Új hozzászólás Aktív témák

  • Ixion77

    őstag

    válasz Mercutio_ #35883 üzenetére

    A munkaerő oda megy, ahova logikusan érdemes mennie. Stanlee csak egy okot mondott a sok közül amiért a munkakínálat nem települ oda. Olyan ez mint a SimCity, csak komplexebben. Rengeteg tényező ideális együttállása szükséges: iroda, raktár, közlekedés, szállás, étkezés, képzettség, beszállítók, marketinglehetőségek, vásárlóerő, közhangulat, hivatali hatékonyság, stb. Pozitív externália. Fejlődő területeken ezek organikusan kialakulnak, halódókon meg pusztulnak. A dolgok mennek a maguk természetes útján. Ezen semmilyen kampány nem változtat.
    Ez nem csak nálunk probléma, csak van ahol kevésbé látszik. Pl. Salzburg tartományban a vidék is virágzik, de kizárólag a természeti adottságok miatt (sí/turizmus), és kizárólag az az egy iparág. Ha a hegyek nem lennének ott, ugyanúgy döglődnének mint nálunk. Próbálj meg mondjuk programozóként munkát találni a hegyvidéken...
    Talán még a megyeszékhelyek némelyike menthető lenne egy értelmes hosszú távú kormányzati koncepcióval. De ahhoz az kellene, hogy a megfelelő szinteken el legyenek foglalva az ország és az emberek jövőjének javításával. Sajnos a lényeges döntéshozóknál ez már jó ideje nem prioritás.

    [ Szerkesztve ]

    "Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

Új hozzászólás Aktív témák