Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
XenHai
senior tag
Igazából arra lennék kíváncsi ,hogy mit tud kezdeni a vga játékok alatt ekkora felbontással..
-
Classius
aktív tag
Asztali pc-n eldöcögtetik az erősebb VGA-k, de laptopon nem igazán látom értelmét az ekkora felbontasoknak én sem...
“Nem az számít, hogy a leggazdagabb ember legyek a temetőben. Ami igazán számít, hogy úgy térjek nyugovóra éjszaka, hogy valami csodálatosat alkottunk.” (Steve Jobs) # Lenovo Y580 _ Apple iPhone 7 #
-
Svidii
csendes tag
Eléggé pang most itt a helyzet, bedobok egy kérdést.
Mitől függ, hogy win7 alatt melyik videókártya teljesítménye kerül be a windows élményindexbe?
Nálam "random", néha a GTX660M, néha a HD graphics 4000. Lehet ezt fixálni? Próbáltam az nvidia vezérlőpultjában a winsat-hoz (ez fut az élményindex meghatározásakor) az nvidia kártyát rendelni, de nem változott semmi. Ötletek? -
zoll31
csendes tag
Sziasztok!
A következő probléma megoldásában szeretnem a segítségeteket kérni.
Szeretnem bővíteni a lenovo y580 tipusú laptopomat egy SSD-vel. (az SSD kiválasztásához sok jó tanácsot találtam a topikban)
A laptopon előre telepített Windows7 PRO volt, amit a Microsoft akciója keretében upgradeltem win 8 PRO-ra.
Természetesen az SSD meghajtórol szeretném futtatni az eredeti windows 8 PRO oprendszert.A kérdéseim a következők:
1. Ezzel a Windows upgradel szabadon ujra tudom e húzni a rendszert az ujj SSD meghajtora?(Természetesen nem szeretnem bukni az eredeti win 8-at)
2. Vagy minden képen szükséges az eredeti Hdd tükrözése az SSD-re?
3. Ha tükrözni kell a Hdd-t, milyen programot és módszert ajánlatok hozzá. ( esetleg valami Budapesti bolt/szerviz is érdekelne ha korrekt áron és megbízhatóan dolgoznak)A segítségeteket és válaszaitokat előre is Köszönöm!
Ui.: elnézést ha valahol helyesírási vagy ékezet hibát találtok. (Telefon + t9)
-
nbware
senior tag
-
Armis
tag
Én készítettem oem DVD-ket recovery-vel és az ment fel az SSD-re, igen patent és friss lett.
-
Armis
tag
Használta valaki a Wireless Displayt Y570-en? Milyen adaptert szerezzek hozzá?
-
Baaraanz
tag
Van valakinek tuti receptje arra, hogy ugyanolyan állapotban (külsőleg) kapjam vissza a szerviztől a laptopot ahogy elküldtem?
I am little pieces / Pieces that were picked up on the way / Imprinted with a purpose / A purpose that's become quite clear today
-
kolivanov777
tag
Üdv! Nem vagyok elégedett a wifimmel, milyenre érdemes lecserélni, a 6300 ultimate jó hozzá?
-
ryke1
tag
Az win8 upgrade key nem fog mukodni kell egy general (vagy mi a fene) key azzal tudod installalni, vegul az eredeti key-t felhasznalva mukodik a dolog, en is igy csinaltam, most dolgozom nem tudom fejbol a key-t, ha kell elkuldom, de a google is talal ilyet.
Szerk.: Itt talalsz leirast es a kodot
[ Szerkesztve ]
"Az akadályok azok az ijesztő dolgok, amiket akkor látsz, ha szemedet leveszed a célról" - Curt Carlson
-
Svidii
csendes tag
Hűtőpad vásárlásán gondolkodom, ennek fő oka az esetleges órajelemelés, illetve az adattárolók hűvösebben tartása a hosszabb életciklus érdekében.
Szerintem nem természetes, ha egy HDD játék közben felmelegszik 55°C-ra a gép melegedése miatt, valószínűleg az SSD sem szereti túlzottan.
Csak a videókártyát piszkálnám.
Y580-hoz próbáltatok már hűtőpadokat? Mi a véleményetek?
Én egyelőre egy ilyenre tenném le a voksomat. Ugye az Y580 "bal hátul" szívja a levegőt az alján, ezért érdemes olyan eszközt keresnem, ami ott is tol levegőt. Örülnék, ha a fordulatszám mondjuk egy potival szabályozható lenne, nem tudom, hogy ez milyen árkategóriát jelent.
Ha nem fordulatszámszabályzósat veszek, akkor mondjuk egy mobiltöltőből nyert energiával (mondjuk amin USB port van) és egy összeeszkábált USB kábellel, amibe beleékelek egy potmétert, lehetne normálisan vezérelni?
-
Impressa
őstag
Elég pöpec padnak tűnik 4 ventivel. Bár sem a fordulatszámról, sem a légszállításról nincs információ. + ha esetleg statikus nyomás alakulna ki, akkor ez az érték változa-e, avagy sem. Én Zalman NC-2000, és Cooler Master U3 használok a gép alatt, teszik a dolgukat rendesen. Az U3 jobban tudja hűteni a HDD-t, mint a másik. Az SSD jobban elviseli a magasabb hőmérsékletet, mint a HDD. A Sentinel fejlesztője 50°C-nál húzta meg a határt, míg az SSD 70°C-ig használható. Nálam már elérte 69°C is. (nem kímélem).
Nekem már készen van kapcsolási rajz a ventilátorok szabályozásához - 4DB 12 cm-es ventit fogok működtetni vele, ha eljutok végre oda -
[ Szerkesztve ]
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Svidii
csendes tag
válasz Impressa #6618 üzenetére
Köszi a választ!
Azért az általad használt hűtők 2-3x annyiba kerülnek
Elvileg az alábbi paraméterekkel rendelkezik az X6max levegőszállítás: 121,4 CFM
zaj: 24 dB(A)további infók: itt
A légszállítás a ventik darabszáma miatt ilyen nagy, nyilván egyenként kb a negyedét tudják ennek az értéknek.
Mik a tapasztalataid, mennyivel hűvösebb neked a gép?
-
kalozhun100
őstag
Nekem CM Notepal U3-am van és teljes mértékben meg vagyok vele elégedve, bár a ventik egy idő után elkezdenek búgni.
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
Impressa
őstag
Az U3 kb. 7k-ért vettem anno, a Zalmannak felmenet az ára rendesen 5 évvel később drágább, mint előtte, ilyet sem nagyon tapasztaltam még.
A HDD-t kb. 10-12°C sikerült (anno) lejjebb vinnem - nálam a HDD miatt került pad alá elsősorban - Bár nem írtam le korábban, de 1 éve használok SSD-t, és azzal értem el ezt a hőmérsékletet (69°C). Egyébként idle módban hűt a legtöbbet a hűtő - ez érthető is - 5-8°C között van. De ez erősen függ a környezeti hőmérséklettől is. Ha leveszem az alját, akkor sikerül még pár fokot nyernem, de ez már rég volt nem emlékszem rá pontosan. Volt alatta Cooler Master E1 is 23 cm-es ventivel, nagy lészállítással, de elvérzett alatta, főleg a HDD tekintetében. Asszonynak odaadtam az Asus-a alá, ott tökéletesen működik.
Lassan lejár a gari, így nekiállok majd a pasztázásnak, mert egyre magasabb az alap hőmérsékletem is. Öregszik a paszta.
@nbware hogy csináltad? az azért durva hőmérséklet, igaz jobban bírja ....egy darabig.
[ Szerkesztve ]
-
Mottie
őstag
válasz Impressa #6624 üzenetére
Előfordul, 2009-ben 8000 Ft-ért újonnan, boltból vett walkie-talkie-t, 2012-ben (vagy 2013-ban) 10000 Ftért adtunk el. A bolti ára ekkor 33.000 Ft volt.
Nekem egyébként mostanság kezdett melegedni a masina, hőmérsékletet nem mérek, de érezhető, a kezdeti jéghideghez képest. (2012 augusztusi) Hol lehet jó leírást találni megoldásról (pasztázás?)?
Garanciám már nincs, úgyhogy merek piszkálni (bár szvsz rohadt nehéz összerakni a rövid szalagkábelek miatt )
Be Victorious!
-
mattheus
őstag
Sziasztok!
Nekem lenne egy problémám, ami viszonylag régóta fennáll.
A notebook-om (Lenovo Y570, Core i7, 8 GB RAM) folyamatosan azt csinálja, hogy mikor energiatakarékossági okokból kikapcsolja a képernyőt, akkor 10-20 másodperc múlva elkezd futtatni valami programot vagy valamit a háttérben (sosem jöttem rá, hogy mi az) és emiatt elkezd igencsak felerősödni a ventilátor zaja.Amint megmozgatom az egeret és bekapcsol a képernyő, akkor folyamatosan elkezd visszacsendesedni......
A kérdésem az lenne, hogy
- tudtok-e olyan programot ajánlani, amivel monitorozni tudnám a háttérben, hogy mik futnak és mekkora erőforrást igényelnek (ezt másodpercre lebontva), hogy ki tudjam deríteni ki a bűnös
- találkozott valaki-e már ezzel a hibával ?
UI: A hiba fennáll Windows 7 és 8 esetében is.
-
Impressa
őstag
az komoly
Az én vasam is 2012 augusztusi, de még garis. Egyszer már belinkeltük ide a manualt, abban szépen képekkel illusztrálva, le volt hozzávetőlegesen írva a menete. De itt volt aki, már megcsinálta. Mivel szoktam laposokat pasztázni, sztem nem lesz vészes. Ha jól emlékszem, akkor az egész alaplapot ki kell forgatni a gépből.
@mattheus csak tipp, h esetleg a dGPU-t indítja el a masina, mikor visszakapcsol a képernyő. Talán a Process Explorer is alkalmas monitorozásra, de soha nem néztem van-e ilyen funkciója.
[ Szerkesztve ]
-
baro32
aktív tag
Na most már nem tudom mi tévő legyek az adaptert illetően.
Direkt rendeltem az Aliexpress-ről egy lenovó y580-as töltőt és nagy elkeseredésemre ez sem működik.
Megírtam szintén a TMX-nek hogy mi a helyzet ma küldtem el az e-mailt ki tudja válaszolni fognak-e rá?
Már a 4.-töltő amit próbálunk hozzá ez gyári és nem jó nem veszi a lapos a töltést a TMX eddíg elhatárolódott az esettől mondván ők megjavították!
Ja cseréltek alaplapot mert elment a vga-jel meg minden a hibát így megjavították garanciába de reprodukáltak egy másik hibát amit nem ismernek be.
Kérek valakit segítsen már ilyenkor mi a hivatalos eljárás.HP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
Feenyx
aktív tag
Ez így van ahogy Svidii mondja. Cseszegetni kell őket emberi hangnemben persze. Én fél évet szívtam anno a lengyel szervizzel. De akkor elvileg a gép tápcsatlakozója lesz a gond nem? Az meg ugyebár garanciális. Na az ilyenek miatt vettem Dell Latitude-öt NBD garival, elegem lett az ilyen szervizes mókákból
-
Svidii
csendes tag
Megvettem a hűtőpadot.
Igazából a processzor és a videókártya hőmérsékletét nem túlzottan befolyásolja, maximum 2-3°C-kal, de az még majdnem a mérési hiba is lehet.
A merevlemezt viszont látványosan hűvösebben tartja, a mellékelt képen hétköznapi használtat mellett látszik a hőmérséklete bekapcsolt, kikapcsolt, majd újra bekapcsolt hűtőpadon. A mérés ideje alatt a gép egyfolytában ment, adobe reader-ben néztem pdf-et, interneteztem, a lemez egy pillanatra sem kapcsolt ki.
Még vacilálok, hogy megtartsam-e, mert néha hajlamos kicsit kerregni a jobb hátsó venti, ilyenkor megpöckölöm alatta egy picit, és máris hangtalan újra. Elég csendes, számomra kellemes küllemű, de a HDD valószínűleg jobban örül neki, mint én[ Szerkesztve ]
-
nbware
senior tag
válasz WhiteHawk24 #6640 üzenetére
Az ok, hogy levenni, csak mivel viszem magammal sok helyre, így elég gáz, hogy húzogatom az alját
Remélem az új y sorozat jó lesz, eddig tetszik, amit olvastam róla...Lenovo y720, Samsung S8, Iphone 7
-
WhiteHawk24
tag
Én nem csavaroztam vissza, így könnyen le lehet venni. Ha viszem valahova visszarakom az alját, csavar nélkül is ottmarad. 1 mozdulat az egész. Terhelés alatt szokott nekem csak az SSD túlmelegedni, de úgyis pad van akkor alatta. Normál használat mellett felesleges a pad úgyis.
De persze ha neked ez nem megoldható akkor nem tudok megoldást neked.
Új széria? Az Y50-re gondolsz? -
nbware
senior tag
válasz WhiteHawk24 #6642 üzenetére
aha y50re gondolok. jól néz ki és tetszik a tudása is.
Lenovo y720, Samsung S8, Iphone 7
-
WhiteHawk24
tag
2 órája meghalt az ADATA SX300 a gépemben!
Pedig a "Milyen SSD-t vegyek?" részlegen ajánlott! Lehet beírok, hogy vegyék ki...
Akinek ilyenje van biztonsági mentést javaslok! -
Feenyx
aktív tag
válasz WhiteHawk24 #6644 üzenetére
Attól, hogy ajánlanak valamit még tönkremehet, és ettől még nem sz*r/nem ajánlott. Előfordul sajnos az ilyen, még drágább márkásabb cuccoknál is.
[ Szerkesztve ]
-
Mottie
őstag
válasz WhiteHawk24 #6644 üzenetére
Mióta használtad? Nekem lassan 2 éve hibátlanul működik...
Be Victorious!
-
nbware
senior tag
válasz WhiteHawk24 #6646 üzenetére
Nekem 2 is van és egyikkel sincs bajom, pedig az egyiket már leejtettem és nem kímélem, azon futnak a torrentek a nap 24 órájában!!! Folyamatosan 50 giga írás és olvasás van rajta...
Lenovo y720, Samsung S8, Iphone 7
-
WhiteHawk24
tag
2013.03.22 a számla szerint. De nekem a 64GB verzió volt.
Az elején párszor ha meghajtottam eléggé felmelegedett, de vettem alá padot, azóta a 60 fokot sem érte el. Mivel BIOS sem látja azt mondják a vezérlő adta meg magát.nbware
Dejó, selejtet kaptam!Nem vagyok hozzáértő, de nem más vezérlő van a különböző méretekben?
[ Szerkesztve ]
-
Feenyx
aktív tag
válasz WhiteHawk24 #6646 üzenetére
Ennyi pénzért ez van sajnos. De ha valamiből sokat adnak el abból relatív több lesz a hibás is
Új hozzászólás Aktív témák
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest