Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Julian86
lelkes újonc
Sziasztok!
Moto Edge 40 VS Nothing Phone 2a közül szerintetek hosszútávon melyik a jobb választás ? Kamera és akku idő ami fontos, bár tudom egyik sem egy fotós bajnok.
vagy inkább pixel 7a? ( tensor és support miatt lehet problémásabb, mint az előző kettő. ) -
nfsu17
veterán
-
vacs
veterán
válasz csabyka666 #185550 üzenetére
Rejoy.hu-n keress Samsung S20-S21-et!
Illetve a Volte-t kérdezd meg a szolgáltatónál, legyen bekapcsolva!(^)(>.<)(^)
-
csabyka666
veterán
Na ezt a rejoy-t én kerülöm a túlárazott telefonjaikkal. A Samsung S10 utáni szériáira is írják a hang problémát...
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Gino20
őstag
Erre esetleg valaki [link]
-
-
mulatosdj
aktív tag
#185517 írásra valaki tudja a választ?!
-
vence
tag
válasz nfsu17 #185553 üzenetére
Azért nem kell rögtön hanyatt esni egy ilyen teszttől!
(Honnan származik egyébként?)Nagyon más egy teszt és a napi használat.
Sok teszt max lehetséges teljesítményen fut.Az Edge 40 pedig egy fokkal régebbi (6 vs 4 nm) SoC-el erősebb.
És kisebb akksival hozza ezt a teljesítményt.
Nem mellesleg vezeték nélkül is tölt.De mivel napon túli időkről van szó, szerintem, ez nem szabad döntő
legyen átlagos felhasználás mellett.A két tel egyébként teljesen más világ, szóval itt szerintem a külső pl. érdekesebb döntési szempont lehet.
Az edge egy szép tel, a NP extravagáns rétegigényt kielégítő, esetleg nagyon gyors avulással a design területén.
A szoftver támogatás egy túl tolt dolog, sokszor csak rontanak a késői frissítések, nem ritkán tudatosan.
Szóval ... -
nfsu17
veterán
válasz vence #185560 üzenetére
...egy ilyen teszttől!
Kettő tesztet látsz, különböző helyekről.
Tessék, itt a 3.
[link]
Past Nothing phones already have a track record of delivering solid battery life. The Nothing Phone (2a) did even better than these, with an excellent score of 15:53 hours. It scored excellent across the board, with no one test scenario lagging behind the rest.
Szólják már nekik is, hogy finoman bánjanak a jelzőkkel, ne írjanak akkor baromságot, hisz te megmondtad.
Tessék.
Itt a 4.
[Nothing Phone 2a vs iQOO Z9 vs realme 12 + vs POCO X6 vs POCO X6 Pro vs realme 12 Pro Battery Test]
(Honnan származik egyébként?)
https://nanoreview.net/en/phone-compareA két tel egyébként teljesen más világ, szóval itt szerintem a külső pl. érdekesebb döntési szempont lehet.
Ő mégis ezek közül akar dönteni (jelen pillanatban), én arról tehetek?Kamera és akku idő ami fontos (kérdezte a kérdezŐ)
Én erre válaszoltam, nem arra, amit nem is kérdezett, hogy melyiknek milyen SoC az alapja, meg van-e vez. nélküli töltés, meg hogy néz ki, meg hány éves modell.
Részletesebb kérdésre, részletesebben lehet válaszolni.
Attól, hogy leírtam, hogy a 2a-nak "kitűnő" az akkuja, az nem azt jelenti, hogy a Moto más telóval összevetve sokkal rosszabb lenne.
Ugyanez a kamerára is igaz.
Írtam azt, hogy JOBB a 2a kamerája, mint a Moto? Úgy látom nem.
Ettől még megállja a helyét a tény, hogy ennyi pénzért korrekt?
50MP fő, 50MP nagylátó, 4k30, stabilizálás, 32MP selfie.
Szóval szerintem megállja a helyét.
[link]
Teljesen korrekt széleslátó, kellően részletes főkamera. Nincs zaj, nincs vízfesték effekt, nincs túlélesítés. Vedd figyelembe, hogy szinte 0day sw van rajta, fél-1 év múlva simán csiszolhatnak még rajta. A Moto már 1 éves lesz lassan.
Teljesen jó teló a Moto is annyiért...DE pl nálam instant NOT get lenne a curved display miatt...na ez az egyéni szoc. problémám.
Edge 40 fotók [link]BTW ismerlek a Telekom topikból (fogalmazzunk úgy, hogy "érdekes" ott is a hozzáállásod), szóval a véleményed azért ennek megfelelően kezelem.
Amúgy nincs részesedésem a NP telókból, felőlem mindenki vehet Moto-t is magának, ha az tetszik neki. -
vence
tag
válasz nfsu17 #185562 üzenetére
Mi lenne, ha személyeskedés helyett,
megpróbálnád értelmezni a leírtakat !!Mit is írtam le?
Csak annyit, hogy egy konkrét területen elért jó eredmény, még nem feltétlenül döntő tényező a napi használat egészét illetően.Amit sok más tényező megfelelő egyensúlya határoz meg.
És ez a döntő, függetlenül attól, hogy mi volt a konkrét kérdés.
Gondolom a kérdező is, mint mindenki más, egy jó készüléket szeretne, jó áron.Egyébként pedig - szerintem - épp a másik oldalról érdemes a dolgot megközelíteni. Tehát, ha az NP2a jó üzemidőt igér, akkor ezt a részét kipipáltuk, nem ezzel kell foglalkozni a továbbiakban, hanem az egyéb jellemzőivel, mint pl. a hardveres teljesítmény, mert attól sok minden más is függ, tehát egy alapvetően meghatározó tényező.
Nos innentől kezdve már egyáltalán nem tűnik kiemelkedőnek, sőt ... új megjelenőként nem igazán tud jobb eredményt mutatni ...
az egyedi dizájn már egy nagyon szubjektív dolog.Ja ... kár ezeket a dolgokat érzelmi alapon megközelíteni, nem beszélve a személyeskedésről! Én nem annak szántam, még ha a megközelítésed miatt, magadra is vettél valamit.
-
-
Julian86
lelkes újonc
válasz vence #185563 üzenetére
Köszönöm szépen srácok a gondolataitok megosztását, mind hasznos, de ne vesszetek ezen össze.
Igen egy jól használható, lehetőleg jó kamerás képességekkel rendelkező telefont keresek, amit nem kell naponta 2x tölteni, mint a mostani IPhone SE3-at, lehetőleg stock droid vagy ahhoz közeli szoftverrel és 150kHUF körül max, így lett a lista leredukálva erre a két modellre.
Ami a moto mellett szól :
- design, erősebb SoC ( bár csak alap dolgokra kell, messenger, face, e-mail stb.), igy nem ez a fő szempont
Ami ellene szól:
- témájában van pár panasz az agresszív akkukímélés, miatt a viber és Messenger üzenetekkel gondok lehetnek
Ami ellene szól:
- hajlított kijelző és a vele járó kényelmetlenségekAmi az NP2a előnye :
- nagy akksi és ha lehet hinni akkor jól optimalizált szoftver (szintén Stock android), ezen az áron talán a legjobb kamerát adja (nincs fölösleges 2mp kamera, stb.),
talán a frissítésekkel tudnak még csiszolni rajta
Ami hátránya:
- SoC gyengébb mint a motón, megosztó design, full műanyag ház, memória UFS 2.2, bár valahol 3.1 van megjelölveNyilván mivel középkategóriás készülékről van szó, biztos hogy kell kompromisszumot kötni valamiben, így lett eldöntve hogy a kamera és az akku idő ami prioritást élvez.
Köszönöm a tanácsokat. -
Julian86
lelkes újonc
válasz Gino20 #185564 üzenetére
S24 nem éri meg szerintem a felárat, jó a Google telefon is, ha nem okoz problémát, hogy mindig lesznek vele ilyen-olyan gondok ( volte eltűnik, vowifi nem megy néha, ha voadás vagy akkor lehetnek gondok a hívásokkal, néha furcsa laggokat produkál).
Ilyen áron szerintem az S23 többet ad, pl. Dex, Zoom kamera. -
Gino20
őstag
Köszönöm a válaszokat
Akkor S23 lesz a befutó.
Remélem én nem járok úgy, mint a nejem, akinek S20 FE-n most már másodjára van ugyan az a hiba, miszerint azt érzékeli a teló, hogy beázott (soha nem kapott egy csepp vizet sem) és USB-c nem lehet tölteni. Persze mostanra már lejárt a garancia.Amúgy jól gondolom, hogy céges vásárlás esetén (jogi személyként) így is, úgy is csak 1 év gari illet meg, vagyis mindegy, hogy honnan veszem meg?
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz csabyka666 #185550 üzenetére
megjavítani az S10-t?
viszont arra már nem jön támogatás. -
csabyka666
veterán
A támogatás nem lenne gond, viszont nem hardveres a hiba. Ma bújtam a külföldi fórumokat, és voltak olyan kommentek, hogy elküldték javításra, de nem oldotta meg a problémát.
