Új hozzászólás Aktív témák

  • #95561216

    törölt tag

    válasz Stanlee #26535 üzenetére

    Nem jól számolsz, mert a certifikát mostani vételi-eladási áraihoz 5840 forintos árfolyam tartozik, a certifikát értéke pedig ennek és az 5238 forintos kötési árnak a különbözete, ebből jön ki a mostani 600 körüli árfolyam, plusz-mínusz az árjegyző jutaléka.* Ideális esetben pont ott fogja meg a stop loss, mint a korlát ár, tehát a veszteség ugyan annyi lesz.

    A stop loss viszont egyáltalán nem jelent maximális védelmet, tegyük fel péntek este 5539-en, egy forinttal stop-loss felett zár, este kiderül (Amerikában még munkaidő), hogy egy termékük rákkeltő, hatalmas kártérítési perek jönnek, és hétfőn 4000 forinton nyit, buktál fél milliót a stop-loss ellenére. A certifikát mögött meg ott a vételi opció, a bukót a bank partnere viseli, te max a 200 ezret bukod. Hasonló történt a svájci frank esetén nem is olyan rég.

    *Na most ezzel igaz, hogy elfelejtettem számolni, ez hozzáadódik a certifikát költségéhez, ez ahogy nézem +/-2%. Bár az árjegyző alapvetően a likviditást biztosítja csak, ha van egy ember aki el akarja adni a certifikátját, akkor van esélyem vele párba kerülni, és mindketten jobb árat kapunk, mint amit az árjegyző kínál. De már ezért megérte beírnom ide :)

Új hozzászólás Aktív témák