Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    válasz maross #11612 üzenetére

    Ne fogjuk mar a jozan esz hianyara a 160->260-at, ul itt a tizmeteres kornyezetemben epp eleg diplomas kozgazdasz devizahitellel.

    A két mondatrész között nincs logikai összefüggés ;] Ha az az ipari mennyiségű közgazdász, aki csak az utolsó 20 évben kiáramlott nagyszerű főiskoláinkról egyetemeinkről mind értene a szakmájához legalább az elvárt minimum szinten, nemhogy pannon puma lennénk, de pannon Chuck Norris.

    A 160-260 meg nem a józan ész hiánya, az a józan ész hiánya, hogy valaki elhitte, hogy attól, hogy peták helyett buznyákban adósodik el, attól neki nagyobb a tehervállaló képessége hosszú távon.

    Nem mondom hogy nem voltak esszerutlen tulvallalasok, de falnak megyek mikor valaki azt mondja hogy nincs itt semmi gond, csak a spekulansok altal iranyitott media miatt alakult ki ilyen kep az orszagrol, igazabol no para, se itt, se az euban. Meg hogy o megmondta, hisz a vak is latja hogy majd 10%-ot erosodott a forint. Az hogy elotte majd 50%-ot gyengult, az teljesen mindegy, es mindenki aki ugy gondolja hogy baj lehet az orszaggal, az egy selejt.

    Akkor itt és most tisztázzunk valamit, mert úgy látom, ez már sorozatos félreértés. Semmi ilyesmit nem írtam, nem gondoltam, és nem is gondolok. Ez a sokadik ilyen reakció a hozzászólásaimra, éppen ezért szeretném leszögezni, hogy sem ennek, sem annak a gazdaságpolitikai irányzatnak nem vagyok a híve, nem hiszek egyiknek sem, főleg a fenti népbutító maszlagokat nem veszem be.
    Egyéni véleményem van a gazdaságról, gazdaságtanról, közgazdasági irányzatokról, ami nem párosítható sem a mostani, sem az elmúlt érák elképzeléseihez, és nagyon szépen kérek mindenkit, hogy ne lásson semmi ilyet a mögé, amit írok.
    Tudom, hogy népszerű, tudom, hogy sokan tényleg ezt vallják, de ebből a kalapból engem egyszer és mindenkorra vegyünk ki.

    @aphra2: a grafikon egy dolog, még az sem feltétlenül baj, hogy akár te akár más chf-ben vett fel hitelt, ha annyit vett fel, amennyit forintban is tudott volna vállalni az akkori feltételekkel. Akkor - legjobb tudomásom szerint - még nyert is a dolgon, mert jelenleg még mindig úgy állunk, hogy a forinthitelesek minuszban vannak a chf-esekhez képest.

Új hozzászólás Aktív témák