Új hozzászólás Aktív témák

  • pcsabat

    őstag

    válasz konradl #47394 üzenetére

    az nem tudom milyen táp lehet, de valószínűleg nem egy minőségi darab. Az alaplap is ciripelhet, ez nem feltétlenül a tápból jön, de nem is jelent igazából problémát, maximum a fülnek!

    A mai tápoknál a 12V-os ág a lényeg. A legtöbbet erről fogyaszt a gép (CPU, VGA, meg a merevlemezek számítanak, de csak ha sok van 4-5 db-nál már érdemes velük számolni). Lehet egy tápra 400W írva, ha az valójában (elvileg) mondjuk csak 250 leadására képes 12V-os ágon. Egy gagyi táp meg még ennyit sem fog bírni, de legalább azt sem stabil ATX szabványnak megfelelő feszültségekkel. Ahhoz már nem kell nagy tudomány, hogy rájöjjön az ember, hogy ez baromira nem tesz jót az alkatrészeknek (az egyik legérzékenyebb erre a merevlemez, könnyen kinyírható).

    Egy jobb minőségű 400W-os egy 12 V-os ággal rendelkező modern táp 12V-os ágon akár közel 400W teljesítményre is képes (Seasonic X400 pl. 33A azaz 396W, de még biztonságosan, stabilan túl is terhelhető). Az általam javasolt OCZ silencer MK III 400W speciel 30A-es 360W-os 12V-os ággal rendelkezik, ami a kombinált terhelés (pl. játék) alatt max 200W-ot fogyasztó géphez bőven elég. Míg a gagyi "400W-os" táp már nem fog neked ekkora terhelésnél normális feszültségeket adni, de az is lehet, hogy beadja a kulcsot és viszi magával a rendszered.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák