, a tőkepiaci törvény értelmében nincs joga az együttesen 5 százalékot birtokló kisbefektetők kiszorítására, mint ahogy ők sem kérhetik tőle részvényeik megvásárlását. Így csak akkor kebelezheti be a céget a KMKSZ, ha kezdeményezi a Bookline.hu kivezetését a tőzsdéről, annak ugyanis előfeltétele a nyilvános vételi ajánlat."

    Forrás

Új hozzászólás Aktív témák