Új hozzászólás Aktív témák

  • gregory91

    senior tag

    válasz Sokimm #82552 üzenetére

    "Tehát ha az apk installer módszerrel lejön valami, az akkor egyből még nem futtatható, gondolom valami csomagkezelő helyére rakja a dolgokat..."
    Tegyük egy kicsit dolgokba a tisztát:
    Nem feltétlenül a csomagkezelő végzi a telepítést,vannak egyénileg összerakott telepítők a linuxban is(sh,run vagy kiterjesztés nélkül akár). Másképp fogalmazva:Windows esetében vannak pl.: .exe és .msi kiterjesztésű telepítők,msi-hez kell egy "futtatókörnyezet" azok futtatásához,hasonló szisztémát kell elképzelni pl: deb, rpm,stb. fájlok esetében.Debian csomagok esetében itt a válasz a kérdésedre(letöltheted,kikeresheted mellé a függőségeket) szájbarágósan kínálja a lehetőséget(angol tudás mellett még egyszerűbb). Böngészőből való letöltés esetén értelemszerűen ahová mented.
    Hogy érdemlegesen válaszoljak a "az installálás előtt a csomag letöltése hova történik temp/downloads mappa?" kérdésedre:
    /var/cache/apt/archives/
    Bár gyorsabb és kényelmesebb lenne ha online feltelepítenéd a csomagokat mert egyszerűbb gyorsabb a telepítésük,és valóban abból egy - telepítésre is alkalmas - iso képfájlt tudsz összerakni.

    Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.

Új hozzászólás Aktív témák