Új hozzászólás Aktív témák

  • Kobe

    veterán

    válasz attiati #27928 üzenetére

    Azert irtam a hasznalt lakast is (de belevehetnem a telkeket is akar), mert nagyon erosen koveti az ujepitesut... Ha az ujepitesu tovabb kuszik a prognosztizalt 30-50%al, akkor belehuznak a bekasmegyeri panelarak is, sz boritekolhato....aminek legalabbis egy gazdasagi agyrem lesz a vegeredmenye.

    Amugy letezik egy olyan statisztika, ami pl a valsag elotti arszinvonalat, atlagos negyzetmeterarat per kerulet (vagy vsros) per lakastipus, es a mostani szinvonalat veti ossze? Tenyleg erdekelne egy ilyen, mert biza mar regebb ota lakok a fovarosban, de nekem a 20-25M 40-50nm kozotti hasznalt panel / kisebb tegla arszinvonal inflacioval, bernovekedessel megfuszerezve sem adja magat, valssg elotti idoszakhoz viszonyitva sem... A trendgorbe lehet kijon...

    Szinten nem reprezentativ, csinaltam egy gyors turkalast ingatla bazaron, ingatlanon, 25M alatti 40-70 nmes lakasok, hat, katasztrofa, tobbseg panel, a top 200-250kozott egy nem volt amire kis izlessel rendelkezo ember is azt mondja okes, vagy hogy zsebbol ne lehetne 4-5M et eltapsolni felujitasra..bar ez szubjektiv... .
    Vagyis manapsag 30M korul van egy 40-70nm kozotti hasznalt panelod... Ezt egy 2 evvel ezelotti konkret tranzakcioval osszevetve: nem sokkal, kb 20%-al tobbol mar 110nmes ujepitesu haz, modern megoldasokkal kijott, kicsivel korabban vasarolt telekarat mar beleveve! (ugyanitt most csak a telekar 220%on all)
    Kicsit sarkitva: iden dragabb a hasznalt lada, minttavalyelott a vadiuj volvo....

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák