Új hozzászólás Aktív témák

  • Sokimm

    senior tag

    válasz gregory91 #82551 üzenetére

    Ez oké, de ha konzolos installerrel letölti az ember, akkor azt offline csomaggá hogy lehet "varázsolni"? Tehát ha az apk installer módszerrel lejön valami, az akkor egyből még nem futtatható, gondolom valami csomagkezelő helyére rakja a dolgokat (dpkg? mappákba rendezi, rendszerhez illően), majd létrehoz egy indítható belépési pontot/parancsikont neki (hol?), és ezt elérve a felhasználó el tudja indítani a programot. (az installálás előtt a csomag letöltése hova történik temp/downloads mappa? A win-nél ez 3 maximum 6 csomagot jelentett, és minden program képes volt futni. Linuxnál ahogy nézem a synaptic csomagkezelőben a függőségi oldalt, elég sok sort tartalmaz, gondolom ez részletesebb lista, mint a win esetében a .net3.5 például (ez is sok dolgot tartalmaz, csak nem adja a user orra elé melyikek kellenek ebből a programom futtatásához),
    A linux-os függőségek terén gondolom nincs ilyen (akár DIY, akár official) csomag, amit offline le lehetne szedni?
    Vagy hogy kell azt értenem, hogy "a függőségeket megkeresni"? Mondjuk offline a gép, tételezzük fel és telepítek:
    -kér egy net kapcsolatot, hogy leszedjen GUI-t, meg miegymást. Mondom nincs net, megyek tovább.
    -sikeres csomagoktól mentes, elég szegényes install után a konzol bejön, gui nincs, a netről leszedett gui-t offline installálom konzolból, a függőségeket mint "szükséglet" kiírja, vagy csak egyszerűen nem fog települni, vagy települ de nem fut, vagy fut, de hibával kihal majd?

    Mi szerintetek a függőségek offline-á tételének a módszertana? (részletesebben ha kérhetem)

    És gondoltam már arra, hogy egy netről leszedett rendszert (csomagok, programok mindenmás) teljesen ghost-olok, de akkor lehet hardware specifikus lesz, és más VGA, vagy cél PCI/PCIe kártyás, esetleg más CPU (intel/amd/avr) nem fog futni. Megint win-es párhuzam, hogy magam ellen is beszéljek, ott is volt x86 meg x64-es telepítős mappám, OS, .net, és egyéb csomagok tekintetében, de 2 mappából kiválasztottam a szükségest, és 1db pendrive-al mehettem a szomszédba újra tenni a rendszert. (30 perc másolás, a szükséges 6db csomag+1db bootolható usb az OS instlaljához)
    szerk: a driverek hw specifikusak voltak... :))

    CPT: Debian 4.9.51-1 (2017-09-28) i686 GNU/Linux

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák