Új hozzászólás Aktív témák

  • farkas-j

    őstag

    válasz Gicz #35072 üzenetére

    A passzív 3D Full HD felbontásáról

    "A kétlencsés kamerák bal- és jobb szemnek megfelelő 3D képeinek függőleges képtartalma valójában azonos, csak a kamera két lencséje nézőpontjából eredő tisztán vízszintes parallaxis eltérésben különböznek egymástól. Vagyis nem vész el semmilyen 3D képalkotási információ, ha a bal- és jobb szem képek együtt tartalmazzák a szükséges függőleges felbontást valamint a parallaxis eltérést, mert ezekből az agy már összerakja a 3D képet. Ez az FPR TV-k 3D képegyesítése mögötti elmélet és alapelv, amit a teszt a 3D kép pontossága és élessége vonatkozásában igazolt."

    "Mivel a 3D képek agyunkban jönnek létre s nincsenek használható eszközök, amivel mérni lehetne azok mennyire élesen vagy életlenül jelennek meg egy adott 3D TV-n, ezért csak 3D tartalmat nézve emberi látással lehet ezt megítélni, de van ennek egy nagyon pontos és analitikus módja. A lényeg az, hogy mit nyújt ténylegesen a 3D vizuális élmény, és nem az, hogy mit mutat a képernyő hardver diagnosztikai teljesítményének elemzése."

    "A DisplayMate egy sor számszerűsíthető élességtesztet végzett el egy olyan módszert használva, ahol a képmegjelenítő élességét úgy határozták meg, hogy milyen kicsi szöveg olvasható el az adott 3D TV-n, bizonyos távolságból közönséges Blu-ray 3D film nézése során. Ha van 3D képegyesítés a passzív szemüveges technológiával, akkor el kell tudnunk olvasni különösen kisméretű (6-10 pixel magas) szöveget is, de ha a passzív szemüvegen át csak a felbontás felét kapjuk, mint egyesek állítják, akkor lehetetlen lenne elolvasni a kis szövegeket a FPR TV-n. A teszt elsődleges forrása az IMAX Space Station 3D Blu-ray dokumentumfilm volt, mert ennek a NASA által IMAX sztereo kamerával készített felvételei nagyon jó minőségű 3D képet adnak mesterséges vagy speciális effektek nélkül, és az űrhajó eszközein és falain sok címke és jelzés van kis feliratokkal, amelyek kiválóak a számszerűsíthető élesség összehasonlításokhoz."

    "A 3D élességtesztet a 3D nézéshez ajánlott legközelebbi, 1,83 méter (6 láb) távolságból végezték. A kis (6-10 pixel magas) szövegek mindenesetben olvashatóak voltak passzív szemüvegen át az FPR TV-n, ami egyértelműen azt mutatja, hogy kiváló a 3D képegyesítés és a passzív szemüveg teljes 1080p felbontást nyújt 3D-ben. Tehát a „fél felbontásra vonatkozó állítások nyilvánvalóan helytelenek.”

    Sőt, a kis szövegek valójában élesebbek, könnyebben olvashatóak és a finom részletek jobban felismerhetőek voltak az FPR passzív szemüveges, mint az aktív szemüveges készülékeken az átlátás, a szellemkép és a véges válaszidő miatt, amelyek csökkentik az aktív képzáró szemüveges TV-k 3D képének élességét és 3D kontrasztját.

    Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

Új hozzászólás Aktív témák