Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Impressa
őstag
válasz kalozhun100 #6950 üzenetére
Ami nekem szimpatikus a spec. alapján az az CM A200 és az E1 utódja CM Notepal XL. De neked kell eldönteni, h mennyit akarsz, tudsz rászánni. A többiről nehéz, vagy nem is lehet adatlapot találni.
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Sk8erPeter
nagyúr
Mivel az Y570 is benne van a topic nevében, ide is bedobom a dolgot, amiről a másik topicban beszéltünk két sráccal Y570 USB-portjaival kapcsolatban ([link], [link]): ha egy Y570-nek alapból USB 2.0-s portjai vannak a jobb oldalán, azon a panelen, amin a Wi-Fi- és videókártyaváltó kapcsolók is vannak, akkor lehet bármi akadálya, hogy azt le lehessen cserélni USB 3.0-sra? Lehet kapni ilyen paneleket külön pl. ebay-en: [link]; a kapcsolók is a megfelelő helyeken vannak. Még csak nem is egy drága mulatság, de nem tudom, hogy biztosan megfelelően működhetne-e, vagy valakinek jut-e eszébe valami, ami ezt megakadályozná.
Köszi!Sk8erPeter
-
nbware
senior tag
válasz Sk8erPeter #6953 üzenetére
hát nem tudom, mivel csak a ssdvel tudnád az usb3at rendesen meghajtani, így azt mondom, az usb2.0 is bőven elég
Lenovo y720, Samsung S8, Iphone 7
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
törölt tag
válasz Sk8erPeter #6955 üzenetére
De alapból van rajta USB 3.0? Chipset függő az usb vezérlés, nem?
[ Módosította: radi8tor ]
-
nbware
senior tag
ajánlom figyelmedbe: WIKI
én használtam már külső hddt usb2.0nál és nem volt több az adatátvitel 30-40 megánál. (egyébként egy normális hdd kb ennyi a maximális sebessége)
Ugyanez a hdd usb 3.0ra kötve felment 50 megáig. nos az a 10 mega sztem nem eget verő. De ha ssd-t teszel az usb 3.0ra, akkor talán van értelme, de inkább e-sata csatlakozót használnék a helyedben.Lenovo y720, Samsung S8, Iphone 7
-
nbware
senior tag
de amint írták már, az alaplapnak is tudnia kell az usb3.0t.
-
Sk8erPeter
nagyúr
"ajánlom figyelmedbe: WIKI"
Ezt most miért is? Mire válaszoltál ezzel, vagy épp mire akartál utalni? Csak mert ez ebben a formában okoskodásra lehet, hogy jó volt, de másra nem igazán."én használtam már külső hddt usb2.0nál és nem volt több az adatátvitel 30-40 megánál. (egyébként egy normális hdd kb ennyi a maximális sebessége)
Ugyanez a hdd usb 3.0ra kötve felment 50 megáig. nos az a 10 mega sztem nem eget verő."
Igencsak sok teszt mond ennek ellent, miszerint igen komoly különbségek jelentkezhetnek vezérlőtől és konkrét eszköztől függően az USB 2.0 és 3.0 között. Csak így kapásból, maradjunk a PH!-nál, "ajánlom figyelmedbe":
http://prohardver.hu/teszt/kulso_merevlemezek_usb_3_0-val/proba.html
"Minden esetben reménytelenül a sor végére kényszerült az USB 2.0.
[...]
Azért az USB 2.0-t most is sikerült bőven túlszárnyalni. [...]
Méréseink legfontosabb tanulsága, hogy az USB 3.0 lényegesen gyorsabb, mint az USB 2.0, nagyjából hozza az eSATA szintjét. Emellett ki kell emelni, hogy jelentős különbség lehet az egyes USB 3.0 vezérlők között. Láthattuk, hogy a MyBook 3.0-nál írásban majdnem kétszer olyan gyors volt az asztali gépben használt, NEC chipes megoldás, mint az Asus notebookjában dolgozó. Előbbi sebességével számolva igaznak bizonyult, hogy az USB 3.0 tízszer gyorsabb az USB 2.0-nál, de még utóbbival is megvolt az ötszörös túlteljesítés, ami nagyon szép."Tehát van különbség, úgyhogy ez a korábbi hsz.-ed ezzel igencsak alaposan meg lett cáfolva. És ez csak egy teszt a sok közül. (Lehetne nézegetni pendrive-okat is, ott is látszanának különbségek.)
Egyébként meg ha van egy USB 3.0-s külső merevlemezem, abból legfeljebb átalakítóval fogok tudni csatlakozni az eSATA-csatlakozóhoz, kérdés, hogy az megéri-e.
(#6958):
"az alaplapnak is tudnia kell az usb3.0t"
Jobb lett volna, ha kapásból az ÉRDEMI részével kezdjük, nem a bullshittel, és akkor már előrébb tartanánk.
Szóval: ami miatt nem voltam biztos a dologban, az az, hogy egyes Y570-eket USB 2.0-val szállítottak, míg másokat pedig USB 3.0-val (pl. a kelet-közép-európai régióba persze, hogy a 2.0-sokat szállították többségben ), na most hogy a kettő között eleve alaplapi és chipset-különbségek is vannak-e (ami egyébként így jobban belegondolva esélyes), ezt egyelőre még nem derítettem ki. Igazából ez lett volna a kérdés lényege, lehet, hogy így kellett volna fogalmaznom, és akkor nincs félreértés.(#6956) cyberwarfare:
Ld. előző bekezdés, szóval szállították annak idején 2.0-val és 3.0-val is (nekem előbbi van), és nem vágom, hogy az enyém képes-e pl. a 3.0-s meghajtására, de akkor el kell kezdeni kutakodni, csak guglizással nem találtam erről még normális topicot, gondoltam hátha valakinek van infója kapásból.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
nbware
senior tag
válasz Sk8erPeter #6960 üzenetére
akkor lehet nekem szar a usb3as külső házam, mert 50-60 megánál az istenért nem megy többel, pedig ssdről másolok hhdre nagy fájlt (kb 200Gb)
-
Sk8erPeter
nagyúr
Milyen külső házról, meg eszközökről van szó konkrétan?
Csak kíváncsiságból, hogy mi lehet a szűk keresztmetszet, de simán lehet, hogy a ház, ennyiből nem tudom.Ja, amúgy a kérdésemtől eltértünk picit, ha valaki tudja a konkrét választ, akkor ne kíméljen, köszi.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
161
csendes tag
válasz Sk8erPeter #6962 üzenetére
Mivel szállították az y570 -et usb3 -al így nem lehetetlen a dolog, viszont nem ártana előttem megnézni a lapot, hogy ott fel van-e forrasztva a csatlakozó és ilyen széles-e mert ez pcie neked meg most sima usb2 van odakötve. Arra is kell számítani, hogy nem lesz teljes értékű, több ge1, gen2 notikban az usb3 csak gen1 -van bekötve tehát nem 5gb/s -on hanem csak 2,5 -en de ez az esetek 99% -ban nem számít.
[ Szerkesztve ]
https://www.memtest86.com/downloads/memtest86-usb.zip https://downloads.wdc.com/windlg/WinDlg_v1_37.zip
-
Sk8erPeter
nagyúr
Persze, ugyanígy néz ki, mint ahogy a videóban látható, már n+1-szer szedtem széjjel ízekre a laptopot, többek közt újrapasztázás miatt is. És ez a videó amúgy igen jó kis mankó volt mindig, hogy ki ne felejtsek valamit.
Na de ettől még, hogy ugyanott vannak a csatlakozók, belemegy, meg minden, nem biztos, hogy valóban USB 3.0 vezérlésére is képes. Ki tudom ezt deríteni valahogy konkrétan (mármint anélkül, hogy próbából megvenném ezt a kis modult)?Sk8erPeter
-
161
csendes tag
válasz Sk8erPeter #6964 üzenetére
1. 9usd -ért a cucc filléres. A képek alapján annyire eggyértelmű a dolog, hogy az már fáj. A nyák 2 oldalas, ha fent van az nec akkor a cirka 18 pinnel a pcie van bekötve ha nincs akkor csak a másik oldalán a 8 pines usb2 kivezetés, hogy kelle-e barkácsolni firrasztgatni? Nyilván le kell kell szedni a mostani 8 pint és ha szerencséd van megy pcie -en a másik. Mi történhet? Elfüstölsz egy 570 lapot. Ilyen ez a pop szakma.
https://www.memtest86.com/downloads/memtest86-usb.zip https://downloads.wdc.com/windlg/WinDlg_v1_37.zip
-
zso79
őstag
Van tippetek mitől halhatott be az OSD kijelzés? Már újra raktam az Energy Management-et is, de semmi változás. Win7 64bit Hivatalos fórumon olvastam, hogy futnia kellene az utility.exe-nek, de azt meg képtelen vagyok elindítani. Ennek köszönhetően nem megy a OneKey Theater sem... már mindent újraraktam.
[ Szerkesztve ]
-
WaterWawe
őstag
Üdv!
Nem tudom jó helyen járok-e, van egy Ideapad Y580-as gépem. A probléma annyi lenne hogy ha csak az asztalon megnyitok valamit, netezek vagy ilyesmi, már 55-60 fokos a proci és teker a venti benne ezerrel. Ennek így kell lennie, vagy tudok valamit tenni ellene? Esetleg újrapasztázás? Bocsi még laikus vagyok a témában, eddig csak asztali gépem volt. -
rollaz
tag
Igazad van, így kicsit kifejtem. Nálam a böngészés általában (most is) így néz ki: 6-7 fül a böngészőben, TeamViewer, ESS, Teamspeak, torrent, Steam. Jelen pillanatban: proci 44°C, HDD 41°C, GPU 0% terhelésen 35°C.
Szerintem ez tekinthető közel átlagos használatnak. Nyilván powerusereknél vagy teljesen lámáknál ez másként alakul.
-
nbware
senior tag
tökre örülök, a bal oldali hangszóróm sokkal halkabban szól, mint a jobb oldali
remélem nem ment tönkremegjavult, csak teljes hangerőre kell visszarakni és újból lehalkítani
[ Szerkesztve ]
-
feco93
tag
Sziasztok!
Ti nem találkoztatok olyan hibával hogyha ki van kapcsolva a wifi és ki van húzva a hálózati kábel nem azt jelzi hogy nincs bedugva egy kábel hanem csak kirakja a sárga háromszöget. Esetleg valakinek valami ötlet?
A másik probléma hogy akárhányszor telepítem újra a Windowst leszed valami frissítést aminek a következménye az hogyha létrehozok egy új mappát akkor nem jelenik meg csak akkor ha nyomok egy frissítést akkor el tudom nevezni majd újabb frissítéssel az a mappanév jelenik meg amit be írtam. Ja és ez törlésnél is igaz. Ja és a hozzá adott Windowst használom azt szoktam recoveryből évente visszaállítani. -
Vigneau
félisten
Sziasztok!
Samsung LTN156AT panelhez Ti találtatok már drivert?
Vigi
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Vigneau
félisten
Még agyalok a kijelzőm nem működő energiagazdálkodásán. No meg azon, hogy az Eszközkezelő csak Általános PnP képernyőként ismeri fel. Az AIDA azonban Samsung 156AT (Dell NPFT8) néven tudta azonosítani. A napokban cseréltem le az asztali gépem monitorát, ahhoz is kellett drivert telepítenem, mert alapból szintén csak PnP volt a drága...
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Mottie
őstag
Erre esetleg tudnátok ajánlani megbízhatóan (na meg jól és olcsón) dolgozó szervizt Bp. XI kerület környékén? Nekem is ráférne már egy takarítás, pasztázás a gépre, eléggé melegszik (2,5 év fölött járunk). Én pedig bár szétszedni szedtem már szét, de nem vagyok gyakorlott a dologban.
Illetve szervizbe vitelkor gondolom HDD-t, SSD-t érdemes kirámolni
[ Szerkesztve ]
Be Victorious!
-
Classius
aktív tag
Sziasztok!
GTA V Y580 -on véleményekre lennék kíváncsi, hogy fut, milyen beállításokkkal. Még tapasztalatokra lennék kíváncsi még mielőtt megvenném a játékot. Köszönöm mindenkinek!“Nem az számít, hogy a leggazdagabb ember legyek a temetőben. Ami igazán számít, hogy úgy térjek nyugovóra éjszaka, hogy valami csodálatosat alkottunk.” (Steve Jobs) # Lenovo Y580 _ Apple iPhone 7 #
-
Classius
aktív tag
válasz WhiteHawk24 #6989 üzenetére
Köszönöm! későbbi update-val talán még kicsit simább is lesz de ez lényeges infó hogy közepes graf. mellett képes 30fps-t kivinni Még annyit, hogy melyik felbontásban játszottad? Az FHD vagy a HD képernyőn?
“Nem az számít, hogy a leggazdagabb ember legyek a temetőben. Ami igazán számít, hogy úgy térjek nyugovóra éjszaka, hogy valami csodálatosat alkottunk.” (Steve Jobs) # Lenovo Y580 _ Apple iPhone 7 #
-
WhiteHawk24
tag
-
Classius
aktív tag
válasz WhiteHawk24 #6991 üzenetére
Nekem HD képernyőm van és azon vinném. Nagyon örülök neki, hogy így elmegy, minden respect most a Rockstar-nak az optimizálásért. Ha ez persze tényleg így van. Mikor megvettem ezt a gépet 2 évvel ezelőtt, fő szempontom volt, hogy tudjak vele későbbi játékokat is futtatni elfogadható minőségben, most pedig itt van a GTA V és ezek szerint igencsak jól fog muzsikálni rajta. Köszönöm a segítséged
“Nem az számít, hogy a leggazdagabb ember legyek a temetőben. Ami igazán számít, hogy úgy térjek nyugovóra éjszaka, hogy valami csodálatosat alkottunk.” (Steve Jobs) # Lenovo Y580 _ Apple iPhone 7 #
-
Classius
aktív tag
Sziasztok! Miért jó nekem, ha SSD van a gépben? Ezt hova lehetne berakni, úgy, hogy a dvd meghajtó is használható legyen? Milyen típust ajánlotok, mi az ami nektek bevált? Bármi érdekel a témával kapcsolatban.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Classius #6993 üzenetére
Elég egyértelmű, hogy miért jó, ha SSD van a gépedben: összehasonlíthatatlanul gyorsabban tudsz róla indítani programokat, mint a HDD-ről, gyorsabban bootolsz, és az összes írási-olvasási művelet jóval gyorsabb, így számtalan művelet fürgébb lesz. Fájlműveleteknél az elsődleges szűk keresztmetszet épp a háttértár szokott lenni, így az nem mindegy, hogy egy fizikai felépítéséből következően eleve relatíve lassú merevlemez (HDD, mozgó alkatrészekkel) vagy egy szilárdtest-meghajtó (SSD, mozgó alkatrészek nélkül).
Nálam a DVD-meghajtó kikerült a gépből, egy ilyen USB-kábellel használom nagyritkán, amikor szükségem van rá, a HDD pedig ennek a helyére, egy ilyen fiókba került, az SSD pedig ment szépen a HDD helyére.
Azért érdekes, hogy az SSD a HDD helyére kerüljön, és ne az ODD helyére, mert sokszor az optikai meghajtók SATA2-n mennek, a HDD pedig már SATA3-on, az Y570 esetén is így volt például.A másik kérdésre pedig ott a "Milyen SSD-t vegyek?" topic, azonbelül is első körben az összefoglaló.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
feco93
tag
válasz Classius #6993 üzenetére
Az Y580 van msata SSD foglalata is így nem kell semmit se kivenni s közel ugyan olyan sebességre képes! Nekem ADAT márkájú van volt 64 volt sokáig most már egy 128 -as van közel egy éve szerencsére idáig semmi problémám nem volt egyikkel se a másikat is használom egy átalakítón keresztül asztali gépben.
-
Classius
aktív tag
válasz Sk8erPeter #6994 üzenetére
Köszönöm a részletes válaszod!
feco93 Köszönöm neked is![ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
Az Y570-ben is van mSATA-port.
Jogos, az mSATA-sok is jók lehetnek az ajánlottak közül. Főleg, hogy SATA 3-asak.
Amikor én vettem, azért esett a választásom egy hagyományos 2,5"-es SATA SSD-re, mert az mSATA SSD-k arányaiban jóval drágábbak voltak akkoriban, meg mert a Samsung 830 egy igen jó darab. (Az meg mSATA-változatban nem jött ki.) Bizonyos típusok esetén azért manapság is lehet akár 6 ezer Ft differencia is, bizonyos típusok esetén meg nem annyira gáz a különbség (pl. sima Intel 530 22,4k, mSATÁ-s 28,6k - viszont pl. Samsung 850 EVO esetén csak 2,6k körüli difi van: sima 22,1k, mSATA 24,7k), cserébe a többi port szabad.(#6996) Classius:
Szívesen!Sk8erPeter
-
Tommyboy200
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy egy Lenovo Y570 notebookba szerintetek bele lehet rakni egy Intel I7-2820QM vagy 2860QM típusu processzort vagy mi lenne a legnagyobb proci amit bele lehet rakni?
Jelenleg egy i7 2630QM van benne.
Válaszokat előre is köszönöm ha pedig rossz helyre írtam kérdésem azért előre is elnézést kérek.
Üdv: Tamás -
Classius
aktív tag
Üdv újra!
y580 tulajoktól kérdezném, hogy valaki próbálkozott már felhúzni a gtx 660m -et kicsit magasabb teljesítményre? Ha igen, mik a tapasztalatok?“Nem az számít, hogy a leggazdagabb ember legyek a temetőben. Ami igazán számít, hogy úgy térjek nyugovóra éjszaka, hogy valami csodálatosat alkottunk.” (Steve Jobs) # Lenovo Y580 _ Apple iPhone 7 #
-
Classius
aktív tag
lenovo y580-1366x768 felbontason a gta v siman elfut high-very high beallitason. Tegnap raktam fel, roccmentesen fut a gyari hdd-re telepitve, 8gb belso memoriaval, mindenfele tuning nelkul, legfrisebb driverekkel (windows viszont sdd-re telepitve). oromteli hogy 2eves lapos igy viszi, lea kalappal a Rockstar elott.
Új hozzászólás Aktív témák
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest