Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • WN31RD

    addikt

    Egy Magyarországon élő, a pénzügyek terén tájékozatlan rokonomnak szeretnék javasolni valamit, de nem igazán ismerem a magyar pénzügyi környezetet. Megítélésem szerint az illetőnek rendszeres útmutatásra lenne szüksége, nem elég, ha a kezébe nyomok egy könyvet. Tud valaki független, "fee-only" pénzügyi tanácsadókat vagy tanácsadó cégeket javasolni, akik tisztességesek és szakmailag felkészültek, és szóba állnak csupán néhány millió Ft-ot befektetni szándékozó ügyfelekkel?

    Független tanácsadás alatt azt értem, hogy a tanácsadó kizárólag az ügyfélnek felszámított díjért (fix összeg, órabér vagy a kezelt vagyon százaléka) dolgozik, és semmiféle jutalékot nem kap a befektetések vagy egyéb javasolt szolgáltatások után, így nem érdekelt abban, hogy bármelyik pénzügyi terméket vagy szolgáltatót előnyben részesítse.

    A szakmai felkészültségnél arra gondolok, hogy hosszú távú "buy and hold" filozófia alapján dolgoznak, nagyon széleskörű diverzifikációra törekednek, alacsony költségű és elsősorban tőzsdeindexeket követő ETF-eket illetve befektetési alapokat használnak, nem gondolják, hogy meg tudják jósolni a jövőt, vagy azt, hogy az utóbbi 15 év elég hosszú idő értékelhető következtetések levonásához, és ismerik a magyar befektetési, adózási, jogi környezetet.

    ''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

Új hozzászólás Aktív témák