Szoftveres a hiba, alacsonyabb Android verzióknál nem jelentkezik. Fura, mert van, aki szerint az övé jó. Haveromnak van S10+ telefonja, az ő hangja is kritikán aluli.Van egy olyan tippem, hogy amikor a Bixby-t letiltom, törlöm a frissítéseket, majd újraindítom a telefont, akkor jó (jobb?) a hangom a másik oldalon, de ez a pusztulat egy idő után visszaállítja magát.
[ Szerkesztve ]
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Ájvé
veterán
Nem tudom mi problémád vele, 2027-ig kap biztonsági frissítéseket és két főverzió frissítést. Főverziót frissíteni se biztos hogy előnyös, nem is mindig hoz nagy újdonságot se, Android 14 például kifejezetten kevés újdonságot hoz, persze mindig az fáj legjobban amit nem kap meg az ember. Itt eddig egyetlen frissítéssel se volt gond, persze lekopogom. Több mint 10 év Miui után azt mondom így legalább nyugalom van, de nyilván kinek mi a fontos. Egyébként jó hardver van benne, kamera is elfogadható, mondjuk ebben Xiaomi 12 (előző készülék) biztos jobb volt nem is kérdés, viszont gyengébb hardver ellenére sincs semmilyen akadás vagy belassulás, nincs tele minden féle bloatwareel.
Persze Nothing Phoneba sincsenek ilyenek, biztos nagyon jó készülék az is, de Motorolával sincs probléma szerintem, ha meg jobb a tesztek szerint a NP 2a akkor biztos jól jár vele. -
Ájvé
veterán
válasz Julian86 #185566 üzenetére
Ezen az áron legjobb kamera? Ez azért minimum vicces. Samsung ISOCELL GN9 (S5KGN9) f/1.9, 1/1.56", 1.0µm, PDAF, OIS; ez biztos nem lesz jobb mondjuk egy Pixel 7a-nál, de Moto Edge 40 is jobb ennél OmniVision OV50A f/1.4, 1/1.55", 1.0µm, multi-directional PDAF, OIS. Nem tudom hol olvastál ilyeneket, gsmarenan se dicsérik agyon.
Egyébként 3 főverziót és 4 év biztonsági frissítést ígérnek az NP 2a-nak, ha jól olvastam, szóval messze nem olyan jó ez se. -
modflow
veterán
Sziasztok!
Tudnátok segíteni?
- Árkategória. (talán ez a legdurvább behatároló tényező)
Észszerűség határain belül, kb. 200k.-240k
- Használt vagy új?
Új
- Hol vennéd meg? Függetlenül újonnan gyártói garanciával, esetleg előfizetésre egy szolgáltatónál? Esetleg használtan az aprón? Ugye nagyon nem mindegy, mert az árak teljesen különbözőek.
Szolgáltató független.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont?
Hosszú távra tervezek
- Mire használnád? (ez egy másik sarkalatos pontja a választásnak, hogy körülbelül miről van szó, azt alul lejjebb olvashatod)
Telefonálásra, fotózásra, emailezésre használom
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is?
Nem ragaszkodok.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra?
Kb. 6.26", vagy picit nagyobb.Fontos, hogy min. 12/512 RAM legyen benne.
-
félisten
Sziasztok!
Nothing Phone 2a és a Poco X6 Pro között vacilálok.
Az X6 Pro gyorsabb, ezért időtállóbb, a Nothing Phone pedig akksi időben jobb a tesztek szerint, szóval időtállóság terén ez is jó bizonyos szempontból (3 évesen sem lesz olyan gáz az akksi).
A szoftver terén az X6 nekem szuper lenne a Poco F2 Pro után, de a Nothing Phone design-ja nagyon tetszik hardveresen és szoftveresen is.
Mindkettő tud large folders-t, ami nekem nagy előny.Amit viszont nem tudok, hogy a két OS közül melyik tudja a következőket:
1.) - felső sávot lehúzva egyszerű és gyors adat-SIM váltás (ezt a xieomi.eu és indonéz MIUI ROM-ok tudják a Poco F2 Pro-n).
2.) - app drawer elrejtése és ezáltal minden app főképernyőre pakolása.
Előre is köszi a válaszokat!
ui.: Bármilyen plusz infó, vagy tipp jól jön, ami segít a választásban.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
juve600
nagyúr
Sziasztok !
Samsung A34-et ha besétálok t-com pontra akkor ott meg tudom venni listaáron 100k-ért
?
-
svédország13
csendes tag
Sziasztok!
Szeretett Huawei P20 Lite-om megadta magát és a helyére keresek alsó-középkategórián belül valamilyen megbízhatóbb készüléket.
Nincsenek irreális elvárásaim. Tisztában vagyok vele, hogy ennyi pénzért mit kaphatok. Annyi a minimális elvárásom, hogy a lehetőségekhez mérten tudjon szép fotókat készíteni, legyen rajta élvezhető a hangminőség (sok Youtube videót nézek) és pár évig szolgáljon megbízhatóan.
A Samsung A15-öt nézegettem elvileg szép a kijelzője, relatív jó képeket is készít, egyedül a 4 GB RAM aggaszt kissé. 2024-ben normál használatra elégnek számít? (a régi Huawei készülékemben is csak ennyi memória volt)
Különböző fórumokon utánajárva még a Xiaomi Redmi 12 és a Motorola bizonyos modelljeit is ajánlották az olvasóknak. Minden ajánlást szívesen fogadok. Előre is köszönöm szépen a segítséget.- Árkategória. 80.000 Ft-ot szánnék rá
- Használt vagy új? Új
- Hol vennéd meg? Függetlenül, újonnan gyártói garanciával. Media Markt-ba szoktam általában készüléket vásárolni.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? 3-4 évre (az 5 évet már félve írom le az árkategória miatt )
- Mire használnád? Teljesen átlagos felhasználásra. Az anyagi lehetőségekhez mérten tudjon korrekt minőségű képeket csinálni.
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez? Jó a zárt is
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Mivel már szinte minden telefon nagynak számít, így teljesen mindegy, csak ne legyen óriási. -
Ájvé
veterán
Hyper OS-ben nincs app drawer, vagyis alapból minden főképernyőn van (nincs is app drawer nézet).
Nothing OS viszont ilyen, ott van úgy tudod megváltoztatni ha valamilyen launchert felteszel.
Az adat váltást nem tudom, erre most nem tudok megoldást, nekem sose kellett.$p@rr0w
Hát szerintem semmiképp nem jobb nála, nehéz megítélni, gsmarenan összehasonlításban sokkal homályosabb, de kontrasztosabbnak tűnik. Nem mondanám egy döntő tényezőnek.[ Szerkesztve ]
-
vacs
veterán
válasz svédország13 #185586 üzenetére
Szerintem Samsungból A34, vagy a tavalyi A33-nál gyengébb/olcsóbb modellt ne vegyél!
Múlt héten kellett pár dolgot állítanom egy Samsung A21-en, arra várni kellett, hogy a billentyűzet megjelenjen!
3-4-5 évre felejtsd el amit néztél, 6 giga ram legyen a minimum.
Igen, az A34 egy huszassal több, mint a kereted, de ér is annyival többet!(^)(>.<)(^)
-
Erik-22
kezdő
Sziasztok!
Alig használt pár hetes Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 8GB jó vétel lehet 95k-ért?
2 év gyártói gari is van. Legolcsóbb rendes garis helyről 130k. -
MODERÁTOR
-
Milka 78
nagyúr
válasz Viktor0610 #185592 üzenetére
#nemlopott jeligére
-
Graphics
Jómunkásember
Erősen agyalok mobilcseren.
Poco F5 VS. X6 Pro...
Teljesítmény közel hasonló árban is 100 körül beszerezhető most kintrol...
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
kisza25
félisten
Sziasztok! Jelenleg egy redmi note 10 s 6/128GB használok, jelenleg 2 éves, nagyjából nekem ez meg is felel teljesítményben, de szeretnék egy új telefont helyette, maximum 90eFt lenne rászánva.
Nem nagyon játszok, főleg net, közösségi média, yt és fotózásra használom. A 33W töltést már nagyon megszerettem, azt nem engedném el.
Van pár kiszemelt, de tudtok jobbat, akkor ne tartsátok magatokban:
Motorola Moto G54 5G 12GB / 256GB Power Edition 83eFt
Motorola Moto G72 8 GB/256 GB 67,3eFt
Xiaomi Redmi Note 13 6GB/128GB 90eFt
[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
StLui
veterán
Sziasztok, hátha tudtok tanácsot adni:
A71-em van, akku hidegben haldoklik, plusz gyakran kell újra indítanom mert nem hallanak engem, és én sem őket.
A53 van a feleségemnek, szerintem fényképezésben jóval gyengébb pláne beltéren, mint az enyém.
Fotó nekem fontos, A55 jobb lesz mint az A71, és úgy összességében érdemes váltani A71-ről A55-re?
Látom még nincs teszt, de az akciók miatt most lenne jó döntenem, kéne a füles is és a Fit3 (alza akcio)Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
kisza25
félisten
válasz Graphics #185598 üzenetére
Annyival másabb🤔
Mi 1, 3s, note 5, note 7, note 8, note 10s telefonjaim voltak.
De van Huawei és lenovo tabletem (Lenovo tab m10 plus 4gb + 128gb)
Majd lesek róla tesztet
Sgr_A:[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Graphics
Jómunkásember
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest