Új hozzászólás Aktív témák

  • trixilw

    csendes tag

    Sziasztok. Ha úgyis előkerültek a CX tápok, akkor szeretnék én is kérdezni és tanácsot kérni, sokat, úgyhogy előre is bocs a hosszúért.

    Jelenleg egy CX 500-as táppal hajtok meg egy lian-li q11-ben miniITX-en egy i3 sandyt, 1 hdd-vel és Saphhire 7770 vaporX-es karival. Csak mivel a Corsair-nek áldott hosszú kábelei vannak, a ház meg kicsi, ezért gondolom nem sok elég friss levegőt kapott a táp meg a gép, fél év alatt a táp ventije a haldoklás útjára lépett. Bekapcsolás után 1 percig berreg, sípol aztán utána elhallgat. Ezt minél előbb meg akarom szüntetni és jól akarom csinálni :)

    Első lépésként arra gondoltam, hogy rakok bele egy moduláris corsairt. Gondoltam 500-asra, de jött az első kérdés:
    Nem elég nekem a fenti konfigra a 430-as? Mert azon agyaltam hogyha elég, akkor elvileg kevesebb hővel, ergó kevesebb hűtési energiával kell számolnom. Vagy pont fordítva? :U
    Másik kérdésem, hogy ha cserélem, akkor már cserélem benne a ventit is halkabbra meg megbízhatóbbra, gondoltam egy beQuiet SilentWings-re. Jól láttam, hogy ebből elég egy sima 3-pineset vennem, mert úgyis azt nyeli csak le?
    Harmadik kérdésem pedig, ha valaki ismeri ezt a házat ( http://goo.gl/rt4PP ), akkor az alábbi: a táp pont szemben van a procival, amelyre csak fekvő ventit tudok rakni. Ha a táp ventijét befelé fordítom, akkor egy helyről küzdenek a friss levegőért. Ez így normális, mert a házban lévő első venti ad annyi levegőt, hogy a kettőnek jó legyen vagy fordítsam meg a tápot? De akkor ki kéne lyukasztanom a házam falát is, hiszen elvileg valahonnan szednie kell levegőt amit rátol a tápra. És itt leragadtam.

    Ha valaki még tud követni, annak minden segítséget köszönök. :R

Új hozzászólás Aktív témák