Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz szaki26a #13348 üzenetére
Szerintem azért még itt nem tartunk, sőt nem is biztos, hogy az MS rendelkezik annyi szabad kapactással, hogy bővítse a védelme rétegeit. Az MSE sem volt egy nagy durranás, az UAC-ot a legtöbb felhasználó ugyanúgy kezeli, mint a HIPS-et (idegesíti/gőze nincs róla), és az op. rendszer egyébként is tele volt sérülékenységekkel. Nem lesz ez másként a W8 esetébem sem, nagyon úgy áll a helyzet...
[ Szerkesztve ]
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
Szellem.
Topikgazda
Majd figyeld meg, hogy amit már korábban leírtam, jönni fog a sok fika meg negatív teszt, hogy a Defender milyen rossz, gyenge stb. Az MS emberei nem hinném, hogy saját maguk elenségei lennének és nem tudnának egy normális szoftvert összerakni. Azt is el tudom képzelni, hogy egyes cégek perelni fognak, mert értékes piacot vesztenek. Az MSE nem rossz termék, csak más a megitélése a negatív kritikák és tesztek miatt.
(#13351) TFSi: Fater nem értek veled egyet ebben a kérdésben. Nem volt és nem rossz az MSE. A Win8-ba beépített Defender egyenlő az MSe-vel csak jelen esetben másképpen nevezeik. Brand váltás van, ennyi. A program tovább van fejlesztve. Nem feltétlen kell mindent elhinni, amit az AV gyártók publikálnak. Elsősorban marketinfogás, hogy vegyék meg a termékeiket. Nézd, itt a példa: Szeretem a Kaspersky-t, de nálam nem működik normálisan. Imádom, elkötelezett voltam, és mindent megtettem érte, hogy elnézzem a hibáit, de rájöttem, hogy nem kell. HIába a Best of védelem nálam, jelenleg számomra több a hátránya, mint az előnye. A paranoiás szemléletből meg kinőttem. Közel nem kell elhinni mindent ami a fenyegetésekről szól. Elsősorban para amit az userben elültetnek. Nem mondom, hogy a fenyegetések nem valósak, de közel nem olyan szar a helyzet mint amilyennek beállítják.
[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Szellem. #13352 üzenetére
Lejárt a szerkesztési időm:
Még egy példa a negatív és félrevezető kampányra: Az IE9 volt a legbiztonságosabb bönngésző és ha a Win7-et nézzük az is! Sok komoly biztonságtechnikával és biztonsági hibákat felfedő cég ezt állította, ami nem véletlen! Azonban ha megfigyeled számtalan más böngészőgyártó cég van, aki saját maga ezt hazugsággal megcáfolja. Szóval, sorolhatnám a példákat, de a helyzet ahogy írtam, közel sem olyan szar mint amilyennek állítják a biztonság terén, és inkább a túlpara a jellemző, meg a negatív marketing a cégek részéről.
Tudod azzal, hogy az MS odafigyel már a biztonságra, eléggé nagy veszély a piacon lévő gyártókra, mivel bevételkieséssel és piacvesztéssel jár. Nézd meg a szemét Apple ügyét. Jobb telefont gyártott és gyárt a Samsung, és iszonyat megerősödött, erre szétperelte az arcát az Apple, hogy bevételhez jusson. Sok ilyen gané példa van még.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Szellem. #13352 üzenetére
Nem arról van szó, hogy az MSE használhatatlan vagy általam túlzottan lenézett lenne, hanem az a helyzet egy még gyerekcipőben járó védelmi vonal. A felismerési képessége valamivel az átlag alatt van, viszont eltávolításban szépen fejlődött, a W8 Defenderét még nem ismerem. Egyelőre a KIS vagy a BDIS nyújt olyan védelmet, és szolgáltatásokat, amelyek kompletten megkímélik a usert kiegészítő cuccok alkalmazásától. Itt van a KIS felett HIPS-e, Anti-Bannere, Safe Money funkciója biztos, ami biztos alapon, valamint a híresen jó védelmi és eltávolítási képessége. Ezt nevezem korrekt védelmi vonalnak, az MS ehhez képest jár még óvodában, de mindenképpen érdekes lesz figyelemmel kísérni a fejlődését.
Linkelek is Neked egy kis olvasnivalót...
GoodSpeed fórumtárs ropogós MSE cikkét megtalálod kissé lentebb, ha még nem olvastad volna...
Ezer hála neki az anyagért!
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
Nem lesz itt koppanás októberben (sem), a win saját av-je jó, de koránt sem tökéletes, s mivel nagyon messze van a maximumtól, ezért nem gondolom, hogy az átnevezett, átdizájnolt mse majd mindent megváltoztat, mert aztán a win 8 annyira űberbiztonságos, hibáktól és lukaktól mentes, hogy nem is kénbe rá semmi...
Az mse egyáltalán nem rossz, de az adatbázisa (is) messze van a nagyokétól, nem tíz százalékkal vannak lemaradva, ezen kívül hol 20000 forint egy av?Ez már csak azért sem ilyen egyszerű, mert a legtöbb gépen még mindig xp fut, a nyolcas miatt a legtöbben nem fognak váltani, különösen nem a cégek.
Minden ugyanúgy megy tovább.
Az átlagfelhasználók ugyanolyan hülyén fogják kezelni a gépüket, márpedig ezen áll vagy bukik, szinte minden.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Szellem.
Topikgazda
Nem jó a link!
"'Itt van a KIS felett HIPS-e, Anti-Bannere, Safe Money funkciója biztos, ami biztos alapon, valamint a híresen jó védelmi és eltávolítási képessége."
Ezek plusz kiegészítők, amelyek nélkül simán védhető egy gép. Neked ez a korrekt védelmi vonal, számomra és más számára már nem biztos. Kinek mi az. Nem akarok személyeskedni és nem is ezeretném, hogy félreértsd, de túlságos elfogultságot érzek a szavaidban a Kaspersky felé. Kiváló program lenne, ha nem lenne bugos és rendben van a megoldása az adott problémára, de simán meg lehet lenni nélküle. Sok embert tudok, aki egyszerű vacakkal elvan, netezik, warezol, töltöget, stb, viszont ésszel csinálja a dolgait, tisztában van az alapvető szabályok betartásával és semmilyen problémája nincs és nem is volt.
Remélem, nem értesz félre, semmilyen rossz szándék nem vezérelt abban amit neked írtam. Inkább jelezni szerettem volna, hogy elfogult vagy és közel sem olyan a helyzet, hogy KIS nélkül vagy BDIS nélkül nem lenne élet vagy nem lenne biztonságban a gép. Tudom ezt se írtad, ez csak az én megjegyzésem.
(#13355) blattida: Az való igaz, hogy sokban elmarad az MSE a nagyoktól, de tapasztalt és ésszerűen gépet használó embernek elég! Annak meg aki esztelenül nyomul a gépén és a neten az Isten védelme nem elég!
Azzal egyetértek, hogy akkor durranás nem lesz, de lesz bőven fika, stb a cégek részéről.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Szellem. #13357 üzenetére
Alapvetően igazat adok Neked, és egyáltalán nem veszem személyeskedésnek, ha Kaspersky-fan-nek állítasz be, mert közel van az igazsághoz ... Elvakultnak talán nem érzem magam, sőt engem is zavar a bugossága, de ha váltanom kéne akkor GData, BD, esetleg Norton lenne. Comodo FW-lal esetleg még a NOD32 5.2, de várom az új CIS-t is!
Az MS egyelőre még nem az a cég, akire a gépem védelmét bíznám, bár valszeg elég lenne...
-
Szellem.
Topikgazda
Felraktam a BD Av-t Windows 8 alá és konkrétan 55 perc alatt nem tölöttte le a frissítéseket! Nem történt semmi manuális update elindítása után sem. A removerje lof@szt sem ér. Nem távolította el a gépről. Repair és a Programfiles menüvől szedtem le.
Pedig írják az oldalukon, hogy windows 8 kompatibilis a programjuk.
Jelen esetben a saját megállapításom, hogy eddig amit és amiket kipróbáltam windows 8 alá fejlesztett AV-k többsége kaki. Nem működik normálisan.[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz Szellem. #13357 üzenetére
Ez igaz, de én a szaki által felvetett dolgokra reagáltam vele.
A cégek persze, hogy fikázni fognak, hiszen részben ez a dolguk és jól felfogott érdekük, de az állóvíz úgyis visszarendeződik és mindenki úszkál, táplálkozik tovább.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Szellem.
Topikgazda
válasz blattida #13366 üzenetére
Egyébiránt, egy érdekességre lettem figyelmes:
Valamiért az alkalmazások elég instabilan működnek windows 8 alatt!
A BD esetet már leírtam. Na, most jön a feketeleves. Érdkességképpen felraktam a KAV 2013-at a 4190-es buildet megint és most normálisabban megy, de ha IE10 alatt új lapot nyitok, akkor arra bizony várni kell! Ez nem múlt el. Na, ez az igazán érdekes.[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz Szellem. #13369 üzenetére
Szerintem náluk ez a normális, bármilyen szomorú, mert kreatívak és szorgosak, de a poroszos fegyelem hiányzik belőlük, ezért aztán sokat tud a programjuk és nagyon innovatív, cserébe viszont hemzseg a programozási hibáktól.
Amit Te is írtál korábban, összetett, bonyolult csomag a kaspersky-é, ezért aztán eleve több hiba van, lesz benne az átlagnál, ettől persze még dolgozhatnának egy kicsit hatékonyabban a hibajavításokon, de hát oroszok, Ők ilyenek.
Majd ha Jenő helyett lesz egy Karl vagy Hans az élükön, akkor megváltoznak kicsit...vagy akkor sem, illetve ha nagyon rájuk kényszeríti a piac.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Szellem.
Topikgazda
válasz blattida #13370 üzenetére
Ebben egyetértünk. Sajnálom, hogy a Kaspersky-ék önteltsége nem változott semmit. Pedig szép lenne végre, ha egy normális szoftvert kiadnának végre.
Egyébiránt, azt hiszem, megvárom az októberi windows 8 megjelenést a víruskereső váltással. Addig marad a Defender. Jelen esetben amit eddig kipróbáltam az nem volt éppen fényes.
Mellesleg igen, a Németek ilyen szempontból nagyon precizek.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nem akarok beleszólni ebbe a mennyire jó az MSE vitába csak ehhez a mondathoz szólnék hozzá:
nem is biztos, hogy az MS rendelkezik annyi szabad kapactással, hogy bővítse a védelme rétegeit
A Microsoft bármekkora kapacitást létre tud hozni bármilyen projekthez. Technikailag és anyagilag is szinte végtelen lehetőségekkel rendelkeznek. A kérdés, hogy akarnak-e?
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
koti
tag
A TREND Micro IS 6 hónapos free-je. link
[ Szerkesztve ]
-
őstag
A legújabb verziószámú chrome megjelenésével (21.0.1180.89) és a böngésző újratelepítésével megszűntek a beakadások KIS 2013-mal. Hála a jó égnek...
Mondjuk általános tapasztalat, hogy minden frissítéssel egyre jobban lassul a böngésző (Chrome, Dragon, Fx), amit valahogy nem tudok mire vélni. Új verzószámnál mindig újrarakom a böngészőt, az a tuti...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Szellem. #13374 üzenetére
Én már jóideje hangoztatom, hogy bőven elegendő védelem lehet az MSE is, persze úgy, hogy az op. rendszer különböző biztonsági funkciói is be vannak kapcsolva. Ha valaki nem bízik teljesen benne akkor mehet mellé malwarebytes vagy ilyesmi. Azt pedig felesleges nézni, hogy az MSE hol áll a tesztekben a többi vírusirtóhoz képest mert úgyis a felhasználón múlik szinte minden. Most ha egy hanyag buta felhasználót ültetek a gép elé akkor tök mindegy, hogy az av-comparatives-en 90 vagy 99% a detektálási aránya. Autosandbox, HIPS? Az első dolga, hogy kikapcsolja ha nem tud miatta valamit elindítani és elhiheted, hogy rá fog jönni, hogy hogyan kapcsolja ki. Jobb esetben csak azt a komponenst rosszabb esetben az egész Internet Security nevezetű hóbelebancot lekapcsolja. Jobb esetben visszakapcsolja egy idő után, rossz esetben nem...
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
t72killer
titán
Kis mindenevő (közben úgy tűnik, a Java lyuk nyitva marad)
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
kororo
tag
Szia!
KAV 2013 friss telepítésű Win7-en,öreg C2D-s lapin is jól működik!Böngészés gyors,átlagos memóriahasználat 30-70 MB,régi Skype-m is tökéletes/v.4.2.187/ mellette.Sima Win7 tűzfalat
használok vele.Meglepett viszont,hogy Full scan-nél 100% a procihasználat,igaz 80GB HDD-vel 12 perc alatt végzett.Kényszerből váltottam virnyákolót,egyik lejárt,másik átrázott,most erre kaptam "kárpótlási" kódot.Jó az Isten!!! Üdv!in gold,we trust
-
Rison77
senior tag
válasz t72killer #13319 üzenetére
Így 2 nap után ismét felbukkant ez a kis drága.... levakarhatatlan úgy látom, az emsisoft emergency kit törölte, tegnap semmi nem volt, most csak úgy random az avg feldobja az ablakot és szépen listázza megint a létrehozott fájlokat. Esetleg le kellene cserélnem az avg-t valamire?
-
-
ko9
addikt
-
t72killer
titán
válasz Mosanke #13384 üzenetére
Ez lehet, az összes partíciót le kéne szkennelni bootolható kaspersky CD-vel. Én nem tomm, ennyi macera után/helyett én újrahúznám az egész rendszert, leformázva a TELJES winyót. + ellenőrizném az összes hordozható eszközt is többféle vírusirtóval.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Szellem.
Topikgazda
válasz t72killer #13387 üzenetére
Kapcsold ki a Rendszervédelmet(rendszervisszaállítás) mind a két két partición. Utána futtasd le a Kaspersky Rescue CD-t, MABM-ot és Emsisoftot-ot. Utána jónak kell lennie a gépnek!
(#13385) ko9: Nem próbáltam. Béta szoftverekkel amúgy is hadilábon állok. Azért bedobhatnád az újdonságait meg egy-két képet ról a gépedről. Szerintem mást is érdekelne a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
válasz Szellem. #13388 üzenetére
Hoppá ez szerintem mellé ment.
Ide kellett volna.
Ami viszont nagyon fontos ilyenkor, és rendre el szokták felejteni, ezért többnyire mit sem ér az egész irtási folyamat.
Ha ki lett kapcsolva a Rendszer-visszaállítás, akkor utána egy Újraindítás kell, mert csak így lépnek életbe az OP. rendszerben a változtatások![ Szerkesztve ]
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Mosanke #13389 üzenetére
Igen, igazad van. Félrement!
A Rendzservisszaállítás kikapcsolása nem igényli az operációs rendszer újraindítását. Ez az egy komponens független tőle. Ha Win7 és Win8 de még Vista alatt is törlöd a rendszervisszaállítást mind a két lemezről, azonnal életbe lép és ha megnézed a merevlemez méretét látszik is rajta, hogy nőtt a szabad hely.
(#13387) t72killer: Bocs félrement. A figurátok megtévesztett!
[ Szerkesztve ]
-
ƵøŁĭ
veterán
Coming Soon: VIPRE 2013
We’re thrilled to announce the upcoming release of the newest version of VIPRE (2013)! VIPRE Antivirus 2013 and VIPRE Internet Security 2013 both include new security features that will make them our most advanced antivirus solutions ever.Here’s what Charles Oppermann, VIPRE program manager and development supervisor, had to say about VIPRE 2013:
“The product team has created something truly innovative for a consumer-oriented security product that we are super excited about having customers use. Along with new features, we also wanted to highlight the speed and simplicity of VIPRE, to allow the spirit of VIPRE to show through. I think we’ve accomplished that with a new look that provides at-a-glance information while also providing more details easier and faster than ever before.”
Next month, you’ll receive a pop-up notification from VIPRE asking you to update to the new version. We encourage you to update to take advantage of all the new features. Don’t worry about having to re-enter your license key, we’ve taken care of that for you! Best of all, updating is free for current customers.
In our next issue of VSN, we’ll reveal what’s new in VIPRE 2013 and we’ll also offer you a great discount on VIPRE 2013 products to share with your friends and family.
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
őstag
Itt is kifejthetnéd, sokan kíváncsiak lennénk rá.
-
szaki26a
aktív tag
válasz Szellem. #13398 üzenetére
Az átlag a win 7 64 bit. 55% al az xp 13% . (steam adatok)
Egy átlagos háztartásban ma 3-5 gép is lehet. Nem véletlen olyan népszerűek ezek a csomagok. A MSE és Forefront kb.85-90% körüli eredményeket produkál virusbulletin szerint,
ami alapján mondtam a különbséget. NAV Kav bitdefender 96%, több motoros trustport gdata és társai 98 jobb napokon 99%.
Na most jön a lényeg. Ezek a rendszerek, illetve a minden féle plusz védelmi réteg vodoo próbálja leplezni, hogy a 90 es évek óta valódi forradalmi fejlesztés nem történt. A meglévő technologiákat össze csomagolták a 2000 res években. Elnevezték Security Suitnak. De a 90 es évek technologiái élnek bennük tovább. Egyre újabb és újabb motorok érkeztek a suitokba. Av mellett ma már elvárás a spyware védelem, adwearek, hips, tűzfal, hurisztika, sandbox stb. Szerintem mindenki fel tudná sorolni ugyan ezeket még régen külön termékben más fejlesztő csapatoktól. Ha nem segítek.: sunbelt counter spy, lavasoft ad-aware, NIDS pl. Snort, Hips tripwire vagy ossec, hogy csak a nagyobakat ismeretebbeket említsem. Ezeket szépen felvásárolták, és ment az új motor a meglévő 4-5 mellé. Most egy átlagos suite 4-5 különálló, külön fejlesztett és karbantartott motort tartalmaz. Nem tudom kinek ismerős az, amikor a legújabb telepítésnél több száz megányi definiciós fájlt is lehúznak. Illetve, mikor a egyébként gépet nem túl lassító védelmi program megálljt parancsol, mikor egy nagyobb adtbázist, esetleg motort sikerül neki lefrissíteni.
A motorkról pedig, hogy mire is képesek igazából? Mindegyik av motor külön kis futtatókörnyezet saját nyelvvel és jó sok paraméterezhető egyéb funkcióval. Egy virusdefiniciós file ma már nem hasheket vagy más felismerendő kódrészleteket tartalmaz. Az adott vírust felismerő külön scripteket, vagy a motor saját nyelvén megírt programokat. Ezek karbantartása, és folyamatos patchelése ezeket a motorokat olyan bonyulultá tette, hogy mindegyikkel külön csapat foglalkozik. Egymást a motorok gyakran csak a kész termékben látják. Mert mindegyiket külön szálon kell fejleszteni. A régit kidobni és újra kezdeni roppant drága és veszélyes mulatság lenne. Se a stuxnet, se a későbbi híres média által felkapott malwarek nem voltak veszélyben, míg egy rendszergazda fel nem fedezte őket. A minták nem voltak meg az antivirus cégeknek. Honan is lett volna? Hiszen azokból már nem több tíz vagy százezer keringett a neten. A Stuxnet, de a Flame és a Duqu is megmutatta, hogy a célzott támadásik ellen az av cégek semmiféle védelmet nem nyújtanak. Régi vessző paripám a polimorf motorok költözése. Több olyan virus motor vásárolható a neten, ami képes elárasztani egy helyett, egyénileg legyártott közös mintának felismerhetetlen változattal, ami nem visszafejthető. A polimorf motor egyszerűen már nem benne van, hogy tanulmányozhassák. Egy szerverről szórja a polymorfizált verziókat a weboldalra, minden klikkelésre másikat beszúrva. Természetesen minden ilyen oldal garantálja, hogy a támadást a 0 dik napon a nagyobb gyártók megoldásai nem észlelik. Ugyanis ezekre letesztelik. -
Szellem.
Topikgazda
válasz szaki26a #13399 üzenetére
Köszi, hogy ezt megosztottad.
A magam részéről annyit tennék hozzá, hogy az agyonsztárolt és marketingelt AV cégek nem sokat érnek az olyan fertőzések esetén, sőt, valós új fertőzések esetén, mint amiről írtál. Ennek oka, hogy nincs jelen pillanatban 100%-os védelem. Ami problémás, hogy tesztekre és egyéb marketing eredményekre hivatkozva hamis biztonságérzetet keltenek a userben. Való igaz, hogy különbséget lehet tenni a programok védelmi képessége között, azonban ahogy már egyszer írtam, közel sem olyan szar a helyzet, mint ahogy írják. Közel sem igaz, hogy x,y gyártó veszettül bonyolult és nehéz termékével lehet csak biztonságban az ember.
Annyit még hozzátennék, hogy a modulok fejlesztését is össze lehet hangolni úgy, hogy minél bugmenetesebbre lehessen készíteni. Számtalan cég ezt bebizonyatotta. Sok olyan cég van, akinek a termke nem lassítja szét a gépet, nem idegesítően bugos, stb. Lehet a gyártók részéről a piaci trendek változásaival magyarázni az egészet, de igazából ez lustaság és kényelem. No, meg profit kiesés addig is, amig megirnak egy normális szoftvert. Szánalmasnak gondolom.
Részemről ennyi egyenlőre amit hozzáfűznék.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest