Új hozzászólás Aktív témák

  • TJAttila

    csendes tag

    Sziasztok!
    Alábbi témában szeretnék okos döntést hozni, ebben kérném a segítségeteket.
    Lényeg az, hogy a feleségemnek kellene telefont venni, ez van megspékelve egy kis "akasztják a hóhért" érzéssel.
    A paraméterek:
    - alapvetően az ára nem számítana egy kicsit sem, de...
    - a húga venné, de tőlem kérdezi, hogy milyet (már kerestünk telefont korábban, de a húga nevére kellene mindenképpen venni így is, úgy is, mert az én előfizetésemre meg vettünk a húgának telefont). A gond ott kezdődik, hogy őneki mi már vettünk egyszer ajándékba egy Vodafone smart 3-at, akkor 10, most 15 K Ft értékben. (valamiért 1 év alatt inkább feljebb ment az ára). Ezzel egyébként elégedettnek tűnik, bár kifejezetten butafonként használja (semmit nem telepít, nem netezik, stb).
    - mivel tőlünk kapott egy smart 3-at (amelynek az árával nyilván szembesült már párszor az ajándékozás óta) ezért nem mondhatom neki, hogy "Te figyelj, szerintem Galaxy S5 jó lesz" 150K-ért, mert elég rosszul jönne ki a dolog, ezen kívül a feleségem sem hülye, és tisztában van a dolgok értékével, illetve a húgával gyakran megy az egyeztetés bolti árak akciók, kuponok és hasonló őrültségek tekintetében(mindketten erősen tudatos vásárló képében próbálnak fellépni), így miután a feleségem elszégyellné magát, hogy ő ilyen drága telefont kapott a húgától, az meg tőlünk ilyen olcsót, valószínű legközelebb én húznám a rövidebbet.
    - feleségem céges telefonja egy Lumia 625 (nekem meg van egy Lumia 920-am, meg egy céges BB9900-am) - így a WP rendszer elvben optimális választás lenne, és elégedettek is vagyunk egyelőre vele.
    - vodafone függő, vagy független lehet csak.
    - full gagyit megint nem szeretnék, bár tisztában vagyok vele, hogy ezért az árért kompromisszumot kell kötni.
    - akksinak "jól" kellene bírni (itt a Smart 4 és Alcatel 1900maH-s akksija egész tűrhetőnek néz ki)
    - na hogy ezt tisztáztuk, az érdekelne, hogy az alábbi telefonok közül szerintetek mi lenne a helyes döntés:
    - Lumia 520 (sajnos ez is minimum 24000 Ft lenne)
    - Vodafone Smart 4 NFC kb 18000 Ft
    - Alcatel Pop C7 kb 22000 FT(ez kifejezetten erős ajánlatnak tűnik hardveresen)
    - feleségem nézte korábban a Sony xperia E-t, így esetleg az E1? 25000-ért? Volt Sony-ja korábban J7, ezért gondolja azt jónak.
    - Esetleg találjak ki valami "okosat" és vegyem rá egy Lumia 630-ra 30000 ért? Saját részről ezt érzem helyes választásnak, csakhogy nem az én pénzem lenne.
    - esetleg ezeken kívül valami egyéb nyerő ötlet?
    Köszi előre is!
    ÜDv
    Attila

Új hozzászólás Aktív témák