Új hozzászólás Aktív témák

  • szőröscica

    addikt

    Na, megvolt az első hosszabb kör. Bp-Szabadka-Bp, összesen 2.5 óra araszolással a határon, 405km. Ebből 40km volt teljesen villannyal, 11.1 kWh fogyott. Hozzátenném, ez a nagyon rossz fogyasztás abból adódik, hogy a határon végig akkuról mentünk és fűtöttünk. A maradék 365km-en 21.3l benzin fogyott, ami 5.83-as fogyasztásra jön ki, az egész útra vetítve pedig 5.3l/100km, de szerintem előbbi számítás korrektebb, mivel azt a villanyt is elő kell állítani valamiből.

    Ami nagyon tetszett, hogy benzines üzemmódban is képes akár km-ekre lekapcsolni a motort és akkuról menni. Odafelé Soltvadkert-Tompa irányába mentünk, országúton két falu között mindig összeszedett annyi plusz töltést, hogy a falvakon, de még Kiskunhalason keresztül is csak villanyról gurultunk.

    Nagyon elégedett vagyok, a nyugalom szigete az autó, sokkal jobban ugrik, mint a BMW tette, mert nem kell hármat visszagangolnia a váltónak, hogy aztán üvöltő motorral meginduljunk, ha be akarok férni egy lyukba a belső sávban, hanem a villanymotor azonnal betolja.

    Boldog vagyok. :) Meg is tankoltam, 8 rugóból tele lett a tank. Most villanyt legel, és reggel 600km feletti hatótávot fog kiírni. Az annyi, mint amiket a BMW tudott, csak ennek 35 literes a tankja, nem 70. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák