Hirdetés
- Battlefield 2042
- Hogwarts Legacy teszt
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- PlayStation 5
- PlayStation 1 / 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- EAFC 25
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ggeleven
őstag
válasz Itachi82 #186933 üzenetére
Nekem is volt képben az említett Redmi és valamelyik Poco is, de végül 13T-t vettem és nagyon tetszik így pár hét használat után. Hivatalos viszonteladótól vettem 175ért, szóval nem is kellett +45öt ráfizetni a Redmihez képest (bár ha annak is kuponozott árát nézem, akkor lehet lenne annyi a különbség).
Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
veterán
válasz rasotamas #186950 üzenetére
Azok is jók, meg nagyobb Yettel/Voda üzletek, meg esetleg Róbert Károly körúti nagy ALZA. Tegnap voltam Euronics-ban, ott is sokféle volt kitéve. eMagra lépj fel, keresgélj, úgy látom ETELE plázában egyik ott van. Kérdés hogy fel van-e már bontva...
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
t420s
aktív tag
üdv!
Valaki homályosítson már fel:
a Xiaomi Redmi Note szériás mobilok 10,11,12,13-as modellek közti van bármi érdemi különbség? Nem az érdekel mi van a papíron meg mit mutat az Ánnnntutúúú bencsmárk, hanem valós felhasználói élményben?
Most váltottam note 10--> note 12-re.
Hát..... basszanak agyon ha bármi különbség is van. -
veterán
válasz t420s #186955 üzenetére
Nem követtem az egymást követő teszteket, és most nem olvastam bele, de nem lehet olyasmi, hogy
nagyobb akku, gyorsabb töltés, jobb kijelző, nagyobb fényerő, gyorsabb brutusz, stb ?
Ilyesmik a trendek...Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
-
kiskaloz
csendes tag
Sziasztok!
Több forumot és tesztet átolvasva nagyjából leszűkítettem a köröm pár készülékre, de nyitott vagyok más ötletekre. OS-ben és kezelhetőségben mindenképp az IOS tetszik, abból is leginkább az új 4. generációs SE-t néztem ki célpontnak. Itt ami hátrány az nyilván a töltés, akku idő, plusz a kamera kérdéses még milyen lesz.
Android vonalon a google pixel tetszik 7a vagy a 8-as modellt néztem, de itt is gondolkoztam hogy esetleg a 9-es szériát érdemes lenne megvárni ami idén jön vagy 8a modell ha jól tudom a napokban jött ki, erről még nem tudok sokat. Azért szimpatikus a pixel, mert hosszútávú supportot ígérnek az OS-re és mivel a google saját telefonja, abban bízom, hogy az OS is talán jobban van optimalizálva teljesítményben, nem fog borzasztóan belassulni 2 év után. A kamerája pedig én úgy olvastam, hogy top kategóriás a pixeleknek és árban is kedvező.
- Árkategória. 200-250k max
- Használt vagy új? Új
- Hol vennéd meg? Függetlenül újonnan garanciával
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, Hússzú, ez fontos szempont lenne hogy sokáig használható legyen 4-5 évre tervezek
- Mire használnád? Basic user szintű felhasználás + egy jobb kamera lehetőség szerint az előlapi és hátlapi is, hogy ha lövök egy képet mindenféle hozzáértésnélkül az vállalhatóan nézzen ki akár éjjel vagy nappal. Nem játszanék rajta szóval a kamera fontosabb lenne, de nem kell hogy csúcs kategóriás legyen.
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is? Android/IOS
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Közepes vagy közepesen-kicsi -
flash-
veterán
sziasztok!
65-70,estleg 75-80 ezer forintér melyik okostelefon éri meg?
szempontok:
legfontosabb:
-minél tovább legyen gyors(tehát 2 év múlva se lassuljon be az alap programok használata esetén,facebook,böngésző,rendszer..) nem tudom hogy ez inkább a minél több ram, vagy a minél jobb antutu érték segít ebben? vagy egy kicsit speciálisabb benchmark az ami ezt segít előre mutatni?játékra nem lenne használva, csak általános használat (telefonálás,facebook-messenger-youtube)
másodlagos szempont:
üzemidőharmadlagos szempont:
kameranegyedleges szempont:gyorstöltés
+infra nem baj ha van benne
[ Szerkesztve ]
-
peestike
őstag
sziasztok!
gyereknek kellene telefont venni.
Xiaomi Redmi Note 13 5G vs Xiaomi Redmi Note 13 4G
kérdésem, hogy szerintetek indokolt lenne a plusz 20.000 forint az 5g-re?
olyan 3-4 évre kellene, vagyis remélem, hogy ennyit kibír a gyerek mellett.
köszönöm szépen!42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
veterán
válasz peestike #186966 üzenetére
Indokolt abban az esetben, ha használod.
pl Telekomnál a kisebb csomagok (5-6000 Ft alatt) nem is lépnek fel 5G-re, csak külön megfizetett díj után. Érdemes felhívni a szolgáltatódat, hogy a te csomagoddal mi a szitu.
Ezen felül kérdéses az is, hogy ahol élsz, ott van-e már 5G hálózat. Megyeszékhelyeken általában van, de onnan kifelé kérdéses.Szóval ha mindkét kérdésre IGEN a válasz, akkor érdemes 5G telefont venni. Ha nem, akkor sem kell szomorúnak lenni, mert 5G nélkül is szép az élet, a 4G hálózat is 100 megabit feletti sebességre képes.
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
convar
csendes tag
Te vagy az első akitől végre konkrét ajánlást is kaptam, köszönöm. Félreértés ne essék: ezzel nem azt mondom hogy segítséget se kaptam eddig, de kaptam, nagyon is, ezért is tudtam végül kikötni az eredetileg még erősen szivárványos álmaim után (tehát hogy 5 év után ismét sikerül egy androidos kagyló telefont találnom ill. vennem) egy végül is szerintem minden szempontból megfelelő kompromisszumos megoldásnál.
Nekem hidd el az a52s sem lett volna jó, mert az is péklapát. Viszont nekem a munkám miatt fontos hogy egy kézzel is könnyen és hatékonyan tudjam használni, mert a másikban szinte mindig van valami, hol a melegen tartó táska, hol a cigi, hol meg a kocsi kormány
Tehát igen, megvettem az xcovery 5-öt. És végül "csak" 45 ért, mert ötezret azért csak lealkudtam belőle És akkor ez így végül is csak egy tízessel lett több mintha e13-at vagy alcatelt vettem volna, és azoknál ez azért mégis csak egy komolyabb telefon.
Mellesleg már most android 13 van rajta, 5.1 One UI verzió, javítási szint idén április 1. (Még tegnap is frissült valamiben/valahogy a rendszere, de pontosan nem tudom miben annyira azért nem figyeltem ) És ez nekem azért is fontos illetve azért is volt perdöntő például az alcatellel szemben, mert így nagyon remélem hogy most legalább pár évig megint megkímél majd a Wolt az android frissítgetős maceráitól
Viszont én megmondom őszintén hiába 7-ről ugrottam fel most egészen 13-as androidra, valahogy mégsem érzem akkora technológiai ugrásnak, sőt van egy két dolog amiben úgy érzem hogy inkább visszafejlődés tapasztalható. Például a hetes droidban a hang/rezgés/néma üzemmódok között nagyon könnyen, egyetlen gombnyomással tudtam váltani, mivel alapból volt gyorsgombja az értesítési felület felett. Ennél a 13-asnál meg még csak beállítani sem tudom. Egyedül egy Ne zavarjanak gombot tudtam, de az azért ugye mégsem ugyanaz.
Na meg van még egy kis problémám: hát a költözés. De ez itt már nagyon off lenne, majd inkább megkérdezem a megfelelő topikjában.
Amúgy a gps-e 1 nap után tényleg egy kissé lassúnak tűnt, de mindegy, valamit valamiért, tudtam hogy 50 alatt úgysem tudom majd megvenni "A" tökéletes telefont
Mégegyszer utólag is köszönök minden választ.
[ Szerkesztve ]
Beszélt nyelvek: magyar, és csak a magyar!!!!
-
nagyúr
válasz peestike #186966 üzenetére
Jelen esetben annak lehet örülni, hogy ugyanazt a mobilt 20000 forinttal olcsóbban is megkapod!
Jó pár évig totál nulla jelentősége van/lesz átlagfelhasználónál ennek a még nem is valódi 5G-nek! Ahogy imént leírták, nem is mindenhol elérhető, mind területileg, mind szolgáltatói csomag szempontjából.saját tapasztalat:
Nemrég bekapcsolták a Telekom Domino-t használóknak is az 5G-t, hát az annyira nagyszerű ötlet volt, hogy érdemesebb volt visszarakni a hálózati beállításokban az Only 4G-re. Xiaomi 12XEgyébként normál használat mellett tökéletes a 4G. Az 5G helyzet meg nem a következő 3-4 évben fog jelentősen javulni. Vedd csak nyugodtan az olcsóbb Xiaomit.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
veterán
válasz flash- #186968 üzenetére
Szia, fél éves a családunkban a Redmi Note 12S 8/256GB.
Van benne infra, 5000mAh akkuja van, jó az üzemideje, de mégis egy kis könnyed, vékonykának tűnő telefon, 33watt töltő a dobozban, teljes töltési idő kb 1 óra.
Több variáció is fut belőle, nagyon oda kell figyelni, hogy melyiket veszed.
No 5G, No NFC
No 5G, + NFC
5G + NFC
Én eleve a legelsőt kerestem, mert ahol a párom jön-megy ott nincs 5G, és nem fizet telefonnal, tehát neki NFC sem kell.
Ez év végén vmi 73000 Ft volt.Ugyanakkor meg sok-sok év Redmi használat után nekem az a véleményem, hogy fényképezéshez nem Redmi való, rendszeresen alulmarad az összehasonlításokban.
(Jelenleg Redmink, Samsungunk és iPhone-unk van. Korábban volt Huawei P8 Lite, és Honor8, de nálunk a Redmik mindig legalul voltak fényképezésben)[ Szerkesztve ]
-
aNorganiK_
tag
Sziasztok!
Telefon vásárlás előtt állok.
Ebben szeretném a segítségeteket.- Árkategória.
150-200e
- Használt vagy új?
Új de használt is szóba jöhet.
- Hol vennéd meg?
Függetlenül boltból vagy az apróról.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel?
2-3 év és a lehető legjobbat.
- Mire használnád?
- Főleg fényképezés, internet, zenehallgatás.
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is?
Mindegy
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra?
6,4-6.7"Fontos hogy jó kamerája legyen illetve tudja az IP68-at és az akksi is bírja.
--- too weird to live too rare to die ---
-
veterán
válasz aNorganiK_ #186974 üzenetére
Szia,
az IP68-as védelem és a jó fényképezés kombinációja valószínűleg többe kerül, mint 150-200.Az én tapasztalatom az, hogy fényképezésben iPhone-Samsung-Honor a sorrend. Szerencsére az iPhone-ok IP68-as házban laknak. Nézzük mit kapsz 200 alatt!
khmm...(IP68 = max 1,5m, max 30 perc,
IP67 = max 1m, max 30 perc)Aztán Samsungok: IP68 az S-széria,
IP67 az A34,A35, A54,A55.200 környékén alap S verziót találhatsz esetleg, de azokban kis ergya akku van,
+ , pro, stb kell a jó akkuhoz, az megint nem lesz 200 alatt.
Szerencsére az A-széria említett tagjai bőven beleférnek a keretedbe. (lehet hogy ez lesz a megoldás?)A HONOR termékeit nem vágom, keresgélj, olvass utána, lehet hogy van olyan, ami passzol neked.
(Illetve hátha lesz itt valaki, aki vágja)
(Remélem)Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
ggeleven
őstag
Kb így kerestem én is és nálam Xiaomi 13T lett a befutó 175ért. Ha nem ódzkodsz a MIUItól, akkor simán felveheted a figyelőlistádra.
6,7", sík képernyő, pörgős hardver, jó fényképező, 67 wattos töltés (adapter a dobozban), IP68, 5G és 5 év frissítés (aminek a kiadása kicsit hektikus Xiaomi ökoszisztémában, de jön).Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
veterán
-
kiskaloz
csendes tag
válasz kiskaloz #186960 üzenetére
UP
Röviden: Pixel és IOS telefonok között vacilálok, de más is érdekel ha van jobb javaslat. Ami fontos lenne, hogy 4-5 évig bírja a hardver (akksi, processzor) optimalizáltan fusson az alap rendszer, böngészés, appok és legyen egy jobb kamerája. Játékra nem használnám.
Kinézett modellek android vonalon: Pixel 7a, Pixel 8a (napokban jelent meg), Pixel 8
Apple oldalról: Iphone se(2022), Iphone 13/14. -
veterán
válasz kiskaloz #186980 üzenetére
A Pixel felhasználók tábora kis hazánkban meglehetősen szűk. Igazán csak akkor fog terjedni amikor szolgáltatói kínálatba is bekerül.
Az alma viszont ismert, teljesíti az elvárásaidat.Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
jonhy86
csendes tag
Ti mejiket venétek?
motorola edge 50 pro
Xiaomi 13T Pro -
vacs
veterán
válasz cs.zs. #186975 üzenetére
"Az én tapasztalatom az, hogy fényképezésben iPhone-Samsung-Honor a sorrend."
Pixel-iPhone-Samsung-Honor inkább.
MKBHD Marques Brownlee-t ismeritek?
A kamera vakteszten, a középkategóriás Pixel 7a eléggé elverte a csúcstelefonokat!
YouTube link.
(^)(>.<)(^)
-
MODERÁTOR
-
veterán
Elfogadom!
Nem véletlenül kezdtem úgy, hogy "az én tapasztalatom" , mert ezeket már megtapasztaltam, de a Pixelt még nem.
Utóbbival szerintem jó sokan így vagyunk.Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
peestike
őstag
Nagyon köszönöm a hozzászólásokat 4g vs 5g ügyben.
én is úgy voltam vele, hogy a gyerkőc nem biztos, hogy ki is használja, meg nagyot nyom a latba az ár is.
egyébként telekom feltöltős a kártya, ami van neki. egy mi 8 lite-ot vált, szerintem érezni lehet majd a különbséget. (mostanában a mi 8 néha bootloop-ba ragad, eddig még ki tudtam belőle szedni fastboot móddal, de egy táborba nyáron a gyereket már nem engednénk el egy ilyen telefonnal.)42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
veterán
válasz peestike #186989 üzenetére
Ha a gyermek "tábor"-ba megy, ami vélhetően nem egy város közepén lesz, ott úgysem lesz 5G.
Az előfizuja milyen? 5G-s?Viszont ha az a tábor Japánban lesz, Kioto mellett, akkor esélyes, hogy 5G-s telefon kell oda...
-
vence
tag
Nézd meg a Motorola
edge 50 Fusion -t közelebbről,
az az egyetlen IP68 -as teló ebben a kategóriában.
(kivéve pár régebbi modellt!)De ha nem annyira sürgős akkor remélhetőleg 200 környékén már az Edge 50 Pro is elérhető lesz,
kicsit még jobb fotós képességekkel. -
peestike
őstag
válasz cs.zs. #186994 üzenetére
Nem megy külföldre.
Egyébként lefedettség szerint van 5g,de 4 is.
Nem előfizetéses, feltöltőkártyás egyébként.
Aliról üvegek, tokok megrendelve, ha megérkezik akkor lesz telefon is, így el is dőlt.42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
FirstTripla
tag
Sziasztok, S23 256gb és S24 256gb között gondolkodok, hogy melyik telefonra ruhazzak be, mert olvastam hogy a S23-as Snapdragon hatékonyabb és tovább bírja akkumlátorilag átlagban mint a Exynos procival szerelt S24 (még ha erősebb is az Exynos), viszont S23 ha jól tudom csak 4-5 év SW frissítéssel van, szemben a S24 ami fix 7 évet ígér. Árban mondjuk, jobb vétel a s23 csak nem akarok egyhamar telefont váltani. (Most egy 2018-as A3-t használok 16gb tárhellyel és 2gb rammal, csak már kezd gyenge lenni Android szinten így 6év után ). Vagy lehet bőven elég lenne nekem ez 4 év frissítés is?
ui.: eredetileg még s22-t akartam, de az botrányosan kevés ideig bírja a teszteken, így lemondtam róla.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz FirstTripla #186998 üzenetére
Szerintem bőven elég a 4 év frissítés, addigra esélyes hogy cseréled a készüléket.
EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
FirstTripla
tag
válasz Gyarmati_ #186999 üzenetére
Igen, csak az tavalytól indul, ami azt jelenti hogy olyan 2026-27-ig lesz támogatás, szemben a s24 idei 7 évétől ami 2031-ig jelent frissítést majd. Mindig is 3-4 évig használtam minden telefonom legalább, szóval hosszútávra tervezem ezt is majd. Nekem igazából nem kellene ilyen telefon tudás annyira, csak jó aksi és esetleg jó kamera, de 150mm magasság ami fölé nem szeretnék menni, így pedig vagy iPhone vagy Samsung S22-23-24 opció van, és iOS nem vált be nekem, ezért Androidnál maradnék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest