Új hozzászólás Aktív témák

  • Algol

    senior tag

    válasz Graphics #41142 üzenetére

    Tapasztalatom, hogy a régi Chieftec GPS sorozat tápjai, mint a fentebb szóba került Chieftec PS-450AA-101A, de a 400 - 550 W-os példányok is, 3-4 évnyi használat után tömegesen, 50 %-os arányban megadták magukat. Mindez persze a garancia lejárta után történt, igaz kettő még a garanciális idő alatt ment tönkre. Itt összesen 20-25 gépről van szó.

    FSP-k is mentek tönkre kb. ugyanennyi használat után: Blue Storm II, THA, HLC. Ezekből kevesebb, de kevesebbet is építettem be belőlük.

    A tönkrement tápok helyére néhány Corsair CX-400 került (e tápok Magyarországon való megjelenésének időpontja körül), de legtöbbet a Chieftec CTG sorozatával helyettesítettem. Ezekből azóta még egy sem romlott el. Persze ennek is csak ki kell várni az idejét. :)

    Egyes FSP típusok rákfenéje a bennük alkalmazott CapXon kondenzátorok gyenge minősége. Múltkor egy FSP 350-60 HLC összes szekunder oldali kondiját ki kellett cserélnem. Ebben az esetben pontosan tudom a táp működési idejét: 10.445 óra. Ez napi 8 órás használattal számolva 3 és fél évet jelent. Hogy ez kevés-e vagy sok, azt ki-ki döntse el maga.

    Vannak olyan tápok, amelyek azért tovább bírják. Egy Enermax EG425AX-VE nálam 10 éve megy.

    Üdv: Algol

Új hozzászólás Aktív témák