Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz Golyobis #60770 üzenetére

    1. Hálózaton belül "gyenge láncszem" esetén szerintem a többi gép nincs veszélyben a hálózati megosztást vagy egyéb jogosultságot még hálózaton belül is engedélyezni kell persze ha tudod, hogy van egy ilyen gép és azon Windows 10 van akkor azon a beépített Defender is elegendő védelmet tud adni.

    2. a mobilnettel netezés egy kvázi saját rendszer tehát ott is valamennyire biztonságban vagy kérdéses milyen biztonsági rendszerekkel szerelt az az USB Stick WPA, WPA2 (ezekhez nem nagyon értek ezek titkosítási módok, fokozatok, újabb és újabb generációk)

    Ami inkább problémás, ha egy ingyenes kódolás nélküli WIFI hotspot-hoz csatlakozol, és sima HTTP oldalakat nézel mert akkor pofonegyszerű belenézni a szerver és a géped közötti adatfolyamba, de ma már a fontosabb oldalak HTTPS azaz titkosított kapcsolatot épít ki a géped és a szerver között tehát idegenek nem tudnak belelátni az adatfolyamba. Konkrét példa: egy ingyen WIFI hotspot-on is biztonságosan be lehet lépni pl. a Facebook-ra vagy a Prohardver-re mert mindkét oldal titkosítást használ.

    Persze jobb az óvatosság ilyen helyeken fontosabb oldalaidra ne lépj be de nyugodtan böngészheted az INDEX-et vagy a PH! cikkeit bejelentkezés nélkül hallgathatsz YouTube-on zenéket stb. hiszen hiába látja bárki, hogy épp egy cikket olvasol ezzel nemigen lehet visszaélni.

Új hozzászólás Aktív témák