Új hozzászólás Aktív témák

  • eszterbabos

    újonc

    Kedves Szakértők!

    Laikusként segítségeteket szeretném kérni kompakt fényképezőgép vásárlásban.
    Van a polcunkon az utóbbi 5 évben megvásárolt 3 db 50 ezer alatti készülék (Kodak easy share, fuji finepix, nikon coolpix l 310), így úgy érzem ideje egy jó képeket készítő 100 ezer forint körüli készülékre beruházni.
    Sem én, sem férjem nem jó fotós, nem tanultunk fotózást, így egy hozzá nem értő család számára lenne szükség egy megbízható, jó minőségű képeket készítő gépre.
    Főleg beltérben (ritkábban udvaron és kültéren) készítünk képeket és videókat örökmozgó kisfiunkról (a nappalinkban kifejezetten rosszak a fényviszonyok, nagy belmagasságban kevés csillár, sok ablak), májusban pedig érkezik a kistesó. Így már majd két mocorgót kell lencsevégre kapnunk....
    Emellett családi nyaralásokon, kirándulásokon és síelésen fotózunk.
    Amit az összefoglalóból kiolvastam, hogy az abszolút ajánlott kompakt a Panasonic Lumix DMC LX 100, azonban mivel még csak hobby fotósnak sem nevezem magunkat, így a közel 200 ezres árat soknak tartom.
    Kinéztem a Panasonic Lumix DMC- LF1-et, valamint a Panasonic Lumix DMC-LX7-et.
    E kettő közül kérném a segítségeteket.
    Családi fotózásra, videózásra, hozzá nem értő kezekbe melyiket ajánljátok, amivel automata módban jó minőségű éles, előhívatható fotókat (nem homályos, nem elmosódott, nem szellemképes) lehet készíteni?
    Amit leszűrtem a fórumok és tesztek böngészéséből, hogy az LX széria csúcskompakt, azonban a fent említett LX7 egy régebbi, de megbízható modell, 10 MPx-el, az LF1 egy modernebb gép.
    Segítségeteket előre is köszönöm: Eszti

Új hozzászólás Aktív témák