Új hozzászólás Aktív témák

  • P1eTr0

    aktív tag

    Sziasztok!

    Lehet nem pont idevág a kérdésem, de mindenképp táppal kapcsolatos (részben).

    VGA csere miatt szeretném cserélni a mostani tápegységemet. Az új VGA egy 4070 Ti OC lesz. Emiatt a teljesítményben szeretnék 800W fölé menni, az már mindenre elég lesz a jelenlegi konfigom esetén (az adatlapomon az szerepel, de a proci azért legyen itt: Intel Core i7-10700K 3.80GHz).

    Mind a táp, mind pedig a VGA kapcsán kimaradt pár év, így próbáltam összeszedni a fontosabb infókat, de mindig maradt kérdésem...

    Eredetileg egy Asus ROG Strix-et néztem ki, de mivel az nem volt ATX 3.0 kompatibilis, megtaláltam ennek a Gold Aura edition változatát. Ugyan a világításra nincs szükségem (és remélem kikapcsolható, feleslegesen ne menjen, úgysem látom :DDD ), de ATX 3.0 támogatással ettől a gyártótól csak ilyen van, ezekkel a paraméterekkel. Néztem más gyártót is, esetleg a Be Quiet! tetszene még, most is az van a gépben.

    Az első kérdésem, hogy valóban jobban megéri a Gold Aura edition az ASUS esetében? Ott már van dedikált csatlakozó a VGA-hoz. A régebbi típusnál is megoldható a VGA tápellátása, de talán ez kedvezőbb így.

    A másik, hogy olvastam a kábel hajlításával kapcsolatos problémákról. Ezekhez a tápokhoz (már amelyik ATX 3.0-ás) gyárilag adnak minden csatit. Egy Be Quiet! Pure Base 500DX házba tenném bele. YouTube videók alapján nem hajlik meg nagyon a kábel. Azért érdekelne, hátha van itt olyan, akinek hasonló háza van, hasonló konfiggal, neki okozott-e gondot. Egyáltalán kell-e ezzel foglalkoznom?

    Bocsánat, hogy kicsit össze-vissza lett a dolog, de nem akarok hülyeséget csinálni :D

    Köszi előre is a válaszokat és az észrevételeket.

    Normális vagyok. Megmondták a hangok is.

Új hozzászólás Aktív témák