Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    válasz szőröscica #215396 üzenetére

    "De nem tudok mar oszinte lelkesedessel nezni egy mellettem elhuzo 335i-re, barmilyen szep hangja van, barhogy is megy, a szintiszta pazarlas jut rola eszembe"

    Ez tiszteletre méltó szemlélet, főleg ha meggyőződésből jön.

    Az ismeretségi körömben néhány kivételtől eltekintve aki villanyosra váltott (vagy csak 2. autónak vett) az ha kérdezik, ha nem nyomja az igét, hogy ő a felelősségtudatos fókamentő polgár és mindenkire 120 méter magasból lenézéssel tekint, aki egy ősemberként robbanómotorossal öli meg a mindent is, meg pazarol is. Ismerve őket legtöbbnél ezt egy mérhetetlen képmutatásnak tartom és tudom, hogy telibesz@rják az egész környezetvédelmet, csak mennek a trendek után. Ezt mondjuk el is szoktam mondani, utána a pingvinezésen kívül nagyon észszerű magyarázat nem szokott érkezni, csak a háde háde.

    Pont azok az emberek a leghangosabbak közülük, akik előtte egész életükben a WC-re is dízellel jártak, meg volt évi 5.000 km futásuk, a várost el sem hagyták, de csakadízel mer' erős és cserébe nem eszik.
    Én nem vagyok szuperzöld, meg húdenagy környezetvédő, de kb 15 éve folyamatosan azt szajkózom, hogy a dízel nagyon nem arra való, hogy okádja a városban a PM 2.5 részecskéket, amit tol a legmodernebb dízel is (sőt inkább az, mint a régiek) és úgy megy keresztül minden légzőszervi "szűrődön" mint fing a gatyán, bele a véráramba.
    Amikor ezt levezettem anno nekik a "miért nem veszel te is egy jó dízelt" kérdésre, akkor csak ment a vállrántás, legyintés, cüccögés, nemisigazozás. Akkorát nem fejlődött a jellemük, hogy pálfordulás legyen, csak ugye itt egy újabb trend, amire fel lehet ülni. Az is mutatja ezt, hogy a legfontosabb mindegyiknél, hogy húúú mekkorát tol a villany 0-ról. :)

    MÁS:
    Kíváncsi vagyok én is, hogy mekkora dugó lesz a műszak állomásokon. Én pont ezért nem terveztem élni a késleltetés lehetőségével, hanem szép nyugodtan mindkét autót viszem a szokásos ütemben a műszakira: [link]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák