Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
userZ
aktív tag
Üdv!
A lenovo G550 mikor startol a magyar piacon (magyar bill matrica kiosztással)? Ár tekintetében kb mi várható? Elég tetszetős a specifikációja, már amennyit meglehet tudni külföldi oldalakon belőle.Stop the Earth, I want to get off!
-
userZ
aktív tag
Valaki rendelt már közvetlenül a lenovo shop-ból? [link]
Érdekelne hogy mennyi idő alatt és mennyiért szállítanak MO-ra? Egy G550-es gépet néztem ki, ami még itthon nem kapható és mire ideér kishazánkba nem biztos, hogy kitudom várni, ráadásul jóval drágább is lesz az ára a magyar piacon.Stop the Earth, I want to get off!
-
userZ
aktív tag
"International shipping
Due to U.S. export restrictions and policies, Lenovo does not ship international orders outside the United States. However, online shopping is available all around the world, and we are pleased to accept orders from within the final destination country.
To locate product and service offerings in your country, please choose your country."
ezt asszem benéztem
Stop the Earth, I want to get off!
-
userZ
aktív tag
válasz bolcsodal #4914 üzenetére
Igen én is arra gondoltam, hogy hétfőn rájuk csörgök, valahogy megtudják e oldani, hogy a köv szállítmánnyal érkezzen egy angol billes lenovo g550 csak nekem!
Legrosszabb esetben malmozok még egy hónapot és megveszem drágábban lokalizálva...Stop the Earth, I want to get off!
-
userZ
aktív tag
válasz djvoyager #4938 üzenetére
A G550 procija (T4200) gyengébb lesz kicsivel, mint a G530-asé (T3400) a notebookchecks.net benchmarklistje szerint. A többi paraméterben valóban jobb lesz, kb azonos áron. Meglátjuk, a gyengébb procit kicsit sajnálom, bár nekem elsősorban irodai alkamazásokhoz (munkára) és netezésre kellene. Semmi játék, hd filmezés, arra ott lesz az asztalim szórakoztató pc központtá alakítva.
-
userZ
aktív tag
Köszi ennyi elég is, ha ez így van akkor eléggé "best buy" lett ezzel az árral a maga kategóriájában. Ma várok egy re-mailt a lenovótól, ha abban is pozitívak a válaszok akkor egyet kisajátítok magamnak, Bár az az igazság jó lenne vásárlás előtt élőben is megtapizni, mert már jártam úgy, hogy amit kinéztem neten (dell) az élőben azonnal tiltó listás lett a csillogó (ujjlenyomatgyűjtő) felülete miatt pl.
[ Szerkesztve ]
-
userZ
aktív tag
Ha minden igaz holnap után kezembe lesz egy G550L, majd nyomkorászom és beszámolok mennyire törik, hajlik, reped
Érdekes, hogy ahány forgalmazó oldalát megnéztem, mindenhol vannak kisebb-nagyobb elírások a termékkel kapcsolatban...kicsit kapkodva dobták ezt a magyar piacra az az érzésem.Stop the Earth, I want to get off!
-
userZ
aktív tag
Gyors helyzetjelentés: most hozta a futár a G550L-et, rádobtam egy win7-et. Drivereket a win7 elintézte, én külön nem tettem fel eddig semmit. Egyelőre netezés közben vannak néma időszakai a notinak. A touchpad környéke így telepítés után közetlenül langyos. Ha van konkrét kérdés ne fogjátok vissza magatokat, igyexem válaszolni.
-
userZ
aktív tag
válasz solaris12 #5031 üzenetére
Jó hát ha a noti hangszórójáról akarsz falu diszkót csinálni akkor ezt buktad
Más érdekesség: gépelés közben a kurzor néha átugrik más sorba...ez a véletlen touchpadhoz érésnek a műve? Asztali billhez vagyok szokva, ilyet még nem tapasztaltam eddig. A touchpadot kilehet kapcsolni valahogy?
-
userZ
aktív tag
-
userZ
aktív tag
Ígérem megmérem a venti ciklusokat, látom ez elég fontos tényező nálad
-
userZ
aktív tag
válasz alekszka #5046 üzenetére
Én egy mini egérrel használom, de szerintem az hangosabb, mint a tapipad klikkje.
Puma4: Milyen géped van jelenleg?
Ezt igazából neked személyesen kéne tesztelned, hogy mennyire zavar a venti hangja, mert te tudod az előzőhöz viszonyítani. Nekem még mindig fura, hogy minimális a hangja a notinak, bár az asztalimban három venti is van. Ha nagyon zavar ez a minimális venti hang mondjuk szöveg fogalmazásnál, még mindig ott vannak a füldugók.[ Szerkesztve ]
-
userZ
aktív tag
Amint lesz időm csak worddel figyelgetni a notit, megírom a ventis tapasztalataimat
Más:
Tegnap éjszaka egy 720p-s mkv filmet még megnéztem rajta, azt gyönyörűen vitte.
Szép a kijelzője állítólag LED-es háttérvilágítású (használati útmutatója alapján), viszont beszéltem egyik hazai forgalmazóval, aki szerint nem mindig ugyanazon felépítésű notik érkeznek ide a "balkán"-ra, mint mondjuk amik NY-EU vagy Amerikában piacra kerülnek. A hazai forgalmazók a specifikációknál nem tüntetik fel, hogy LED-es a G550. Azt hol lehet megnézni, hogy valóban ledes e a kijelző a doksiján kíül?[ Szerkesztve ]
-
userZ
aktív tag
-
userZ
aktív tag
Igen, nem tudom mennyire vagy vájtfülű, de én nem hallok semmit. Esetleg ha odatapasztom a füleim a notihoz
Mindenképpen az tanácsolom, hogy személyesen teszteld a laptopot mielőtt esetleg beruházol egyre. Azért ez nem a thinkpad kategória, de szerintem 130k alatti kategóriában a best buy jelenleg.Stop the Earth, I want to get off!
-
userZ
aktív tag
Néhány héttel ezelőtt, amikor a Lenovo G550 még nem volt elérhető MO-n, én is gondolkoztam azon, hogy az Usából kellene rendelni egyet, mert ott jóval alacsonyabb áron osztogatják. Aztán kiderült, hogy a Lenovo nem szállít Amerikán kívülre, ha szállítana is, a szállítási költség, plusz a vám+adó után már nem is lenne annyira "olcsó". Erre rájött a garancia para, plusz a magyar billentyűzet kiosztás hiánya (magyar billről sokkal könnyebb angolul írni, mint angolról magyarul, hiába tud az ember vakon írni). Végülis a 130k alatti itthoni árral megérte kivárni azt a pár hetet.
-
userZ
aktív tag
És kihasználod azt a pluszt amit a gyorsabb proci ad? Mert ha döntően "csak" szövegszerkesztésre kell a noti, arra a T4200 is bőven sok. Amúgy meg ha igazán csendes gép kell, akkor már várd meg míg a flash memóriás tárolós notik árai lejjebb csúsznak. Mindig lesz ok várni a vétellel, de így soha nem lesz új gépe az embernek.
-
userZ
aktív tag
Nos én se értek hozzá, de ha csak a szövegszerkesztő fut, akkor szerintem mindegy, hogy a másodszintű gyorsító 1M vagy 2M, persze ahogy írtad, ha más alkalmazásoknál kihasználod esetleg ezt és megéri neked az a felár azt a kis pluszt, akkor valóban érdemes várni, bár már most is tudsz venni lenovo G550A-t 200k alatt C2D T6500-al itt MO-n. Egyébként Itt is még egy kivételével mind T4200-al van felszerelve. Esetleg írj a lenovónak, hogy várható e a közeljövőben, hogy a többi G550 modellnél lesz proci csere.
[ Szerkesztve ]
-
userZ
aktív tag
A szövegszerkeszőtől nem lesz zajos és meleg sem, ezt a G550L tesztjéből ollóztam ki (notebookreview):
Heat and Noise
Thermal performance of the G550 is very good thanks to the large chassis, slower processor, and integrated graphics. Under stress the system controlled temperatures very well, and under normal loads the bottom of the notebook and palmrests stayed cool to the touch. Fan noise was minimal, with it staying off under light system loads, and going just above a whisper under intensive use. The one hotspot that stood out on the G550 was the panel beneath the hard drive that warmed up considerably if you were stressing the disk.Én direkt megnéztem neked word közben és kb 10 percig nem ment a venti, aztán egy kicsit felkapcsolt. Ha jobban terheled a procit akkor természetesen felkapcsol a venti és ha dolgozik a wincsi akkor az is melegszik... De még mindig azt tanácsolom, hogy személyesen teszteld ha tudod a kiválasztott notit, úgy biztos nem ér meglepetés
szerk: ja rendelés esetén tényleg nehéz a személyes tesztelgetés Remélem megtalálod az abszolút csendes notit, sok szerencsét!
[ Szerkesztve ]
-
userZ
aktív tag
Szia! Nem unlak még , de szó mi szó furcsa ez a venti parád
Megnézem neked a portfolió oldalt duplán (én is szoktam olvasgatni - ez itt most a reklám helye ). XP-t természetesen lehet feltenni új notikra is bár én egyből win7-et telepítettem fel.
Szerintem nehezen fogsz olyan notit találni amelyiknek ne menne a ventije a mai gépek közül. Én vásárlás előtt bementem egy áruházba ahol legalább 30 noti volt kirakva, és a legolcsóbb fusitól a legdrágább sony-ig mindegyik meleg volt tapintásra, pedig legtöbbön az oprendszer ment alapjáraton. Az energiatakarékossági mód biztos sokat segít, a G550-en is van power saver beállítási lehetőség, de még nem használtam. Most eléggé másnapos vagyok egy nyárbúcsúztató buli után, de amint beszámítható állapotban leszek jelentkezem.
Ha megengedheted a Thinkpad-ot és eddig is bizonyított neked, akkor lehet hogy "csalódás" lesz egy 130k alatti gép (G550L esetén).Stop the Earth, I want to get off!
-
userZ
aktív tag
Hát igen a G550-ek közül az "L"-eket viszi a legjobban a nép, más forgalmazóknál is (Ipon, Sg notebook) szinte azonnal elfogytak. Nekem is csak az érte meg a többi modell közül az igencsak vonzó árával és jó specifikációjával.
Biztos kaphatóak lesznek még egyébként a fenti forgalmazóknál a közeljövőben.Stop the Earth, I want to get off!
-
userZ
aktív tag
G550 (L) tulajoktól érdeklődnék, hogy másnál is előáll e EZ a jelenség? Win7 eszközkezelője egy ismeretlen eszközt mutat, se a win7, se a lenovo cd nem boldogul vele driver ügyileg.
-
userZ
aktív tag
Valakinek van e tippje, hogy a lenovo G550L-em miért csinál néha olyat, hogy nem bootol be a win7? Egy fekete képernyő bekapcs után és restarttal lehet csak orvosolni a dolgot. Eddig kétszer csinálta amióta megvan. Hardveres eredetű lehet a dolog?
-
userZ
aktív tag
G550L (T4200) tulajok!
Tudna valaki feltenni egy CPU-Z screenshotot? CPU, Memory és SPD érdekelne. Előre is köszi!szerk: ha lehet frissebb verziójút
[ Szerkesztve ]
-
userZ
aktív tag
Ha valakit érdekel, eladóvá vált a G550L-em !
-
userZ
aktív tag
Imádom ezt a lapost, eddigi legjobb, legggyorsabb, legkényelmesebb, leg-leg...vasam . A jó ár az relatív ugye, de remélem megéri a felár a thinkpadért. Mindenesetre sokat kell hurcolásznom a notit és egy thinkpad alkalmasabb rá valljuk be.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- PlayStation 5
- Autós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Viccrovat
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5410,14,FHD,i7-10610U,32GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- ASUS ROG GT531GT - I7 9.gen / GTX1650 / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD / 144hz FHD kijelző / RGB bill
- 14 os FHD Slim RITKA 40 pines kijelző
- Új HP ENVY Gamer Tervező Vágó Laptop 16" -50% i7-12700H 14Mag 16GB 1TB RTX 3060 6GB QHD+ 120Hz!
- ÚJ GIGABYTE G5 Gamer Tervező Laptop -30% 15.6" i5-12500H 16GB/512GB SSD 144Hz FHD RTX 3050 4GB FHD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest