Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kalozhun100
őstag
Rainbow Six Siege jobb játék.
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
almi
senior tag
Sziasztok!
Egy Lenovo Y580-as kb 3,5 éves laptopom van. Sajnos az akksija mostanra tönkrement, kb. 15 percet bír róla működni a gép.
Milyen akksit ajánlotok? Az utángyártottak megbízhatóak? Az eredeti akksiknak elég borsos ára van, ahogy néztem.Köszi!
Üdv.,
almi -
cspeti12
csendes újonc
Sziasztok.
2016ban szeretnék vásárolni egy bolti garis y580at. Az alábbi specifikációkkal megáldva:
Képernyő Méret 15.6
Képernyő fajta Full HD 1920*1080 Fényes
Processzor Intel Core i7-3610QM (2.5GHz)
Memória 8 GB
Háttértár 1 TB
VGA NVIDIA GeForce GTX 660M (2GB)Nem szeretném elkapkodni a vásárlást lévén nagy összegről van szó (155e)
Érdeklődnék hogy napjainkban is megállja e a helyét? Amennyire utána néztem mind a proci mind a vga elég erős a mai napig. Az alap film, net, letöltés mellett játékra is használnám, civ5, dayz meg esetleg ami a múltban megjelent. (Azaz nem kívánok mai illetve jövőbeni címekkel játszani, megvárnak ☺)Szóval a kérdés 155e forintért 1 év garanciával, megéri jóvétel, nézzek másik lapost, esetleg várjak ki...
Egyedül azt furcsállom (mint relatíve laikus) hogy egy jó 4 éves laptop hogy lehet erősebb egyik másik tavalyi illetve idei modellnél úgy hogy kb. egy árkategoriába esnek.
Előre is köszönöm, és elnézést az elnyútott tésztáért. ☺ -
nbware
senior tag
válasz cspeti12 #7303 üzenetére
Szia,
én nekem simán elfutott a dayz, igaz nekem a kisebb felbontású volt direkt (1366*768).
Kipróbáltam a Doomot, ets2öt, bf3, bf4et és mindegyiket simán vitte.
Ami számít az a vga kártya és a 660m anno is erősnek számított, ráadásul i7el együtt.
A mai kb hasonló árban újabb proci van ugyan, de nem erős a vga kártya, így azért futnak jobban a játékok.Lenovo y720, Samsung S8, Iphone 7
-
cspeti12
csendes újonc
No igen, ez az ami nem teljesen tiszta...illetve értem én hogy a fhd jobban megterheli a vga t, de most akkor mivan azt nem tudom. Elég erős e vajon fhd ban futtatásra a gép vagy sem. Furcsamód elég sok ilyen típusú használt laptopot találtam és a legtöbb fhd s volt. Te ilyen megfontolásból vetted a kisebb felbontásút?
-
cspeti12
csendes újonc
válasz cspeti12 #7305 üzenetére
Ez lenne másik lehetőség, gyengébb cpu erősebb vga...és nem full hd.
Modell: ASUS x751lx-ty014d
Processzor: Intel® Core� i5-5200U (Dual-Core, 2.2 - 2.7 GHz)
Memória: 8 GB DDR3 1600 MHz
Kijelzõ: 17,3' HD+ LED fényes TFT 16:9 (1600 x 900)
Vga: Geforce 950m 2gb
Háttértár: 512 Gb SSD
Pár évig nem szeretnék új lapost venni. Kérdés, asus avagy lenovo y580...[ Szerkesztve ]
-
zbigi_
csendes tag
Sziasztok! Nemrég vettem használtan egy y580-at, 64 gb ssd és 500 gb hdd van benne. Most konstatáltam hogy win10 driverek nincsenek hozzá. Ezen most win10 fut ugyan, de az ssd-t szeretném lecseréni 128-asra. Ahogy olvastam a Lenovo nem javasolja a win10-et ssd+hdd esetén. Nem vagyok egy nagy spíler, ezért kérdezném, hogy menni fog-e az install ssd csere után? A két nem működő gomb (recovery és movie mode) nem zavar... a billentyüzet háttérvilágításnak örülnék, az az ami nem megy még most, bár bekapcsolásnál sem villan fel... Elég sokat visszaolvastam itt a fórumban de még mindig vannak kétségeim, minden segítséget köszönök
-
nbware
senior tag
Szia,
driver nem kell hozzá külön, nálam mindent felismert a win10. Igaz az updatet rá kell engedni és majd akkor rakja fel azt, ami kell neki. Ez hülyeség, annyi ssd-t és hddt raksz a laptopba win10nek, amennyit csak akarsz.
Én annyit szoktam, hogy amikor végzett a frissítéssel, akkor leszedem külön az intel vga drivert és az nvidia vga drivert, oszt ennyi. A többi program felesleg és csak visszafogja a gépet.
Billentyű világítás működik op rendszer függetlenül is, a fn+space gombot kell megnyomni és be illetve kikapcsolja azt.Lenovo y720, Samsung S8, Iphone 7
-
zbigi_
csendes tag
válasz WhiteHawk24 #7310 üzenetére
Szuper ezek nagyon jó hírek, akkor belevágok Köszönöm mindkettőtöknek!
-
tapuah
csendes tag
sziasztok!
egy olyan problémám van az y580-assal, hogy a "w" megadta magát... (túl sokat játszom lehet). csak a burkolaton tört le az egyik tartófül, ezért csak a burkolatot szeretném kicserélni (az ó betű burkolatát átraktam a w helyére addig is). találtam ezt a weboldalt, ahonnan meg lehet rendelni. a kérdésem az lenne, hogy vki tudja-e, hogy itthonról is beszerezhetném, vagy csak külföldről tudom megrendelni? sajnos rosszak a tapasztalataim a külföldi rendelésekkel kapcsolatban.
előre is köszi a segítséget!
-
Tibroo
aktív tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem,kb,1,5 éves a Lenovo y50-70 laptopom,12Gb RAM van benne corei7es proci,1Tb.os SSHD GTX960M VGA,eddig teljesen jól működött,ma bekapcsolom,és 3mp-ként újraindul és leáll,ha nem nyomom folyamatosan a power gombott ki sem tudom kapcsolni,mi lehet a baja?Mindent meg lehet oldani,csak igazán kell akarni.......!!!!
-
A megváltó
tag
1,bios után, mielőtt még újraindul nyomogasd, vagy tartsd nyomva az F8 gombot , majd a menüből válaszd a automatikus újraindítás tiltását , és akkor igazából nem szabad újraindulnia , majd a már megszokott kék képernyőnek kell kijönnie,oda mit ír ki?
2, egy bármilyen live cd vel indísd el , legyen az hirens, vagy valamilyen linux azzal se megy?
[ Szerkesztve ]
y580 (I7 3610QM, 8GB, GTX660M, 1TB, HD) There is no fate but what we make
-
nbware
senior tag
válasz A megváltó #7319 üzenetére
na de nem tudni mit ért az újratelepítés alatt, azért mondtam a biost
lehet szar a disk es nem tud róla bootolni plLenovo y720, Samsung S8, Iphone 7
-
fatalerror19
csendes tag
A one key theater gomb mukodni fog rendesen ha felrakod magat az alkalmazast, a lenovo energy management-et es a dolby theater drivert vagy miazistent.Ha ezek fent vannak akkor mind a hangzas, mind a szinek valtoznak gombnyomasra es meg a nemitas gomb is vilagitani fog ha le van nemitva a gep.
[ Szerkesztve ]
-
Tibroo
aktív tag
válasz A megváltó #7317 üzenetére
Köszönöm az ötleteket mindenkinek!Az újratelepítést a rendszerre értettem Win7-ről Win 8.1-re!
Minden lehetséges variánst kipróbáltam,Takarítás,BIOS frissítés,Alaplap ki-beszerelés,(hátha valami csatlakozó mozdult ki rajta!)Pasztázás,Alaplapi elem csere,stb...
A vége az ennyi lett,mivel 2 db videokártya van benne,(Intel & Nvidia)és az Nvidia alkalmazásánál csinálta ezt,így átállítottam az Intelesre,a BIOS-ban,amivel gond nélkül elindul,akár 2 napi használatlanság után is!Ha játszani akarok akkor csak átállítom az Nvidiára,az Inteles indítás után,akkor viszont kifagyás nélkül szépen fut![ Szerkesztve ]
Mindent meg lehet oldani,csak igazán kell akarni.......!!!!
-
A megváltó
tag
Üdv!
Ebbe az y580 asokba csak msata "1" es van uyge Msata 2 -es ssd nem lehet belerakni?
y580 (I7 3610QM, 8GB, GTX660M, 1TB, HD) There is no fate but what we make
-
Vigneau
félisten
válasz A megváltó #7323 üzenetére
Így van, mSATA van benne, M.2 azonban nincs.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Vigneau
félisten
válasz A megváltó #7325 üzenetére
Ez mSATA-s, az M.2-nek csak középen van egy rögzítő csavarhely.
[ Szerkesztve ]
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Svidii
csendes tag
válasz fatalerror19 #7321 üzenetére
Sziasztok!
Win10 alatt nekem nem akar működni a one key theater, Win7-ről frissítettem még az ingyenes időszakban. Előtte működött simán. Az energy management cucc fent van, maga az alkalmazás is, a dolby-hoz viszont nem találtam olyan installert, ami után el tudtam volna indítani. Tudnátok segíteni?
-
Gallas
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémával küzdök: Az internet szolgáltató felemelte a net sebességet 120mbps. Mivel a WLAN kártya 802.11n így naivan azt gondoltam hogy ki is tudja használni a sebességet. de a kapcsolat állapotát megnézve 65mpbs-t ír maximális sebességnek. Van nekem egy usb-s tplink antennás wireless recieverem ami 150et tud, amint azt használom jön is a sebesség.
http://www.kephost.com/image/vX9H
Próbáltam frissíteni a drivert, nem sok sikerrel, jelenleg a broadcom 802.11n drivert használja. Ezek szerint a laptop vezetéknélküli vevője nem tud nagyobb sebességet hiába n- kategóriás? -
sanya711
újonc
Tisztelt prohardveres tagok.
Nemrégiben vettem (használtan) egy lenovo ideapad y570-es laptopot.
spec:
Intel Core i7 2670QM @ 2.20GHz
Intel HD Graphics 3000
2047MB NVIDIA GeForce GT 555M ű
120GB ssd
4GB 1333 ram ----> a kérdésem pont ezzel kapcsolatos..A biosban ( 47cn30ww(v2.08) ) nem tudok a bootoláson és pár alapvető "igen/nem" lehetőségen kívül semmit beállítani - értem ezalatt elsősorban a ram frekvenciáját, ami most 665-ön van, ezzel lerontva a gépezet telesítményét.
sajnos nem vagyok igazán hozzáértő, ezért fogalmam sincs, hogyan kéne megoldani (mert minden eddigi gépemben volt erre lehetőség). Frissítenem kéne a biost, vagy letölteni valami idevágó programot, esetleg ennél még közelebb van a megoldás?Ebben kérném hozzáértő segítségeteket.
UI. nem vagyok egy nagy fórumozó, ergó csak remélni merem, hogy jó topicba írok.
Üdvözlettel:
sanya
-
Svidii
csendes tag
válasz sanya711 #7333 üzenetére
Szia!
Az a frekvencia teljesen rendben van! Valószínűleg olyan programban látod ezt a 665 Mhz-et, ami a valódi órajelet írja ki. A DDR rövidítés feloldása Double Data Rate, ami konyhanyelven annyit jelent, hogy 665*2=1330Mhz effektív órajelen megy a memóriád. Ha beletennél még egy ugyanilyen modult (99% biztos, hogy most egy van benne) akkor a dual channel miatt már az 1333-as órajelet írná ki.
A lényeg, hogy nem fog vissza semmi semmit, ez így van rendjén.
-
nebebe
csendes tag
Sziasztok!
Help! Help!
hátha van valakinek y580 hoz ház alsó burkolat, nekem kiszakadtak a zsanérnál lévő csavarok.
Nyugodtan bombázzatok ajánlatokkal!!
Üdv: B.Hahó! Bebe
-
Svidii
csendes tag
Szia!
Talán valami ilyesmit keresel, bár itt elég borsos áron kapható. Szerintem fontolj meg barkács megoldásokat, egy 4-5 éves laptopra valószínűleg nem éri meg ennyit költeni.
Többszöri szétszedés után nekem 1-2 csavarnál letört a menetet tartó műanyag csonk (nem kellett volna olyan erősen meghúzni...), ezeket pillanatragasztóval több-kevesebb sikerrel sikerült megoldanom.
-
nebebe
csendes tag
Szia!
Köszi a gyors választ! Igen ilyesmi kell, igazad van, még az ebay-on is elég borsos áron lehetne hozzájutni, ezért próbálkozok itt, hátha valakinek akad egy kuka gépe, aminek a külseje még felhasználható
Nekem már a reparálás nem megoldás, már a csonkok is elkoptak
Üdv: B.Hahó! Bebe
-
nebebe
csendes tag
válasz kalozhun100 #7339 üzenetére
Szia!
Picit bővebben tudnád!
Ragasztópisztolyra gondoltál??
Üdv_ B.Hahó! Bebe
-
nebebe
csendes tag
-
Hunter2
addikt
az Y580-nál kell telepíteni valamit hogy a jobb oldali dedikált gombok működjenek? A média gombok.
-
Hunter2
addikt
válasz A megváltó #7344 üzenetére
a némítás+webcam gombra gondoltam.
-
kalozhun100
őstag
válasz A megváltó #7346 üzenetére
Win 10nél nem nagyon akar a hangváltó gomb működni. Valami Dolby cuccot rak fel alapból a win 10, de azt rendszeren belül tudod állítani, a gombbal nem
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
modflow
veterán
Elinditottam a lenovo-s energia kezelőben valami akksi helyreállítót, teljes feltöltés, majd lemerítés.
Most kikapcsolt és semmi. Nem kapcsol be. Ha megnyomom a bekapcs gombot az aksi ledjelzője villan 3-at és semmi.
Most mi baja van? Hálózati töltőn van, mégse reagál.
-
modflow
veterán
Szerintem ugyan ezt csináltam én is és ez a probléma nálam is.
[link]Iszonyat idegesít, hogy egy lenovo szoftver hazavágta a gépet?
Új hozzászólás Aktív témák
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest