Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    Sziasztok,

    live disztrorol (debian, ubi..) szeretnek sw raid-et mount-olni es hasznalni ugy, hogy titkositom a hdd-ket. Ez menne is alapbol, csak a particiok legelejen van egy azonosito, par bajt, ami elarulja, hogy az ott egy titkositott particio ami kezdodik. Jol tudom ?

    Szoval a gep futtatasa kozben boot vegen, mar osszerakva a logikai meghajtokat es mindent, nagyon barom dolog ezt a par elso byte-ot eltenni egy txt-be (vagy szimplan megjegyezni) es /dev/urandom-bol felulirni ?

    A cel az lenne h egy minimum 2 diszk-es sw raid (mdadm) array-em legyen mondjuk raid 1-ben es ha a gepet kikapcsolom v lehuzom az aramot, reboot-olom, stb, teljesen random adatnak latsszon mindket diszk, mintha szuz lenne meg (bar az nullas, mindegy). Semmi utalas se titkositott particiora, se semmire. Buta ures hdd-nek lassa egy Gparted vagy akar egy Windows is.

    Es amig nem ir rajuk senki :) addig par parancs utan, amit hajlando vagyok bepotyogni neki minden boot-nal (nagyon ritkan lenne reboot vagy power off) szepen fel-mount-olgatom a feloldott array-t, partitiokat, titkositast es hasznalom.

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

Új hozzászólás Aktív témák