Új hozzászólás Aktív témák

  • koxos:8]

    senior tag

    válasz kapasz #102483 üzenetére

    Örököltem még 6 hektár szántóföldet, mert apukám meg 5 éve, és akkor le is raktam az aranykalászos gazda képzést, ami kellett a földműves titulushoz. Meg már akkor is szó volt róla, hogy örökölni is csak az tud majd aki földművesnek számított, így gondoltam nem fogom hagyni, hogy amit még kárpótlásként kaptunk azt újra el kelljen adni kötelezően az államnak ha valaki nem földműves.
    Igazából most a háború és az infláció miatt is gondoltam, hogy biztosabb ha mondjuk vennék rajta egy hektár földet itt a közelben, 20km-en belül.
    Ezek ki vannak adva bérbe, ekkora területtel nem érdemes vesződni, esetleg ha kertészkedne rajta valaki akkor lehetne ekkora területen valamit csinálni. (krumpli, hagyma, görögdinnye ilyesmi.)
    Lett is volna már vevő ezekre a földekre, de mondtam is nekik, hogy nem szeretném eladni, mert egyrészt jó helyen vannak főút mellett, meg 3 úttal határolt a másik. Nem tudnék kvázi mit venni az arukon amit én kézzel foghatónak és biztonságosnak tartanék. De nyílván ez az én véleményem. Meg ha bármi történik lesz pár heki földem amit akár művelhetek is ha olyan nagy gáz lenne a világban.

    Oppenheimer:
    Egyenlőre nem én művelném a földet, én csak kiadnám bérbe egy fix időpontra, 5-10 évre.
    Csak befektetés szempontjából gondoltam jónak, és értékállónak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák