Új hozzászólás Aktív témák

  • sodokan

    tag

    válasz Paxker315 #122016 üzenetére

    Ha a BQ oldala szerint 400W táp kielégíti, akkor viszont maradhat is a mostani? Mert azt hiszem a VGA fórumban kérdeztem ugyanezt, és ott azt mondták, hogy a 400W PSU nem lesz jó, mert hogy a 12V-os ág így meg úgy, és hogy a Vega56 teljesítményfelvétel csúcsai meghaladják a 400W táp képességeit, és csak az átlag lesz alatta. Viszont ugye a PP10 peak 450W-ig jó.

    Komment1: Az a baj, hogy nagyon nem mindegy, hogy mennyi idore jon ki atlagban a fogyasztas atlag. Sokan nem vettek meg eszre, de ma mar a modern hardverek masodpercenkent tobb szaszro, akar ezerszer valtanak allapotot, vagyis minden egyes allapot egy egy valtozas fogyasztasban, feszultseg felvetelben. Ezt a modern tapok tudjak kezelni, de csak egy pontig. A VEGA ebbol a szempontbol egy nagyon brutalis tap terheles. Lehet, hogy GPUz stb egy masodpercre azt mondja neked, hogy 200W atlagot vettt a kartya fel, de ha leviszed a mintavetelezest a ms tartomanyba, akkor lehet azt mondja, hogy egyik 10ms idoszakaszban 700@, masikban 100W volt a terheles, majd megint 700 majd megint 100, majd 50, majd 700 megint. Ez az, amit sok kisebb tap nem toleral tul jol. (Ezert is lenne erdekes nekem venni egy RVII, ilyeneket alaposan kitesztelni, berhelni, hogy is viselkedik, de gyanitom, annyira nem nagy a kulonbseg a ket chip kozott, viselkedesben. Ugyanezert erdekelne egy Ryzen5 2400G is.)

    Komment2: Arra, hogy attol, hogy milyen atlagos maximalis aramfelvetelre van korlatozva a kartya es mivan a tapra irva, attol meg barmi lehet a vegeredmeny es nagyon tapfuggo, hogy sikerrel jarsz-e vagy sem, meg akkor is, ha papiron minden rendben tunik. Pl hirtelen megranthatja ugy a 12V-os agat, hogy abban alig marad feszultseg aztan az alaplap vedelme lekapcsol (mint ahogy nalunk is tortent). Emellett nem celszeru hataron jaratni egyetlen alkatreszt sem.

    Mert ha ti meg azt mondjátok, hogy elbírja a mostani táp is, akkor azért az örvendetes :) Ja és egy picit alulfeszelni szeretném majd a Vegát56, hogy A, kevesebbet fogyasszon B, csendesebb legyen.

    Edit:
    A Vega56 már meg van véve ()tehát 2060 nem opció), a kérdés csak az, hogy használjam-e (ha nem használom akkor eladom), vagy maradjon az RX580.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák