Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Burt1793 #13022 üzenetére

    "Illetve ott van az is, hogy egy mai modern dízel autó kétharmadannyi szén-dioxidot, szén-monoxidot nyom ki kilométerenként, mint egy modern benzines, mivel kevesebbet fogyaszt."

    Ja, ezekből kevesebbet, minden más - jóval szennyezőbb - csúnya dologból meg jóval többet. Nyilván sok szempontból hasznos a dízel, de a kicsi fogyasztást azért jórészt a direkt erre kihegyezett turbós motoroknak köszönheti, amit viszont mostanra már a benzines kispajtások is tudnak. Nem is beszélve a hibridekről, meg tisztán elektromos hajtásokról.

    Én sem hiszem, hogy bármelyik önmagában hordozza a megváltást, de hogy a dízel nem jó irány, az azért elég egyértelmű, szóval érdemes noszogatni a gyártókat az egyéb megoldások keresésére, mert nekik az lenne a legkényelmesebb, ha egy kifejlesztett technológiát még 50 évig tudnak használni, mert annál nagyobb a megtérülés. Szeret sírni a szájuk egyébként, de ha jobban megnézed pl a VAG számait, az ügyesebbek azért így is horribilis nyereséggel dolgoznak, aki meg bukón áll, az inkább a marketing- és dizájn osztályának köszönheti, illetve a csúnya tervezési hibáinak - lásd olaszok, franciák, Ford, meg szerencsétlen Opel. Ja, meg szerencsétlen Toyota, akinél ott a világ jelenlegi legjobb hibrid hajtása, csak éppen nem tud normállisan kinéző autót építeni rá.

    p

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák