Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nrc
tag
válasz kovisoft #56836 üzenetére
Ha már akció és nagy szenzor meg fényerő, akkor a Sony RX100 is beszerezhető most 100ezer alatt, kicsivel.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz philoxenia #56848 üzenetére
(Meg) ket gepem van, abbol egyet. Nem vagyok az a fajta, aki ide ezzel a geppel megy, oda meg azzal (nem is lenne semmi ertelme, mert a kompakt es a milc kozott minimalis meretkulonbseg van, a milcem cipokanallal ugyan, de befer a kompakt regi tokjaba*, -eljen a palacsinta -). Miert lenyeges amugy?
* ize, mar nem, kapott gripet
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz philoxenia #56854 üzenetére
Akkor rakefeltem :/ Volt mar ilyen, utolso elotti nap kozepen a tepozaras* ovtok elengedte magat, foldon landolt, a gep meg tobbet nem kapcsolt be (halistennek csak egy ocska kompakt, amit 5-6 ezerbol javitott a gyari szerviz). Kenyszeruen mobillal fotoztam a tovabbiakban (nem lettek tul szepek, ez ketsegtelen, belenagyitas nelkul kis postprocess utan szodaval elment).
* tepozaras ovtokot soha ne vegyetek, csak olyat, aminek alja teteje be van varrva es at kell fuzni az ovet rajta
-
air
nagyúr
válasz philoxenia #56856 üzenetére
Csak a kíváncsiság kedvéért, mi van ezen a képen, ami miatt nem készülhetett volna el telefonnal?
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Ciccuka
veterán
válasz philoxenia #56856 üzenetére
Ezt mivel csináltad? Nem tűnik valami szépnek.
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
scarabaeus
őstag
válasz Ciccuka #56860 üzenetére
Ha a fülkét olyan 3,8 m magasnak veszem, olyan 8 km-re lehet az út.
A képen két telihold férne el vízszintesen egymás mellett, és egy kis hely maradna csak szabadon mellettük.
A festményhatást erősen fokozza a 4x digitális zoom (a 2-es értéket az EXIF-ben rosszul értelmeztem, mivel nem szoktam használni, tehát 2 hatványok lehetnek, nem simán a szorzók)Ja, amúgy egy Fuji F660EXR: EXIF
[ Szerkesztve ]
Quoth the Raven "Nevermore."
-
asdf_
veterán
válasz scarabaeus #56861 üzenetére
Javagyugy, en egy bongeszopluginnel neztem az exifet (lustasag rulez), az csak a fobb adatokat mutatja a digitzoomot nem (amirt en amugy feltetelezem mindenkirol, hogy elso dolga kikapcsolni ).
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
rgranc
aktív tag
Sziasztok!
Legfontosabb szempontként zsebben elférő gépet keresek százezer Ft alatt, és a fentebb ajánlott TZ70 vagy egy használt RX100 (ebay.de) lenne vajon a jobb ajánlat szerintetek?
(Az FZ200 kiesik, sajno nincs akkora zsebem, akármennyire is az "egyetlen ajánlható gép".)
Előre is köszönöm!
/r. -
Dr.NX
Topikgazda
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz philoxenia #56869 üzenetére
Pedig de, az RX1 pont egy misi. Elég konzekvens árazás.
Elfogadom a sütiket.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz philoxenia #56871 üzenetére
Na igen, a Mark I, de én is az RX100 Mark I-ről írtam.
Vicc a Sony árazása, az RX100 mk3-nak kellene 120 körül lennie mostanra (szerintem ), ehelyett:
mk1: 120e, mk2: 190e, mk3: 190e, mk4: 230e, mk5: 340e, de ezek még csak a minimálárak.
A mk4 is most akciós, 280 körül szokott lenni.Elfogadom a sütiket.
-
rgranc
aktív tag
válasz Aser Tzuiko #56867 üzenetére
Köszönöm a Fuji ajánlatot, tetszene is nagyon, de méretben sajnos az is egy kicsit túl nagy lenne, úgy gondolom.
-
Aser Tzuiko
csendes tag
válasz rgranc #56874 üzenetére
Régebben ajánlottam a Sony HX90-t de nem tud RAW formátumot, az EVF-je kilóg és emiatt sérülékenyebb és körülményesebb mint a TZ70 aminél mindig ott van ha kell. TZ70-nel azt kapod amit egy 5.6-ra rekeszelt FZ200 tud, plusz kapsz vízszintet is meg WiFi/NFC-t. Csak süssön a Nap.
(Ilyen kicsi választéknál olyan szocializmus feelingem kezd lenni, amikor volt két-háromféle készülék egy célra. Ha már ismerem ezt a párat, szakértő vagyok...)
[ Szerkesztve ]
-
rgranc
aktív tag
válasz Aser Tzuiko #56875 üzenetére
A "csak süssön a nap" nem zavar, együtt tudok élni a kompaktoknak ezzel a limitációjával, évek óta csak kompaktjaim vannak (egy röpke másfél hónapos DSLR kitérő után, amikor ráébredtem hogy lehet akármilyen jó a képminőség, nekem általános célra kényelmetlen használni, obikat cserélgetni, túl nagy és nehéz, el is adtam). Most pl. Pana FZ-72-ről próbálok kisebbre váltani. Kb. imádom és nagyon jól használhatónak tartom (mint említettem, megszoktam a kompaktokat, ezzel a képeim 90-95%-a használható, még beltéren is) - de túl nagy ez is. Mindenképp olyat akarok most ami már nem kétpálcás minőség, de zsebrevághatom, bármikor előkaphatom, mindig nálam lehet egy extra táska nélkül is. A telefon mondjuk pont ilyen, de annál azért jobbat szeretnék
szerk.: azt az elején valóban nem említettem hogy nem a fotozz.hu-ra próbálok képeket feltenni, élményeket, helyszíneket, embereket örökítek meg (szerencsére sikerül utazgatnunk ide-oda időnként), szóval nem az elérhető legjobb minőség a cél, hanem a megfelelő kompromisszum az ár, méret (és használhatóság) és képminőség közt...
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
Falovas
aktív tag
Ezeknek az ajánlgatásoknak nem sok értelme van. Olyan "porszívó ügynök " feelingje van: Uram ! Vegye meg ezt a porszívót, higgye el ez a legjobb vétel, porzsák nélküli, hatalmas teljesítmény, halk. Én is ezt használom, nagyon jó. Ami nekem jó, az másnak nem biztos. Én hiába áradozok egy gépről, ha másoknak mások a szempontjai. Én győzködjek akárkit , hogy ezt meg ezt vedd meg, mert tuti jó gép? Ott az internet. Aki gépet akar venni, az vegye a fáradtságot, nézzen tesztfotókat, teszt videókat és azok alapján már fog tudni dönteni. ilyen egyszerű az egész.
" Tudtam, tudtam... csak nem sejtettem!" "Értem én, csak fel nem foghatom! " https://www.juzaphoto.com/me.php?p=109773&pg=allphotos&srt=data&l=en
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz Falovas #56878 üzenetére
Ez egy ilyen topik. Fényképezőgépeket ajánlunk másoknak. Szerencsére jól megfizetik.
Abban igazad van, hogy aki igényes és komolyan gondolja a dolgot, az maga jár utána.
Ha nem értesz egyet az ajánlásokkal és tudsz jobbat, te magad is ajánlhatsz, az csak a közösség hasznára válhat.Elfogadom a sütiket.
-
Falovas
aktív tag
Eleve az 1/2.3 inch-es gépekkel nem vagyok kibékülve, mert évekig használtam, és utáltam a minőséget amit produkált. Ezek számomra a "fényképezőgépnek látszó tárgyak" kategória.
Aki egy kicsit is komolyabban gondolja a fényképezést annak igenis fontos az ennél jobb minőség. Amikor valaki azzal jön, hogy eladtam a dslr-emet mert nem volt kényelmes,és valami extra kényelmes kompaktot keresek , attól "kimegyek hegyesre". Vagyis a minőség nem számít csak a kényelem.
Egy Pana LX100-at is kényelmesen lehet használni, pont a kényelmeseknek lett kitalálva, és még minőséget is kap vele a kényelmes vásárló. De ha nem fontos a minőség, csak a kényelem, azzal nem sok mindent lehet kezdeni, azoknak ott vannak a 20ezres kompaktok...." Tudtam, tudtam... csak nem sejtettem!" "Értem én, csak fel nem foghatom! " https://www.juzaphoto.com/me.php?p=109773&pg=allphotos&srt=data&l=en
-
rgranc
aktív tag
válasz Falovas #56883 üzenetére
Ha már nem kötünk kompromisszumot, akkor feltételezem csakis a Canon 5D mark sok ajánlható, szigorúan L-es obikkal, alatta minden kompromisszum a minőségben, nem? Sőt lehet hogy a Canon is az és csak a Hasselblad az igazi???
Vagyis a minőség nem számít csak a kényelem. Nem igaz, kompromisszumot keresek a kettő között. Ha nem számítana a minőség akkor bementem volna a MM-be és megvettem volna az első húszezres szappantartót - vagy még egyszerűbben, használnám a telefonom. Nekem a DSLR mérete, tömege és az objektív-cserebere pont három olyan kényelmetlenség a mindennapi (kirándulós) fotózásban, ami számomra nem éri meg, ennyi. Kérdezhetek hogy mások szerint mi a jó kompromisszum, és kaptam is segítőkész válaszokat (köszönöm ismét!) attól hogy a te igényeidnek mondjuk egy RX100 képminősége nem felel meg...
-
rgranc
aktív tag
válasz rgranc #56884 üzenetére
Ezt már külön írom, majd törli a moderátor ha túl off. Négy gyerekem van, ha azt mondom hogy szeretek vezetni és egy relatíve sportos egyterűt keresek 10-12 millió forintért, akkor hiába erőlteted hogy teszemazt legalább egy hármas BMW-t vagy egy Mazda MX-5-öt kell vennem mert azok adják az igazán jó vezetési élményt, és ha kipróbálom az MX-5-öt utána úgyis minden mást szar lesz vezetni. Hiába ekézed hogy ha nekem a méret fontosabb akkor ennyi erővel IFÁ-t is vehetnék... Vannak bizonyos preferenciáim és azokhoz szeretnék azért kompromisszumot kötni, szóval vehetek pl. egy '17-es Chrysler Pacificát a 3.6 V6 motorral - belefér az egész család és ha kell akkor sportosan is tudok vele menni (még ha meg sem közelíti a BMW vagy a Miata sportosságát...)
-
zsoltzsolt
addikt
válasz philoxenia #56886 üzenetére
Igen, erre jó példa Bobtail (Detkó Dávid) mobillal készült képei. A Microsoft alkalmazta is. Érdemes ránézni pl Flickr-en vagy Instagram-on a képeire. Sokan tükrössel sem tudnak olyat, szóval ez egy csak egy eszköz. Michelangelo is ecsettel festett, az én kezemben ugyanaz az ecset nem hinném, hogy képes lenne arra 🙂
[ Szerkesztve ]
-
Falovas
aktív tag
válasz rgranc #56884 üzenetére
Ha az RX100 számomra megfelelő lett volna akkor azt vettem volna meg. De a kevés zoom , a gyenge fényerő, és a vakupapucs hiánya túl nagy kompromisszumot jelentett volna.
Családi mindenesnek kevés, de utazó gépnek talán elmegy....A képminősége rendben van." Tudtam, tudtam... csak nem sejtettem!" "Értem én, csak fel nem foghatom! " https://www.juzaphoto.com/me.php?p=109773&pg=allphotos&srt=data&l=en
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz zsoltzsolt #56888 üzenetére
Az USA-t anno végigfotózta egy fotós egy egy megás mobillal.
-
Dexter-2000
őstag
sziasztok, szeretnék venni egy polaroid fényképezőgépet, 20-25000Ft értékben.
Néztem van 5.4×8.6cm méretű film és 8.8 x 10.7 cm.Ha a nagyobb képet tudná csinálni ennyi pénzért az jó lenne, de ha nem a kisebb is megfelel
Szép napot!
-
asdf_
veterán
válasz Dexter-2000 #56891 üzenetére
Biztos van valami ok, amiert ezt szeretned, de egy eleve nem eppen acelos kepminosegu gep, szinten nem acelos minosegu instant fenykepet akarni, ugy, hogy kb. 5000 ft-ert kapsz tiz kepet, amikor a gepnel sanszosan barmelyik 20e ft-os digitalis fenyekepzogep jobb kepet csinal, es 5000 Ft-bol kijon 130 db. 10*15 cemtis papirkep es emelle kerhetsz meg 2 db. 20*30 centiset is. NAGYON kell akarni azt az azonnali kepet, hogy a horribilis koltsege ellenere valaki ilyet vegyen, en atgondolnam meg egy parszor, mert penzugyileg semmi realitasa nincs a cuccnak.
(de ha mondjuk eskuvore kell, hogy a vendegek fotozzak le magukat egy photo booth-ban az ifju parnak, plusz hogy meg a jelenlevok is megtekinthessek, akkor persze nem szoltam )[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz Dexter-2000 #56894 üzenetére
Kb. az egyetlen olyan felhasznalasa a keszuleknek, ami a realitas talajan mozog (magyar penztarcat nezve persze)
Nezzel Fuji instaxot is esetleg, ott 6 ezerert 20 fenykepes filmet adnak (halalpici kep, de van BW film is hozza). 22e a fapados gep (fix 1/60 zarido, mindig villan a vaku, manualis rekeszallitas, jezus, elolvasni is faj ), zsirujan, mm-bol, vagy van instax wide is, az mar 35e korul van, de nagyobb kepet csinal, es legalabb van automata fenymerese is, es AA elemmmel megy.
Arra figyelj, hogy film meret =/= kepmeret![ Szerkesztve ]
-
Bruuce87
csendes tag
Sziasztok!
A Nikon D5100es fényképezögépemet akarom leváltani valami kompaktabb gépre. Sajnos a nagy meret miatt az utobbi idoben nem nagyon vittem magammal ezért gondolkozom a váltasban. A kérdés már csak az hogy egy profibb kompkat gépet vagy egy belépöszintü Systemkamerat vegyek. A keret max 250ezer HUF a gepre objektivvel. A felhasználás semmit extra, nyaralas, csalad....
Tudnatok esetleg egy jó fényképezögépet ajánlani?Köszi!!
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz Bruuce87 #56896 üzenetére
Ami szerintem képminőségben is jó és méretben is kellemes, az a Panasonic GM5 12-32 obival vagy LX100, ezek mind keresős vázak. Vagy Sony RX100 III vagy IV.
Látom elbúcsúztunk Aser Tzuiko kollégától? Rossz fát tett a tűzre?
[ Szerkesztve ]
Elfogadom a sütiket.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
lacibacsi
addikt
Sziasztok!
50-70 ezer forintos kategóriában szeretnék fényképezőgépet vásárolni. Teljesen amatőr célra kellene, de azért nem árt, ha szépen dolgozik. Bridge típusú gépeim voltak eddig, talán ezen a vonalon kellene haladni most is. Ha nem is konkrét típust, de legalább márkát javasolnátok? Fuji kizárt, abban rengeteget csalódtam, de mégis melyik éri meg legjobban? Leginkább a makró minősége és az éjszakai képalkotó képessége a fő cél.
Köszönöm.
Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest