Új hozzászólás Aktív témák

  • fokukac

    nagyúr

    válasz _BM_ #18273 üzenetére

    és hogy határozod meg, hogy mennyit bír az ország? van erre valami akkurátus mértékegységed?
    minden csak proiritás kérdése. pl. hány stadion építését bírja el az ország?

    @Cyrin:
    Bármennyire is szeretnéd megmondani Józsi bácsinak, hogy holnaptól fele ennyit kap, ez egy picit összetettebb dolog ennél.
    Arról nem is beszélve, hogy tényleg nem mindegy, hogy anno ki mennyit, és milyen beosztásban dolgozott, milyen fizetésért, tehát mennyi járulékot fizetett be.

    Be lehet állítani úgy a nyugdíjasokat, mint egy vérszívó réteget, hogy miért nem gondoskodtak magukról, nade ez nem egészen fair ismervén a XX. század politikai, társadalmi és pénzügyi viszonyait. Felosztó-kiróvó rendszer volt, ez volt a természetes. Az pedig, hog ymiért nem halmoztak fel vagyont: azért, mert nem volt pénzpiac, megfelelő megtakarítási kultúra, a forint nem volt konvertibilis, ellenben volt ezer % infláció az elmúlt ~50 évben. A felhalmozott vagyonuk jórészt a lakásuk, kocsijuk, és ennyi.

    Lehet azt mondani, hogy felháborító, hogy "dőzsölnek" a nyugdíjasok, bár bevallom, ha én holnaptól az átlagnyugdíjat kapnám, nem igazán tudnék belőle dőzsölni, igaz, még a duplájából sem.

    És igen, majd én is szeretnék "dőzsölni". Vagy legalábbis nem éhen halni, ha oda jutok.
    De ha egész életemben dolgozom, és fizetem a járulékot, ez szerintem elvárható.

    Amúgy azzal én is egyetértek, hogy kell valamit kezdeni a problémával, ti. hogy egyre nő az arányuk, meg tényleg irritáló, hogy nyugdíjemelés akkor is volt, amikor az emberek többsége 5 éve nem kapott fizetésemelést,

    [ Szerkesztve ]

    Pleased to meet you - hope you guess my name

Új hozzászólás Aktív témák