Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • priti

    addikt

    válasz _BM_ #18178 üzenetére

    Pedig nincs. Eszközök vannak a magyar munkabérek alacsonyan tartására, de ez az egész EU halála, mert ez csak kínai import mellett megy. Mert ha a melós csak (asszem holland) Timberland bakancsot vehetne 30k-ért és nem lenne kínai 5k-ért, akkor mezitláb kéne melóznia, mert az alacsonyan tartott munkabérből nem tud venni 30k-ért bakancsot. Kína röhög az egészen, mert az övé a piac. Nem tudsz vele versenyezni "ki tud olcsóbbat gyártani" jeligére, mert ő alacsonyabban tudja tartani a munka (és minden más) árát otthon, nem tudsz vele versenyezni "ki tud jobbat gyártani" jeligére, mert arra meg nincs elég fizetőképes keresleted, mert alacsonyan tartod a béreket. Nyert ügyük van. Tonnaszámra adják el a legszarabb minőséget is.
    Tudta az EU az elejétől, hogy piacot akar, azért vettek fel minket is és tették a földdel egyenlővé az iparunkat, piacnak kellettünk, csak ezt a piacot megszerezni könnyebb volt, mint megtartani... mostmár kezdenék a kétsebességes EU-t, csak már késő szerintem.

    (#18179) Mercutio_

    Nem mind fog bedőlni. Persze nem is kell mindnek, ha azt veszem, hogy 17%-on áll a nemfizető hitelek aránya itthon. Nagy már nagyon a szar, sajnos mindenhonnan ömlik a fejünkre.

    [ Szerkesztve ]

    Hardverlesen

Új hozzászólás Aktív témák